Hockeybloggen

Vi som driver Norrbottens-Kurirens ishockeyblogg är Jimmy Landström, 35, och André Samuelsson, 29. Här håller vi koll på SHL, allsvenskan och övriga hockeyvärlden. Diskutera också gärna med oss på twitter: @HockeybloggenNK och @samuelsson85.

Luleå bygger nytt

Luleå kim

Ut med Sebastian Meijer och Kim Karlsson. Meijer har vi avslöjat sedan tidigare och i dagens Kuriren avslöjar vi att Luleå vill låna ut Karlsson till allsvenskan.
Det går inte att ta miste på den prägel som Osten och Rönnqvist vill skapa kommande säsong. Karlsson har inte klarat att ta nästa steg den här säsongen och för hans egen utveckling är det bättre att backa en ruta och få speltid istället för att ligga på gränsen till laget och få i snitt 8 minuter per match. Det utvecklar ingen spelare.

Tungt och fysiskt 2012/2013. Där faller spelare som Meijer och Karlsson bort. Den förstnämnde offrar sig hänsynslöst och hade en bra formtopp inför slutspelet, men när det blir mer fysiskt, som i slutspelet, föll båda dessa spelare bort ur matchbilderna. Liksom Jonas Berglund och Daniel Mannberg, som fick nya kontrakt innan slutspelet drog igång. Jag skulle inte bli förvånad om vi ser fler utlåningar.

Osten söker med ljus och lykta efter Karl Fabricius som lyckats hålla sig undan så här långt. Luleås sportchef vill i alla fall ha till ett möte och jag räknar in Fabbe kommande säsong. Om han inte, rent ekonomiskt, skulle få ett bättre erbjudande i någon av de nystartande KHL-klubbarna Prag eller Milano.

AIK gör en beundransvärd insats mot Skellefteå, som får dras med sin ackilleshäl. Att egentligen vara bäst, men kliva ut med ena skridskon. En sjunde avgörande är en sjunde avgörande och jag tror inte på någon 8-2-repris. Sedan ser jag inte vilket lag som ska kunna rubba Brynäs om inte Färjestad lyckades. Luktar SM-guld hela vägen till Luleå för Lavanders gäng.

Jimmy Landström

Ha en fortsatt trevlig påskhelg!!

önskar Hockeybloggen

Marknaden krymper: "Ingen betalar"

Luleå Det ryktades om att NLA-klubbarna Geneve och Bern hade de ekonomiska musklerna att lösa Johan Fransson från den summa som Luleå begär.

Men nu verkar den schweiziska dörren vara stängd. 

"De kommer inte att betala den som och har båda redan fyllt sin kvot med utlänningar".

Det säger en insatt källa på den schweiziska marknaden till Hockeybloggen.

 

Då återstår bara om någon råkar ut för en skada, men frågan är om Frallan vågar chansa på det.

Just nu lutar allt åt Luleå Hockey.

"Han skulle nog trivas med de större zonerna och kunna köra sina spinn-arounds på blå", sa Kristofer Berglund när vi besökte honom i Jönköping.

 

Vi fick ofta frågor av spelare, ledare o agenter om vad som händer med Frallan. 

Luleå är i skriande behov av hans skills och SHL är inget nederlag.

Jimmy Landström

Strömwall jr om känslorna för Luleå

Luleå  

Jag och Jimmy är tillbaka i Luleå efter en mycket intressant resa.

Men reportagen från resan fortsätter att ticka in till och med lördag. I dag är det Växjös tur och där huserar Johans Strömwalls son Malte Strömwall.

En talang med riktigt bra fart på rören, som har en rak spelstil och en tjurig vinnarskalle. Får han vara skadefri går han en ljus hockeykarriär till mötes. Kanske kommer genombrottet redan i år.

I reportaget berättar Malte Strömwall om tiden i Nordamerika, känslorna för Luleå och tankarna inför kommande säsongen i Växjö.

Länk till artikeln: http://kuriren.nu/100/kanslornafor-lulea-ar-sjalvklart-stora-7780160.aspx (PLUS)

Länk till TV-inslaget: http://kuriren.nu/nyheter/?clip=7784417

André Samuelsson   

Något stort på gång

Umeå Luleå Hockeys J20 vann Scandic cup genom att krossa rivalen Skellefteå AIK med 5-0.

Jag har följt den här generationen på nära håll under några år och det är längesedan Luleå kunde stoltsera med så mycket talang.

Många av spelarna i laget är antingen förstaårs A-juniorer eller sistaårs B-juniorer men har redan riklig med erfarenhet av J20-spel.

Resultatet i helgen skvallrar om att laget och föreningen har någonting stort på gång och då ska man komma ihåg att den kanske allra mest talangfulle spelare var på landslagsuppdrag med småkronorna, J18.

Jag är övertygas om att det finns en plan från föreningen kring hur dessa spelare ska slussas in i A-laget och utvecklas till elitspelare. Trots allt var det därför hela junior- och ungdomssatsningen uppstod. Spännande att följa.

Själv sitter jag i en bil på väg upp till Luleå och har inte sett någon av helgens matcher men har fått rapporter efter vägen.
Framförallt imponerar Christian Jaros (1996) stort med sitt fysiska spel. Simon Brännvall(1997), Tim Söderlund (1998) och Oscar Nord (1996) får också lovord.

Tycker det är extra roligt att Oscar Nord visar framfötterna. En talang som hade ett tyngre år i fjol. Hoppas han fått ordning på verktygen nu.

André Samuelsson

 

12 minuter

Strax i Ö-vik Det som fastnade på min näthinna var Frölundas fystränares noggrannhet. 
Han kopplade på pulsklocka och stod med tidtagaruret.
Visste ni att en hockeyspelare som tränar en timme på is är aktiv i 12 minuter?

12 minuter.
Därför vill Frölunda öka träningsdosen.
"Korpenspelare är mer aktiva än vi elitidrottare", sa Rönnberg.

Träffade en avslappnad Slava Trukhno i går som trivs som fisken i vattnet.
Han hälsade också att tidigare lagkamraterna Mannberg och Gunnarsson låg i lä på Fifa.

Det repet var det elfte på vår SHL-resa. Nu återstår Luleå Hockey när vi kommer hem. Vi sitter i bilen nu på G uppöver. Haft en riktigt rolig vecka även om vi jobbat som svin. Ni får ju ett rep i tidning/web/24:an per dag fram till lördag 23/8. 

Jimmy Landström

Omarks nya chipp

Stockholm Linus Omark behövde inte lång tid i Jokerit innan han slog till igen.
Den här gången med en chipp bakom målvakten, via målvakten och in. Snyggt mål även om musiken driver en till vansinne.

 

Inte första gången han gör ett sådant mål. Under juniortiden var draget ett mer eller mindre patenterat Omarkmål och jag tror det är en och annan elitseriemålvakt som har blivit lika lurad.

Det var under vårt besök i Linköping som David Rautio upplyste oss om prestationen och videoklippet. Eftersom han själv står mellan stolparna tog han också målvaktskollegan snabbt i försvar.

- Det är inte så enkelt att undvika ett sådant mål i det läget. Sedan är "Limpan" (Linus Omark) riktigt bra att valla in pucken.

André Samuelsson

  • Twitter
  • Hockeybloggen

Redaktionella bloggar

Läsarbloggar