Hockeybloggen

Vi som driver Norrbottens-Kurirens ishockeyblogg är Adam Andersson, 22, Jimmy Landström, 35, och Sofie Lundström, 26. Här håller vi stenkoll på allting som händer runt Luleå Hockey, ishockeyn i länet, SHL och övriga hockeyvärlden. Rykten, spelarövergångar, nördfakta, power play-uppställningar och snack från omklädningsrummet. Vill du komma i kontakt med någon av oss går det bra att skicka e-post till anton.olofsson@kuriren.com eller jimmy.landstrom@kuriren.com.

Förre Luleåforwarden till AIK

Luleå hynning
Foto: Linda Wikström

Fredrik Hynning, med ett förflutet i Luleå Hockey (2004-2007) återvänder till Stockholm och AIK. Däremellan har forwarden hunnit med spel i Timrå och nu senast Skellefteå AIK.
Kontraktet är på två år.

Jimmy Landström

Abbott har anlänt

Luleå Svängde förbi Luleå Hockeys träning idag och tog ett snack med båda bröderna Abbott som är tillbaka i Norrbotten efter en sommar i Kanada. Förutom stenhård träning så har Cam bland annat gift sig för två veckor sedan.

Abbotts verkar laddade inför säsongen. Inte minst Chris som får förtroendet som lagkapten även denna säsong. Tränartrion har haft kontinuerlig kontakt med Abbottbröderna och det var under sommaren som #29 fick frågan. Förutom att han var taggad inför uppgiften och att lära känna de nya grabbarna i laget hoppades Chris på att få mindre av en vara som många andra drömmer om att få mer av - speltid.

Han menade att han under många matcher förra säsongen fick spela väldigt mycket och länge vilket gjorde att kvalitén på bytena sjönk en aning. Lagkaptenen hoppades också på att få sätta lite fler puckar i nät den här säsongen, men allt berodde på vilken roll den nya tränartrojkan skulle ge honom.

Bröderna Abbott gör sett över en hel säsong aldrig bort sig om de får hålla sig skadefria, men jag skulle, precis som Chris, vilja se lite mer i poäng från duon den här säsongen. Jag vill se dem vara helt skoninglösa i sina inbrytningar på mål och att de är lika explosiva i vändningarna i sarghörnen. Spontant tror jag att Abbotts kommer hamna i en förstaline och jag tror att den tredje länken blir Daniel Zaar.

Adam Andersson

Låter inte bra

Luleå Jag fick ett snack med Fransson i morse, som satt i bilen på väg till Happis. På bra humör och med en trevlig sommar i Spanien bakom sigg där han bedrivit sommarträningen på egen hand efter bland annat knäskadan. Han hänvisade frågor angående framtiden till agenten.
Och nu knackar allvaret på dörren.

Strax efter pratade kollega Håkan Stridblom med Luleås klubbdirektör Thor Stöckel, som inte hört något från agenten på väldigt länge. Hmm. Det är klart att varningsklockorna ringer.

Ingen hockeyspelare vill stå utan klubb den här tiden på året när lagen börjar sin isträning. Men det är också Luleå som sitter i förarsätet och har ett gällande kontrakt i näven med Fransson. Det gäller bara att hitta en klubb som kan hosta upp det SHL-klubben begär. 2011 drog landslagsbacken hem från St Petersburgs försäsongsläger och jag kan tänka mig att en eller två broar brunnit där. Vi får väl se var det landar. Jag gissar på NLA, Schweiz...

Jimmy Landström

Nu trampar Luleå igång

Luleå Kl 10: Fystester på Coop arena (gymmet)
Kl 12: Beep-test Hälsans hus
Kl 15: Isträning, nu ska kalvarna ut på grönbete

Vi återkommer med rapportering.

Jimmy Landström

Radarparet återförenas

Luleå 2009-2011 skördade duon stora framgångar i Luleåtröjan. Nu återförenas Pär Arlbrandt och Niklas Olausson i schweiziska Biel. Nu kanske bottenlaget kan förvandlas till något annat. Den enes passningar skär som smör och den andre skjuter som en häst sparkar. Det blir intressant att följa dom.

Sedan kommer de också att få stöta på Linus Klasens Lugano och Dick Axelssons Davos.

Jimmy Landström

Stjärnan lämnar

Luleå Blytungt avbräck för Linköping. Pär Arlbrandt lämnar klubben trots ett år kvar på sitt kontrakt. Allt tyder på att han testar vingarna utomlands efter tre år i LHC.

Att ersätta Pär Arlbrandt är allt annat än enkelt.

Arlbrandt var bra i Luleå, men har varit fantastiskt bra i Linköping.

Adam Andersson

  • Twitter
  • Hockeybloggen

Redaktionella bloggar

Läsarbloggar