Skadorna i Luleå är många och även om Luleås tränare Stefan Nilsson länge har hyllat talangernas sätt att ersätta de skadade spelarna, så känner han nu att klubben behöver förstärkning.

– Ser man på längre sikt så måste vi ha en bredare trupp. Där är vi nu och vi behöver hitta något som stärker upp gruppen. Jag vet att "Osten" jobbar för att scanna av och hitta någonting, säger Nilsson.

Luleås sportchef Lars "Osten" Bergström har själv förklarat att klubben kommer agera på värvningsfronten om förutsättningarna blir de rätta, vilket Nilsson ser som en nödvändighet för att laget ska kunna sikta på en prestation av den högre graden.

– Jag är väldigt nöjd med de yngre, men ska vi ha en tuffare målsättning framöver så behöver vi bredda och få in folk. Om det sedan är spets eller något annat det får tiden utvisa, förklarar Nilsson.

Inför derbyt mot Skellefteå så hoppas Luleå-tränaren att intensiteten framför målet ska bli bättre.

– Kan vi addera någon form av hetta i målchanssituationerna så ska vi ha goda chanser att vinna. Det finns ingen mirakelkur, utan vi måste sikta på att göra de enkla målen och visa riktig målhunger. Det går inte att söka någon form av klapp-klapp spel, utan det är skitmålen vi måste börja med.

Även lagets forward Bill Sweatt är inne på samma spår.

– Vi måste bli mycket mer aggressiva och få både fler spelare och skott mot målet, säger han.