Hockeybloggen

Vi som driver Norrbottens-Kurirens ishockeyblogg är Jimmy Landström, 36, och André Samuelsson, 30. Här håller vi koll på SHL, allsvenskan och övriga hockeyvärlden. Diskutera också gärna med oss på twitter: @HockeybloggenNK och @samuelsson85.

Luleå bygger nytt

Luleå kim

Ut med Sebastian Meijer och Kim Karlsson. Meijer har vi avslöjat sedan tidigare och i dagens Kuriren avslöjar vi att Luleå vill låna ut Karlsson till allsvenskan.
Det går inte att ta miste på den prägel som Osten och Rönnqvist vill skapa kommande säsong. Karlsson har inte klarat att ta nästa steg den här säsongen och för hans egen utveckling är det bättre att backa en ruta och få speltid istället för att ligga på gränsen till laget och få i snitt 8 minuter per match. Det utvecklar ingen spelare.

Tungt och fysiskt 2012/2013. Där faller spelare som Meijer och Karlsson bort. Den förstnämnde offrar sig hänsynslöst och hade en bra formtopp inför slutspelet, men när det blir mer fysiskt, som i slutspelet, föll båda dessa spelare bort ur matchbilderna. Liksom Jonas Berglund och Daniel Mannberg, som fick nya kontrakt innan slutspelet drog igång. Jag skulle inte bli förvånad om vi ser fler utlåningar.

Osten söker med ljus och lykta efter Karl Fabricius som lyckats hålla sig undan så här långt. Luleås sportchef vill i alla fall ha till ett möte och jag räknar in Fabbe kommande säsong. Om han inte, rent ekonomiskt, skulle få ett bättre erbjudande i någon av de nystartande KHL-klubbarna Prag eller Milano.

AIK gör en beundransvärd insats mot Skellefteå, som får dras med sin ackilleshäl. Att egentligen vara bäst, men kliva ut med ena skridskon. En sjunde avgörande är en sjunde avgörande och jag tror inte på någon 8-2-repris. Sedan ser jag inte vilket lag som ska kunna rubba Brynäs om inte Färjestad lyckades. Luktar SM-guld hela vägen till Luleå för Lavanders gäng.

Jimmy Landström

Ha en fortsatt trevlig påskhelg!!

önskar Hockeybloggen

Fyra poäng

Luleå Luleå Hockey har bara fyra poäng upp till topp sex. 12 poäng av 15 möjliga har gjort att laget plockat in en hel del. Djurgården petade ned Färjestad från topp sex efter 4-1 borta mot Malmö ikväll. 

Under sommarens SHL-resa fick jag höra av gamla Färjestadare att klubben tappat en del av sin identitet. Tidigare fanns det eldsjälar, som aldrig syns i medierna, som tog hand om spelarna och dess familjer. Visade dem förskolor och liknande som är viktigt för att de ska få en trygghet.

Grundvärden som är otroligt viktiga. Nu ska jag inte säga att det är därför Karlstadklubben underpresterat. Jag vet inte hur spelarnas civilia status är, men klubbarna får inte ta allt för givet. Små detaljer sätter ihop en helhet som sedan gör att de presterar på isen.

Jimmy Landström

4 av 5

Luleå Luleå har fyra segrar på fem senaste. Med lite mer flyt 5 av 5 (Frölunda). 

Lucas Wallmark tog en offensiv tackling och serverade Anton Hedman till 1-0. Toni Rajala trollade in 2-0. 

Richard Gynge reducerade, vem annars?

Joel Lassinantti levererade i comebacken. Flertalet vassa räddningar, även på stötsidan.

Luleå är på G.

Hockeysverige (inte .se) och svenska mästarna förvarnade.

Nu vill jag se ett nytt derby mot Saik.

Jimmy Landström

Satsa på uppstickaren

Luleå Luleå Hockey har satt upp guld som målsättning och med tanke på det förstår jag att klubben ser över om det finns något rutinerat som back up när lagets 1-3 varit höftskadade. Men jag tycker Sam Ward ska få fler chanser. Två bra matcher.

Luleås jakt på förre NHL-målvakten (plus) 

Joel Lassinanti gör comeback i dag och jag hoppas han inte förhastar sig. Filip Gustavsson och Daniel Larsson är ännu inte redo för spel.

Luleås lag mot Växjö, nedsläpp i Coop kl 16.

Målvakt

Joel Lassinantti (Oscar Masiello)

Backar

Brendan Mikkelson - Craig Schira
Jonathan Sigalet - Jan Sandström
Ilari Melart - Marcus Oskarsson
Pontus Själin

Forwards

Toni Rajala - Johan Harju - Lennart Petrell
Anton Hedman - Lucas Wallmark - Jacob Micflikier
Emil Sylvegård - Jacob Lagacé - Peter Cehlarik
Karl Fabricius - Christopher Mastomäki - Johan Forsberg
Jesper Juntto 

Kommentar: Jonathan Granström, Bill Sweatt, Filip Gustavsson och Daniel Larsson på skadelistan. 17-årige Jesper Juntto får förmodligen göra SHL-debut. Stort!

Jimmy Landström

 

Olausson om Luleåintresset

Luleå  

Kollega Samuelsson pratade med förre Luleåcentern Niklas Olausson i går. Läs intervjun HÄR (plus).

Jimmy Landström

Turbulensen i Skellefteå

Luleå Axel

Han har byggt ett lag som gått till fem raka finaler varav två SM-guld 2013 och 2014. Ett fantastiskt facit. Men nu har GM Lasse Johansson hamnat i onåd hos ledningen i Skellefteå AIK. Enligt initierade uppgifter till Hockeybloggen är kommunikationen minimal i dagsläget mellan klubbdirektör Pea Israelsson och Pite-Lasse.

Orsaken känner ni nog till. Ryssland vill ha honom som GM på ett tvåårsavtal med en lön på tio miljoner kronor per år. "Unik chans, "smickrande". De är vad Lasse J sagt och det har fått Israelsson att gå i taket. Hans avtal med Skellefteå sträcker sig till 2017. 

Jag säger bara; åk Lasse! Den här chansen kommer en gång i livet. Vill Skellefteå vara så småsinta att dra det inför rysk domstol - lycka till. Så mycket han gjort för klubben borde den ge tillbaka.

Nu håller Skellefteå på att förstöra relationen med sin GM istället för; du är välkommen tillbaka. Om han nu åker, gör sig ovän med Saik och återvänder till Piteå om ett par år så finns en stor chans att sportchefen 13 mil norrut kastat in handduken efter tio år på tjänsten. Jag tror inte Luleå hade tackat nej till Pite-Lasse. 

Jimmy Landström

  • Twitter
  • Hockeybloggen
  • Twitter
  • André Samuelsson

Redaktionella bloggar

Läsarbloggar