Hockeybloggen

Vi som driver Norrbottens-Kurirens ishockeyblogg är Anton Olofsson, 24, Jimmy Landström, 34, och Sofie Lundström, 26. Här håller vi stenkoll på allting som händer runt Luleå Hockey, ishockeyn i länet, SHL och övriga hockeyvärlden. Rykten, spelarövergångar, nördfakta, power play-uppställningar och snack från omklädningsrummet. Vill du komma i kontakt med någon av oss går det bra att skicka e-post till anton.olofsson@kuriren.com eller jimmy.landstrom@kuriren.com.

Luleå bygger nytt

Luleå kim

Ut med Sebastian Meijer och Kim Karlsson. Meijer har vi avslöjat sedan tidigare och i dagens Kuriren avslöjar vi att Luleå vill låna ut Karlsson till allsvenskan.
Det går inte att ta miste på den prägel som Osten och Rönnqvist vill skapa kommande säsong. Karlsson har inte klarat att ta nästa steg den här säsongen och för hans egen utveckling är det bättre att backa en ruta och få speltid istället för att ligga på gränsen till laget och få i snitt 8 minuter per match. Det utvecklar ingen spelare.

Tungt och fysiskt 2012/2013. Där faller spelare som Meijer och Karlsson bort. Den förstnämnde offrar sig hänsynslöst och hade en bra formtopp inför slutspelet, men när det blir mer fysiskt, som i slutspelet, föll båda dessa spelare bort ur matchbilderna. Liksom Jonas Berglund och Daniel Mannberg, som fick nya kontrakt innan slutspelet drog igång. Jag skulle inte bli förvånad om vi ser fler utlåningar.

Osten söker med ljus och lykta efter Karl Fabricius som lyckats hålla sig undan så här långt. Luleås sportchef vill i alla fall ha till ett möte och jag räknar in Fabbe kommande säsong. Om han inte, rent ekonomiskt, skulle få ett bättre erbjudande i någon av de nystartande KHL-klubbarna Prag eller Milano.

AIK gör en beundransvärd insats mot Skellefteå, som får dras med sin ackilleshäl. Att egentligen vara bäst, men kliva ut med ena skridskon. En sjunde avgörande är en sjunde avgörande och jag tror inte på någon 8-2-repris. Sedan ser jag inte vilket lag som ska kunna rubba Brynäs om inte Färjestad lyckades. Luktar SM-guld hela vägen till Luleå för Lavanders gäng.

Jimmy Landström

Ha en fortsatt trevlig påskhelg!!

önskar Hockeybloggen

Överjävliga

Luleå Skellefteå fortsätter som Arlanda Express genom slutspelet. Deras totalhockey är en fingervisning till övriga SHL.

Försök matcha detta om nu kan.

Just nu är det inget lag som är i närheten.

För alla utanför Skellefteås sfär blir det tråkigt.

 

Dramatiken uteblir.

Man sitter bara och väntar på spiken.

I går satte Bellemare den bakom en darrig Wentzel. Ericssons distansskott var en riktig rackarrökare och inte så jäkla enkel att plocka som en del vill få det till. Men fransmannens till synes enkla mål var det som fällde korthuset.

 

Jag skrev det i höstas och skriver det igen. Varför? På grund av Belle? Rent hjärtsligt spelar Frögren i fel lag, men Loob har bara sig själv att skylla. Buntar ihop Belle som han vore en C-pojk. 

 

Det enda som egentligen skulle kunna störa dominansen är att laget blir söndervärvat, men det händer inte kommande säsong. Bara Holloway och Emanuelsson har utgående kontrakt bland forwards.

Jimmy Landström

Aj aj då

Luleå Dennis Everberg på väg till Colorado. Det kan givetvis få en följdeffekt på forwardskollegan Daniel Zaar, som hälsat på Luleå och Skellefteå. Nu har Luleå ingen Everberg-fördel på Rögletalangen Zaar.

Rent sportsligt är det coolare att lira i ett mästarlag, men rollen skulle sannolikt bli mindre.

Jimmy Landström

Modig kan göra comeback i Luleå

Luleå Mattias Modig får inte nytt förtroende i Växjö. Klubben gör sig av med hela trion Munroe, Lassila, Modig och satsar på Nihlstorp/Steen.

Modig öppnar för en flytt norrut igen där spel i Asplöven kan bli aktuellt. I och med att Luleå är deras samarbetspartner så får Luleå också indirekt en erfaren tredjemålvakt om det blir ett faktum. Med Modig och eventuellt unge Luleåjunioren Sam Ward skulle Asplöven få en bra kombo med rutin och talang. Asplöven har i dagsläget ingen målvakt på kontrakt för 14/15.

Pär Lindholm ryktas vara klar för Skellefteå som därmed vann dragkampen. Luleå var också intresserat av västerbottningen som lirade förra säsongen med Lars Bryggman i Piteå. Lasse Johansson har lärt sig läxan att inte dumpa talanger. Det fick räcka med Storfors-Bryggis.

Robin Jacobsson fortsätter sitt SHL-äventyr i Leksand. Gotlänningen lämnade Luleå mitt i förra säsongen för spel i Brynäs och drar nu vidare till "derby-konkurrenten" Leksand.

Jimmy Landström

Förre Lueåbacken får gå

Luleå Johan Ejdepalm, 32, lirade i Luleå Hockey 2007-2010. När Munchen nu skickar ett gäng spelare är Ejdepalm en av dessa som får leta ny adress. I Luleå gjorde han avtryck som en duktig skridskoåkare med vissa defensiva brister.

Jimmy Landström

Skellefteå överlägsna

Luleå Skellefteå hade kontroll på rond 1 från start till mål. 

Färjestad gjorde en hyfsad andraperiod.

Men det räckte inte på långa vägar.

 

Stefan Thomsson. Skellefteås fystränare har förberett sitt lag för uppgiften. När till och med Niclas Burström dikterar villkoren i närkamperna framför kassen förstår man att de återigen hittat toppformen lagom till finalspelet. Petterström förvandlade Tollefsen till en duvunge.

 

Thomas Bulan Berglund gjorde en godkänd debut i dessa sammanhang. Nye Wikegård? 

 

Tippar 4-1 till Skellefteå och då är jag snäll mot Färjestad. Så länge Skellefteå får full kontroll över mittzon och därmed anfalla som de känner för kommer FBK inte att kunna stoppa blödningen.

Jimmy Landström

  • Twitter
  • Hockeybloggen
  • Twitter
  • Anton Olofsson

Redaktionella bloggar

Läsarbloggar