• lördag 22 oktober 2016
  • Mediesällskapet
  • Familjeannonser
  • Lunchguiden
  • Grannar
  • Karriär i norr
  • Lokus
  • Lohts
Spännande historia Skidbloggen Skidbloggen
Vädersponsor:

Stina Kajaso

Stina Kajaso

Här ska schlagerskåpet stå!

Jävla Österrike

Austria - Resten av världen 0-1. Vad har ni - Fritzl och alperna typ?

Svin. Korv.

En tung påse av tristess lade sig över Eurovision igår när Conchita Wurst INTE vann utan istället nåt jävla umpaumpa öl Just D strippiga brudar. Gnöl. Rap på grötig Österikkisk Tyska typ: "kvinnor är horor, Fritzl! Fritzl! Kom ner till min källare, föd mitt barn ät tysk korv drick tysk öl bli lite Fritzl nu kom igen". Eller nåt. Det lät så iaf. Fan. Jag kan inte tyska.

Jag kommer ju vara tvungen att släppa loss lite och tycka den är småkul till slut men vad hände med divan? Fattar ni att den här skulle vunnit hela Eurovision:Österrike är dumma i bollen. Får lust att skrika som Karl-Bertil Johnsons farsa: FATTAR DU VAD DU HAR GJORT?

Jag har ju en stor Divapassion - I löv them. Älskar det stora håret och den enorma rösten och känslan av att det finns en slav i logen som seprarerar de gula non-stopen från de röda eftersom divan vill ha allt i färgordning. Jag älskar när de blir lite tossiga som Brittan med rakapparaten eller Mariah med sin telefonsvarare eller som Carola i allmänhet och Whitney i synnerhet. Man vill ligga i deras enorma knän och bli ryktad av deras enorma nails medan de skrålar typ : Thats what I aaaaam och känslan av att allt bara ordnar sig väller över en. Våra Gudinnor. De brokiga kvinnorna med enorm talang, stort ego och dålig självkänsla. Det är något med att se Carola på scenen i Evighet, finns ingen som kan slå det och alla vet det, vilket gör Divorna så Gudomliga på något sätt. Och ja det är lika vacker när Moz står och åmar sig i påskliljor - absolut, inget utesluter något annat. Pappor och mammor, kön och hej och hå.

Eurovision har ju haft många divor men inte längre tyvärr. Förra årets solklara Diva - Dana International rasade ut ur semin snabbare än hon han säga hej och sedan var det bara Saade kvar som kunde diva runt. Unga killar som pumpar magrutor är de nya divorna, och ja det är kulturskymning över nejden nu så det passar väl bra da. Fan. Kan man få både och någongång?

Jag följde iaf kommentarströmmarna till den Österrikiska finalen igår och de fåtalet tappra ”I <3 Conchita” drunknade i ”I hate divas” och allmänna homohatfraser som man inte förväntar sig på just Eurovision Song Contest! Det haglar av dem asså. Haglar som dokusåpepremiärer. Haglar som hagel. Haglar som homofobkommentarer eller bara alllmänt näthat. Vart tog snäll vägen? 

Och jag blir helt gråtig för att Wursten inte vann, sorry. Det är som när hon Anna nånting vann i Svea för ett par år sedan… Kul är dock att Jedward tävlar för Irland igen, dock med en ganska oJedwardig låt, den låter nästan lite dansk men skitsamma:Gnöl.

Lordi

Stockholm Oj vilken sen uppdatering! Men jag hamnade lite i ett koma efter.

Nu haglar berömmet över SVT och så men jag vill använda lite bokstäver åt att berömma fansen. Shit vilka fans den här tävlingen har! Det är fansen som skriver om festivalen, skriker BONNIE WE LOVE YOU även fast hon inte får några röster, som älskar Rumänien åt alla andra, som klär sig i FÄRGER och som håller ihop hela schabraket.

Fansen ba punkt. 

Nu när det är över så lyssnar jag mest på Italiens låt, den är så lugn och fin. Undrar varför det inte gick bättre för Robin, han var helt klockren i finalen. Och irland! De kom sist liksom, och stackars Bonnie Tyler!

Men att stå där framme vid scenen, oMG!

Och finalen då:

Ack om jag kunde visat er den varma kram Henrik Von Zweigberk gav Frankrike innan hon började sjunga. Eller sångaren i Belgien som brast ut i gråt efter sin sång för att publiken jublade så mucho.

Önskar att ni kunde fått höra allsången till Finland och England och Spanien (de spanska fansen är bäst) som gjorde att man nästan inte hörde låtarna. De blinkande armbanden!

Det där med att stå mitt i ett påkostat konfettiregn... Miau.

(fiolmusik)

Den gråtande dansken jag höll om på slutet (stod i den danska klacken.

Nämen det var fint okej. Och intressant att prova på ett helt annat yrke i ett par veckor. Jag har verkligen känt mig som den lägsta loserbyxan på arenan för att sedan sträcka på mig, börja trivas och skriva om sådant jag tycker var kul att skriva om, fast kanske inte så bra. Det blir bättre nästa gång, och nästa. Alltid bra träning att vägra veta sin plats, vara modig, försöka, misslyckas lite och pröva igen. Skoj!

Bilder från min crappy Iphone:

Såhär såg jag ut på finaldagen:esc13

Peppen utanför arenan:esc13

esc13

esc13

Peppen inuti arenan:esc13

Såhär nära scenen stod jag:esc13

De magiska armbanden:
esc13

Loreen fladdrar förbi:esc13

Danskt gällivarehäng:esc13

Danskt vinnarglitter (blev bara mer och mer och mer):esc13

Jag kanske plågar er lite framöver med överblivet krafs från i år eller tidigare. Ha det gott och så. Tack för att ni hängde med denna gång.

Danmark

Danmark Citerar min kompis nu: how many times can I sing this song?

De vann! Hurra. Jag stod mitt bland den danska klacken, längst fram, det var stort, mitt hår är fullt med konfetti. Vi kom på fjortonde plats och Irland? kom sist.

Jag har ju nära till Köpenhamn nästa år - bra där. Muy bueno.

Kön till Loreens konsert ringlade sig några hundra meter när jag cyklade hem, men jag behöver inte mer nu, nu är det slut.

Postar bilder imörrn. Hoppas ni hade en fabulous eurovisionkväll!

ESC och politiken

Malmö esc13Mörn.

Här i Malmö är det sommar. Melodikrysset kör live på Gustav Adolfs torg (eurovillage) och på mitt Instagram ser jag bilder från gårdagens stora demonstration mot Eurovision här i staden. Mitt omgivning är såhär: 1. Några hatar ESC för att de tycker det är dåligt, fult, osmakligt och kan inte förstå varför jag gillar det. 2. De politiskt engagerade ifrågasätter hur jag kan gilla något som är så korrumperat och vidrigt. 3. De riktiga schlagernördarna har små kompisgäng där de nördar på och vill inte ha nya med sig och dessutom ser jag inte ut eller beter mig som en sådan så ingen kärlek där heller. 4. De flesta bryr sig inte alls.

Morsan gillar mellon, älskar min mamma. Och ett par till kanske.

Så det har varit fint att vara här de här dagarna och sitta i arenan bredvid folk från hela Europe som också skriver bloggar och betygsätter och gråta ikapp till Georgien, och så lite självspäk på det ty man vill ju inte men man kan inte hjälpa att man gillar Georgien. Upprepar: man kan verkligen inte hjälpa att man gillar det man gillar.

Och ang. demonstrationerna: man kan gilla Eurovision OCH bry sig om Världen, det är ett teveprogram. Demonstrationerna vill fira arbetarklassen och protestera mot alla helevetesnedskärningar i Europa. Ja det är ett teveprogram där folk sjunger låtar. Jag skulle gärna hoppa med i en sådan demo närsom året runt liksom men jag fattar inte helt sambandet med en sång och danstävling. Det är väl arbetarklassen som mest kollar på ESC, jag är uppväxt i en sådan, vi kollade på mellon och åt chips och betygsatte, det var fest, det var årets höjdpunkt. 

Alla dessa förbud och regler mot att vara nyfiken och ha det roligt mördar glädjen i ens hjärta.

Okej vi lägger ned tävlingen. De pengarna kommer ändå inte hamna hos arbetarna. Tyvärr men nej. Låt oss helt skrota kapitalismen, sexismen och införa medborgarlön asså gärna ja yes! Men vi kan väl ha kvar Eurovision, snälla? Jag tycker att P3 guldgalan är jättetöntig, likaså Rebecca och Fiona, vi är olika okej? Jag kan anordna det hela tillsammans med andra fans, det blir säkert bättre.

Håll isär prylar, var vaken och låt hjärnan motionera lite, bra grej. Man måste tillåta sig och andra att få leva utan förbud. Det komiska är ju också att ju fler förbud man inför desto krångligare blir det ba: jaha du är vegan och miljökämpe men använder nagellack? Vegetarian med skinnskor? Eller du hatar ESC men älskar Bieber och Rihanna, hah ja för de representerar ju inte sexistiska ideal, gör reklam för saker unga människor inte har råd med, styrs av maktmänniskor med pengar, mer pengar än Greklands stadsbudget osv, eller jaha du flyger flygplan osv. Och det är okej. Man kan inte göra allt rätt men man kan försöka så mycket det går och det handlar fan mer om att ringa en ensam kompis, protestera mot sjuka hyreshöjningar, hälsa på en ensam gamling, prata med folk, vara öppen och nyfiken och inte bara hänga med dem som tycker samma sak. Lite gräv där du står och den prylen.

Något som däremot gör mig trött är att ingen av dessa protester rör att både Grekland och Turkiet försöker få SVT att inte visa Finlands kyss.

Jaja, slutramblat.

Att få tillhöra ett kollektiv är en lyx få förunnat och jag känner mig lika lycklig tillsammans med skrikande glada människor i Malmö Arena som på en första majdemonstration som på pride som på en bokcirkel som på en wrestlingmatch som på en bra fest som på en picknick med bra vänner.

Fest är bra för själen. 

Hörs!

Bilder från igår

Malmö Jag har ett nagellack som heter shoot the butterfly (#weareone):esc13

Och en skiva med mellohits på afrikaans:esc13

Såhär fint är det i Folkets park i Malmö där man kan se ESC på storskärm bla.esc13

esc13

esc13

Påväg in till arenan, mycket pepp. Observera den uppblåsbara yxan med Israels flagga på, inte pepp:esc13

Min utsikt igår:esc13

En flygande dansare idag från Rumäniens finalrep:esc13

En flyganse dansare från Robins finalrep:esc13

En flint:esc13

Och lite Loreen från finalrepet, först börjar hon introvertjojksjunga men sedan blir det braesc13

Jättebra faktiskt:esc13

I morgon är det julafton. Tjohej.

Allout uppmanar till protest mot EBU

Det där om Finlands kyss, man oh man vad folk ska hålla på, läs mer och skriv på här, må all homofobi bara försvinna snart: https://www.allout.org/en/actions/eurovision?utm_source=platform&utm_medium=email&utm_content=english&utm_campaign=eurovision&t=dXNlcmlkPTQ0MjMxMzEsZW1haWxpZD0yMTkwNQ==

Och:

 esc13krista

Redaktionella bloggar

Läsarbloggar