Talangen tar en plats i BC Luleå

Talangen tar en plats i BC Luleå. Då är truppen spikad – i alla fall för tillfället.

Oskar Wickström-Stümer

Oskar Wickström-Stümer

Foto: FIBA

Basketbloggen2023-08-12 16:45

Som Bloggen skrev för några veckor sedan tar den Alviksfostrade RIG Luleå-talangen Oskar Wickström-Stümer, 17, en plats i BC Luleås SBL-trupp för kommande säsong.

En intressant rekrytering på flera sätt. Den två meter långe forwarden visade under U18-EM att han är en spelare som med stor sannolikhet kommer hitta spelminuter även på Sveriges högsta nivå tack vare sin defensiva närvaro, storlek och smartness. 

Oskar Wickström-Stümer är helt enkelt en riktigt begåvad basketspelare som inte kommer "få för sig saker" på basketplanen och hålla sig till de grejer han kan. Förvänta er inte ett genombrott från dag ett på Denzel Andersson eller Pelle Larsson-nivå. Det kommer ta lite längre tid.

I och med värvningen av Oskar Wickström-Stümer är BC Luleås trupp till ligapremiären om en dryg månad spikad på elva spelare. Det innebär att klubben inte komma ersätta förra säsongens viktige rotationsspelare Samir Ali som drar utomlands. I alla fall inte i dagsläget.

Synd. Men inget att grina över. Med allra största sannolikhet kommer den tolfte platsen att fyllas upp senare under säsongen – något som lär behövas om man tittar på de konkurrerande lagens trupper.