Hockeybloggen

Vi som driver Norrbottens-Kurirens ishockeyblogg är Jimmy Landström, 35, och André Samuelsson, 29. Här håller vi koll på SHL, allsvenskan och övriga hockeyvärlden. Diskutera också gärna med oss på twitter: @HockeybloggenNK och @samuelsson85.

Luleå bygger nytt

Luleå kim

Ut med Sebastian Meijer och Kim Karlsson. Meijer har vi avslöjat sedan tidigare och i dagens Kuriren avslöjar vi att Luleå vill låna ut Karlsson till allsvenskan.
Det går inte att ta miste på den prägel som Osten och Rönnqvist vill skapa kommande säsong. Karlsson har inte klarat att ta nästa steg den här säsongen och för hans egen utveckling är det bättre att backa en ruta och få speltid istället för att ligga på gränsen till laget och få i snitt 8 minuter per match. Det utvecklar ingen spelare.

Tungt och fysiskt 2012/2013. Där faller spelare som Meijer och Karlsson bort. Den förstnämnde offrar sig hänsynslöst och hade en bra formtopp inför slutspelet, men när det blir mer fysiskt, som i slutspelet, föll båda dessa spelare bort ur matchbilderna. Liksom Jonas Berglund och Daniel Mannberg, som fick nya kontrakt innan slutspelet drog igång. Jag skulle inte bli förvånad om vi ser fler utlåningar.

Osten söker med ljus och lykta efter Karl Fabricius som lyckats hålla sig undan så här långt. Luleås sportchef vill i alla fall ha till ett möte och jag räknar in Fabbe kommande säsong. Om han inte, rent ekonomiskt, skulle få ett bättre erbjudande i någon av de nystartande KHL-klubbarna Prag eller Milano.

AIK gör en beundransvärd insats mot Skellefteå, som får dras med sin ackilleshäl. Att egentligen vara bäst, men kliva ut med ena skridskon. En sjunde avgörande är en sjunde avgörande och jag tror inte på någon 8-2-repris. Sedan ser jag inte vilket lag som ska kunna rubba Brynäs om inte Färjestad lyckades. Luktar SM-guld hela vägen till Luleå för Lavanders gäng.

Jimmy Landström

Ha en fortsatt trevlig påskhelg!!

önskar Hockeybloggen

Backkrisen

Stockholm Pratade just med Stefan "Skuggan" Nilsson. Luleå är på väg mot Arlanda och tränar vid 14-tiden i eftermiddag.

Jonathan Sigalet: "Stel i rygg och nacke, men enligt rapporterna från "Bagarn" ingen hjärnskakning".

Janne Sandström: "Han är positiv till spel mot Örebro, men hade också väldigt ont i går (foten). Vi får se efter dagens träning".

Sedan tidigare har Kuriren skrivit om Robin Jonsson som tagit ett steg tillbaka efter att ha klivit på för hårt inledningsvis. Spelar eventuellt CHL-finalen på tisdag, men vilar från matcher även denna vecka.

Kommentar: Jonsson spelar inte, troligtvis inte heller Sigalet och Sandström ett stort frågetecken. Tre tunga defensiva pjäser mot ett Örebro som är lite av ett mardrömslag för Luleå. Som Timrå när de lirade i SHL. Johan Tornberg och gänget vet precis hur de ska spela mot Luleå.

Jimmy Landström

Överfallet

Stockholm Det var väntat. 

Polisen blev Mikael Ahlén som dessförinnan sänkt Jonathan Sigalet med en boarding. Ingen hjärnskakning, men stel nacke och rygg.

Johan Forsberg ville inte slåss, kan inte.

Därför var det helt rätt att göra sköldpaddan.

Ahlen gick inte att få tag i efteråt. Jag förväntar mig en avstängning. Inte för tacklingen, men för påhoppet på Johan Forsberg.

Wow om dessa två lag möts i play in.

Hovet skulle koka över.

I dag var det väldigt många Luleåsupportrar på plats. 

Och som de gav pricken över i:et.

 

En tränarmiss. Fagervall skulle aldrig ha låtit Forsberg spela sista minuterna.

 

Johan Harjus första balja.

Joel Lassinanttis fjärde nolla och förlängt kontrakt med Luleå

En het match och jag stortrivdes på Hovet.

Jimmy Landström

Nu smäller det

Stockholm Strax framme på Hovet. Senast jag bevakade Djurgården-Luleå här i stan var kvarten 2011. En magisk sådan. Får väl en hint idag vad som eventuellt väntar. Ska vi vara realistiska så kan de mötas i play in. Luleå bör ha koll på pilsnabbe Sörensen ikväll.

Harju center där han också ska spela. Wallmark måste steppa upp om han vill ha tillbaka sin centerplats. Trion Jan Sandström (fot), Robin Jonsson (rygg), Per Ledin (armbåge) skadade.


Forward
Cam Abbott - Chris Abbott - Emil Sylvegård
Lars Bryggman - Jonathan Granström - Daniel Zaar
Lennart Petrell - Johan Harju - Peter Cehlarik
Johan Forsberg - Niklas Fogström - Karl Fabricius
Lucas Wallmark

Backar
Kristian Näkyvä - Marcus Fagerudd
Dean Kukan - Per Savilahti-Nagander
Jonathan Sigalet - Chad Billins
Christian Jaros

Målvakter
Joel Lassinantti
(Daniel Larsson)

Jimmy Landström

Domaren avgjorde inte

Luleå. Joakim Fagervalls sågning av gårdagens domare dominerade mitt twitterflöde under gårdagskvällen.
När jag såg presskonferensen i efterhand känns det som att det handlar om en liten storm i ett vattenglas - men Mikael Sjöqvist fick inga bra omdömen från varken Luleåtränaren eller Linköpings dito.

Precis som spelare gör domare också misstag.
Mikael Sjöqvists utvisning på Dean Kukan var ett misstag, men det var direkt felaktigt att leta efter utvisningen på Nichlas Hardt i slutet.
Det påpekade både Dan Tangnes och en lite mer upprörd Joakim Fagervall. Och med tanke på matchen bör nog både SHL och domarkåren svälja kritiken.

Hade Luleåtränaren gjort som stora delar av mitt twitterflöde och skyllt förlusten på domaren hade jag blivit orolig och ägnat betydligt fler tankar kring det här inlägget.
Men båda tränarna gör sunda analyser av matchsituationerna och Joakims Fagervalls avslutning var klockren.

Det går inte att skylla på någonting annat när laget släpper in mål i spel fem mot fyra. Målet som också blev helt avgörande för matchen.

André Samuelsson

Klart godkänd debut

Luleå 1 assist, 5 skott på mål, drygt 17 min istid, men -2.

Johan Harjus debut lovar gott. Stark i duellerna, hittade lagkamraterna i passningsspelet och hittade tajmingen att dyka upp på rätt plats. Men tajmingen att sätta ett par kassar blir också lidande av att han inte spelat så mycket i Jokerit. Fredric Andersson skrinnade ifrån honom när han tappade pucken (studsade på skridskon) i PP. Sånt som händer. Det kommer mera. 

Jimmy Landström

  • Twitter
  • Hockeybloggen

Redaktionella bloggar

Läsarbloggar