Hockeybloggen

Vi som driver Norrbottens-Kurirens ishockeyblogg är Anton Olofsson, 24, Jimmy Landström, 34, och Sofie Lundström, 26. Här håller vi stenkoll på allting som händer runt Luleå Hockey, ishockeyn i länet, SHL och övriga hockeyvärlden. Rykten, spelarövergångar, nördfakta, power play-uppställningar och snack från omklädningsrummet. Vill du komma i kontakt med någon av oss går det bra att skicka e-post till anton.olofsson@kuriren.com eller jimmy.landstrom@kuriren.com.

Förre Luleåforwarden till AIK

Luleå hynning
Foto: Linda Wikström

Fredrik Hynning, med ett förflutet i Luleå Hockey (2004-2007) återvänder till Stockholm och AIK. Däremellan har forwarden hunnit med spel i Timrå och nu senast Skellefteå AIK.
Kontraktet är på två år.

Jimmy Landström

Bodensonen på väg hem

Luleå David Rautio ut.

Daniel Larsson in?

Enligt Sportbladet är AIK-målvakten aktuell för Luleå Hockey. 

Om det är sant litar tränarstaben alltså inte på nuvarande uppsättning.

Och Lassinanttis chans dröjer förmodligen.

Larsson lämnade Luleås juniorverksamhet, som tillhörde Sverigetoppen, i vredesmod sedan Rautio konkurrerat ut honom.

 

Vad händer om Owuya är vassare?

 

Larsson har säkert mognat med åren och Luleås ledning är helt ny sedan dess. Men frågan är befogad. Larsson gick via Boden, Hammarby och till Djurgården, blommade ut och gav svar på tal. Vald till elitseriens bäste 2008. Med de två tidigare järnkaminerna får Luleå ett stabilt och rutinerat par. Men trist för Lassi som förtjänat en rejäl chans.

Jimmy Landström

Överjävliga

Luleå Skellefteå fortsätter som Arlanda Express genom slutspelet. Deras totalhockey är en fingervisning till övriga SHL.

Försök matcha detta om nu kan.

Just nu är det inget lag som är i närheten.

För alla utanför Skellefteås sfär blir det tråkigt.

 

Dramatiken uteblir.

Man sitter bara och väntar på spiken.

I går satte Bellemare den bakom en darrig Wentzel. Ericssons distansskott var en riktig rackarrökare och inte så jäkla enkel att plocka som en del vill få det till. Men fransmannens till synes enkla mål var det som fällde korthuset.

 

Jag skrev det i höstas och skriver det igen. Varför? På grund av Belle? Rent hjärtsligt spelar Frögren i fel lag, men Loob har bara sig själv att skylla. Buntar ihop Belle som han vore en C-pojk. 

 

Det enda som egentligen skulle kunna störa dominansen är att laget blir söndervärvat, men det händer inte kommande säsong. Bara Holloway och Emanuelsson har utgående kontrakt bland forwards.

Jimmy Landström

Aj aj då

Luleå Dennis Everberg på väg till Colorado. Det kan givetvis få en följdeffekt på forwardskollegan Daniel Zaar, som hälsat på Luleå och Skellefteå. Nu har Luleå ingen Everberg-fördel på Rögletalangen Zaar.

Rent sportsligt är det coolare att lira i ett mästarlag, men rollen skulle sannolikt bli mindre.

Jimmy Landström

Modig kan göra comeback i Luleå

Luleå Mattias Modig får inte nytt förtroende i Växjö. Klubben gör sig av med hela trion Munroe, Lassila, Modig och satsar på Nihlstorp/Steen.

Modig öppnar för en flytt norrut igen där spel i Asplöven kan bli aktuellt. I och med att Luleå är deras samarbetspartner så får Luleå också indirekt en erfaren tredjemålvakt om det blir ett faktum. Med Modig och eventuellt unge Luleåjunioren Sam Ward skulle Asplöven få en bra kombo med rutin och talang. Asplöven har i dagsläget ingen målvakt på kontrakt för 14/15.

Pär Lindholm ryktas vara klar för Skellefteå som därmed vann dragkampen. Luleå var också intresserat av västerbottningen som lirade förra säsongen med Lars Bryggman i Piteå. Lasse Johansson har lärt sig läxan att inte dumpa talanger. Det fick räcka med Storfors-Bryggis.

Robin Jacobsson fortsätter sitt SHL-äventyr i Leksand. Gotlänningen lämnade Luleå mitt i förra säsongen för spel i Brynäs och drar nu vidare till "derby-konkurrenten" Leksand.

Jimmy Landström

Förre Lueåbacken får gå

Luleå Johan Ejdepalm, 32, lirade i Luleå Hockey 2007-2010. När Munchen nu skickar ett gäng spelare är Ejdepalm en av dessa som får leta ny adress. I Luleå gjorde han avtryck som en duktig skridskoåkare med vissa defensiva brister.

Jimmy Landström

  • Twitter
  • Hockeybloggen
  • Twitter
  • Anton Olofsson

Redaktionella bloggar

Läsarbloggar