Fyra matcher – på fyra dagar. Mot tre toppkonkurrenter och en inspirerad nykomling.

Hur det gick? Bra. Luleå Hockeys SDHL-lag tog tolv poäng av tolv möjliga.

På fredag har de hemmapremiär mot Linköping och då kommer de hyllas av fansen med ett tifo.

Artikelbild

– Nu tänkte vi att vi hade ett bra läge att köra deras premiär. De har varit flitiga och bidragit och skickat pengar till tifo-kassan med. Vi kände verkligen att de förtjänar detta, säger LuleåFans vice ordförande Manne Ek.

I sociala medier har tifot marknadsförts såhär: ”Det kommer istället bli om inte det första, så åtminstone det största tifot inom damhockey i Sverige”.

– Vi har försökt googla runt lite och kolla, men vi hittar inget som är lika stort. Vi hittade något med Färjestad, med det var oklart om det var ett tifo eller en flagga på läktaren. Så det är svårt att avgöra. Men jag tror att det här kommer bli det första, riktigt organiserade tifot inom damhockeyn, säger Manne Ek.

Kan du ge någon ledtråd om hur tifot ska se ut?

– Nä, det kan jag inte. Men vi kommer köra det på ståplats, så vi hoppas att det blir mycket folk som sluter upp där.

Dagen efter damlagets hemmapremiär kommer herrlaget lira SHL-säsongens första match. De möter då Örebro på hemmaplan.

Inför den matchen kommer fansen årliga marsch från centrum till ishallen att arrangeras.

– Förra året var det ungefär 1 500 personer som gick, om jag inte minns helt fel. Jag tror att det är det bästa vi har haft. Då hade vi väldigt tur med vädret också. Jag hoppas att det blir minst lika många nu. Förhoppningsvis fler. Men det är ganska väderberoende. Det blir lätt ett bortfall om det regnar, säger Manne Ek och tillägger sedan att LuleåFans inte vill se någon använda smällare under marschen.

– Det är fritt fram med eld och rök. Det är effektfullt. Men smällare kan vi skippa helt och hållet. Det är inget vi vill ha.