Hockeybloggen

Vi som driver Norrbottens-Kurirens ishockeyblogg är Jimmy Landström, 35, och André Samuelsson, 29. Här håller vi koll på SHL, allsvenskan och övriga hockeyvärlden. Diskutera också gärna med oss på twitter: @HockeybloggenNK och @samuelsson85.

Förre Luleåforwarden till AIK

Luleå hynning
Foto: Linda Wikström

Fredrik Hynning, med ett förflutet i Luleå Hockey (2004-2007) återvänder till Stockholm och AIK. Däremellan har forwarden hunnit med spel i Timrå och nu senast Skellefteå AIK.
Kontraktet är på två år.

Jimmy Landström

Luleåfans höll hov

Luleå Trots förlusten så bjöd Luleåfans på en förfest med mersmak. De sjöng långt efter slutsignalen i Skellefteå Kraft Arena. När bara vi reportrar, vaktmästare och poliser fanns kvar. På lördag firar de 20 år mot Färjestad. Räknar med ett lika grymt drag i Coop Arena.

Matchen innehöll två ansikten. Luleås i den första perioden som satte en väldigt hög forechecking och fick medvind efter ledningsmålet. Inte likt bortamatcherna i Skellefteå sett till de senaste säsongerna.

I den andra perioden körde Skellefteå över gästerna. Första Luleåskottet på mål som inte heller var ett riktigt skott av Dixon kom efter 11.14. Då hade Skellefteå vänt matchen till 2-1.

Det hela blev en riktigt rysare, med känslor från båda lagen och högt i tak från domarna. Ett derby som förhöjer tempen på SHL och förhoppningsvis visade publiken på plats att det är värt att känna inramningen i arenan.

På lördag kommer Anton Hedman och kompani på besök. Sista matchen innan landslagsuppehållet. Men känslan är att Luleå är riktigt på gång efter sina fem raka förluster. De gjorde en bra bortamatch i afton även om det inte räckte till poäng. Skellefteå är kusligt bra när de får snurr på sin totalhockey.

Luleå har börjat diskutera med Sandström och Ledin. Pigga ben på lagets 78:or. Bara att göra klart lagom till jul säger jag. De betyder enromt för det här lagbygget.

Jimmy Landström

Förre Luleåspelaren till brittiska öarna

Luleå Nu är Mattias Modigs nya klubbadress klar. Det blir Luleå Hockeys CHL-motstånd Nottingham Panthers som spelar i brittiska EIHL-ligan. Modig fick lämna BIK Karlskoga i veckan när klubben värvade Joel Gistadt från Leksand. Det här blir 27-åringens åttonde klubb i karriären om vi räknar in målvaktens gästspel i Kiruna 2005/2006.

Kontraktet gäller i tre veckor LÄNK.

Jimmy Landström

Kanadensaren får sparken?

Luleå Asplöven har värvat in tidigare Södertäljemålvakten Sebastian Idoff, 23 år. Och redan i morgon ingår han i truppen - mot just det - SSK. Därmed får kanadensaren Daniel Spence inte plats i AHC-truppen. Det om något får väl ses som en hint.
- Vi vill säkra upp målvaktssidan när Sam ska iväg på landslagsuppdrag och förmodligen även JVM, säger Per Kenttä till Hockeybloggen.

Jimmy Landström

Oj oj oj

Luleå Vad viktig seger det här var för Luleå Hockey.

Fem raka förluster vill ingen ståta med.

Inte heller setsiffror.

Det här var ett stort steg i rätt riktning. Luleå vann och behöver inte fundera på en förlorad poäng. Linköpings upphämtning var både flyt och skicklighet.

Nu bidrog alla enheter till vinsten. Forsberg betyder mycket för lagmaskinen och Luleå har inte vunnit utan honom när han varit avstängd.

22 straffar, det var en riktig rysare. Och Lassinantti fick ta hem målvaktsmatchen mot Rautio. Båda var bra. 

Derby om ett drygt dygn. Skellefteå gjorde 7-3 borta mot Modo. 

Jimmy Landström

Två ändringar

Luleå Forsberg tillbaka efter avstängning och Lassinantti fortsätter.

1) Näkyvä, Savilahti-Abbott x 2, Dixon

2) Sandström, Kukan-Petrell, Granström, Cehlarik

3) Hjelm, Oskarsson-Zaar, Wallmark, Ledin

4) Fabbe, Fogström, Foppa

extra: Fagerudd, Sylvegård

Luleå bör vända trenden i afton. Laget vill inte kliva in i måstematch i derbyt eller ödesmatch på lördag mot Färjestad innan landslagsuppehållet. Det blir ändring nummer två - vända trenden.

Jimmy Landström

  • Twitter
  • Hockeybloggen
  • Senaste nytt
  • Läs också:

Redaktionella bloggar

Läsarbloggar