Hockeybloggen

Vi som driver Norrbottens-Kurirens ishockeyblogg är Jimmy Landström, 36, och André Samuelsson, 30. Här håller vi koll på SHL, allsvenskan och övriga hockeyvärlden. Diskutera också gärna med oss på twitter: @HockeybloggenNK och @samuelsson85.

Förre Luleåforwarden till AIK

Luleå hynning
Foto: Linda Wikström

Fredrik Hynning, med ett förflutet i Luleå Hockey (2004-2007) återvänder till Stockholm och AIK. Däremellan har forwarden hunnit med spel i Timrå och nu senast Skellefteå AIK.
Kontraktet är på två år.

Jimmy Landström

Lite tugg om kaptensrollen

Luleå Johan Harju blir ny lagkapten i Luleå Hockey.
Pratade med honom för en stund sedan och han ser det som en stor ära.

– Klart det är stort för mig. Luleå är klubben som jag har vuxit upp med och som ligger mig närmast hjärtat. Jag är riktigt stolt över att få vara lagkapten.

En del av kaptensuppdraget är ju förstatjing på snacket med domarna.

– Det blir inget nytt för mig. Jag har väl pratat ganska mycket med de tidigare, skillnaden är att nu får jag prata med dem (skratt). Fast jag vet inte hur stor inverkan jag kan ha på dem, jag har försökt det mesta i många i år (skratt).

Under eftermiddagen har de flesta spelarna varit och känt på isen inför morgondagens första riktiga isträning.

- De sitter ju inte riktigt som de ska och det är ju matcher snart. Men det brukar ta en vecka innan man kommer in i det.

Inte helt olikt den här känslan som Frölundas forward Robin Figren illustrerar.

André Samuelsson

Smart drag av Luleå

Luleå  

Jonathan Sigalet och Johan Harju är nya namn med en bokstav på bröstet. Sigalet som en av tre med A tillsammans med Karl Fabricius och Jan Sandström. Sedan, lite överraskande, valdes Johan Harju som kapten. På förhand trodde jag att ansvaret skulle hamna hos Sandström, men Harju är också en länsprodukt och ska gå i bräschen med lagets stjärnvärvningar i den här guldsatsningen.

Åren går och alla blir mognare och tar tag i saker och ting. Både Harju och Linus Omark har stora talanger och levde på dem när de kom upp i A-laget. Det kanske blev ett par genvägar i försäsongsträningen, men det är något som båda suddat ut. Jag har sett Harju på försäsongen och han har inte slarvat med fysen. Väldigt ärofyllt att få C-et fastsytt på tröja #24 (bytt från 90 och tagit Cam Abbotts tidigare nummer).

Sigalet blir en oerhört viktig länk med tanke på att Luleå matchar sex transatlanter kommande säsong. Jag vet hur seriös han är och det finns inga dåliga dagar på jobbet. Det kommer han givetvis att förmedla till Micflikier och kompani.

För Johan Harju betyder det här oerhört mycket. För ett par dagar sedan satt vi på Coop och pratade om A:et som han fick ha delar av förra säsongen. Det tyckte han var stort. Nu är det ett C. 

Jag har fått några förfrågningar på Hockeybloggen på Twitter varför vi inte följde med på Luleås fjällresa. Givetvis lade vi och andra medier in en förfrågan, men ledningens beslut var att det handlade om en laggrej och det fick vi acceptera.

Nu är vi på väg norrut igen. Alla jobb är insamlade i SHL-resan och nu återstår publicering. I dag Daniel Gunnarsson i 6:14. I morgon Johan Gustafsson i 7:14.

Förutom jobb fick vi också en fantastisk lördag i Stockholm med Pride och raggarträf i pauserna mellan allt material som ska göras ut. Strålande väder och drygt 20 grader. 

Jimmy Landström

SHL-resan

Stockholm

Vi knegar på. Vi har fått chansen att besöka nästan varje del av landet. Dock inte Dalarna. Det har varit en fantastiskt kul trip men man blir som en robot. Det ska bara göras. Ett par av dagarna har vi samlat in tre reportage per dag och det blir väldigt mycket material och fulla minneskort. Men det är värt slitet för överallt mottas vi med öppna armar och får chansen att kika in i fler klubbar än Luleå Hockey, som lokaltidning. Och det är slående hur många norrbottningar/ex-Luleåspelare det finns ute i landet. Alla är också medvetna om Luleå Hockeys guldsatsning och ser med nyfikna blickar och ställer frågor om intresset. 

Och det kan egentligen bara ni bloggläsare svara på, men jag svarar alltid att det är riktigt hett. 

I dag har vi 5:14 i tidningen och på webben. Här kan ni se och läsa hela resan så här långt:

Del 1 Luleå - Johan Harju

Del 2 Skellefteå - Axel Holmström

Del 3 Modo - Jan-Axel Alavaara

Del 4 Brynäs - Thomas Berglund

Del 5 Örebro - Stefan Johansson

Del 6 Färjestad - Daniel Gunnarsson

Jimmy Landström

Jagar högklassig back

Luleå Luleå Hockeys herrlag toppar formen i fjällen.
Förlåt för ordvitsen.

Nästa vecka är det damernas tur då de ska bestiga Kebnekaise.
Tränaren Fredrik Glader tänkte ta båten över och "spara" några kilometer.
Någon måste ju göra det också.

Han har redan en stark trupp att förfoga över, men är fortfarande på jakt efter en - varning för ny ordvits - toppback.

- Vi letar just nu i Europa och Nordamerika. Jag har goda förhoppningar att vi ska få in en bra back, säger Fredrik Glader.

Eftersom det är landslagssamlingar under nästa vecka blir det lättare ispass då och sedan kör vi igång ordentligt efter Kebnekaise.

André Samuelsson 

 

SHL-resan

Jönköping  

En kall ishall, glada spelare och svettlukt. SHL-resan är i Jönköping just nu där vi träffat Chris Abbott. Han såg ut att ha skött sommarträningen.

Nu tar vi lunch vid vattnet i centrum. Riktigt trevligt.

I morse käkade vi frukost med Janne Karlsson i Växjö och nu väntar Linköping om en stund.

Vi har hunnit med några stopp och alla är lika förundrade - hur kan ni köra så långt?

Logistiken hade spräckt tidsschemat med flyg, buss, tåg.

Även om vi arbetsmässigt har hunnit med tolv stopp så får ni ett per dag i två veckor.

I morgon i Kurren & kuriren.nu - Örebros Stefan Johansson.

Här kan ni följa hela resan LÄNK

Jimmy Landström

  • Twitter
  • Hockeybloggen
  • Twitter
  • André Samuelsson
  • Senaste nytt
  • Läs också:
  

Redaktionella bloggar

Läsarbloggar