Logga in
Logga ut

Anton Olofsson

Sillybloggen

Fotbollsbloggen gör ett omtag och satsar enbart silly season. Hädanefter blir det bara rykten och övergångar från den norrbottniska fotbollen. Anton Olofsson, 28, sitter bakom tangentbordet och levererar länets mest initierade läsning.

Tips mottages väldigt tacksamt.

Mejl: anton.olofsson@norrbottensmedia.se
Twitter: @antonolofsson89

Tillsammans gör vi det här till något riktigt bra! 

Det börjar ta sig för BBK

Luleå Sprang över Bodens nyhet om att anfallaren Jack Green värvas från Söderhamn. Det är faktiskt precis en sådan spelare som laget har saknat. Engelsmannen brukar alltid skjuta tvåsiffrigt under en säsong och just en målskytt sökte BBK med ljus och lykta i fjol. Dessutom finns redan lite mer tekniskt skickliga spelare. Att få in en tung kraft centralt är precis vad som behövdes.

BBK har gått lite undar radarn på silly season och jag har tänkt att truppen nog inte är så mycket märkvärdigare än en mittenplacering. Men när jag började peta lite i en tänkbar elva ser det faktiskt inte så pjåkigt ut. Om vi leker med tanken att man kör en 4-3-3 skulle det kunna se ut något sånt här:

Jens Resin
Erik Stenberg - Max Nyqvist - Andreas Wärja - Jakob Johansson Inga
Kevin Roberts - Arish Nouri - Oscar Stjernquist
Max Wårell - Jack Green - Filip Daunfeldt

Det är en startelva med väldigt mycket skills, särskilt offensivt. Sen gäller det såklart att få ihop det också. Jag håller IFK Luleå som ett bättre lag, men BBK ser lite mer spännande ut än Piteå just nu. Dock saknar PIF något namn i truppen. Alla väntar exempelvis på besked kring fjolårets succéman Samuel Naiwo.

***

Bloggen har missat att Lira BK har värvat Jens Sinteús från Trelleborg. Beskrivs som en offensiv kraft, på lagets hemsida.

***

Liras damer i division 3 har gjort klart med mittfältaren Emma Persson som ansluter från Luleå DFC. Samtidigt har Ebba Thiger och Victoria Thiger aviserat en paus från fotbollen.

Det blir också ett tränarbyte. Josefin Josefsson ersätter Katharina Eriksson. Paulo Correia är fortsatt huvudtränare.

***

Notvikens andralag tog klivet upp i division 2. Så här ser truppen ut för stunden: Hedda Oja, Emma Nilsson, Johanna Lindbäck, Veronica Nyström, Matilda Boström, Linda Hellander, Josefin Palmgren Mella, Antonia Henriksson, Ida Sundberg, Ida Rydström, Caroline Gyllander, Klara Sjödin, Josefin Blomberg, Tilda Angerud, Josefin Norberg, Ebba Berggård, Izabelle Otmalm, Linn Larsson, Petra Engström, Jenny Öhman, Vilma Hedman, Fanny Kohkoinen.

Anton Olofsson

Truppen snart full, Assi?

Luleå Assi fortsätter att värva utländskt. I går blev det klart med mittfältaren/anfallaren Ani Sarkisian, 22. Amerikanskan kommer närmast från University of Michigan där hon var lagkapten. Det ska bli intressant att se vad Sarkisian går för. Kalixlaget har börjat fylla på truppen en hel del nu, men det är ju fortfarande oklart vilken kvalitet som nyförvärven besitter. Det återstår helt enkelt att se när serien drar igång.

Målvakter: Christina ­Dineson, Danielle Rice.
Backar: Indira Ilic, Emilia Lundqvist, Frida Björck, Johanna Andersson, Frida Jacobsson.
Mittfältare: Fernanda da ­Silva, Tilda Westman, ­Paulina Hedquist, Cornelia Wiklund, Lina Henriksson, Josefine Hansson, Amber Simms, Ani Sarkisian.
Anfallare: Erin Craig, ­Emelie Helmvall, Moa ­Öhman, Lina Suup, Klara Grahn.

Jag vet inte riktigt om det är något mer på gång till Assi, men ytterligare en back skulle nog inte skada. Nye tränaren Pierre Persson kör visserligen med en trebackslinje - så egentligen kan man klara sig, men kommer vara skadekänslig.

***

Gällivare/Malmberget gjorde klart med Alun Webb i går. Den snabbe walesaren var ett av få utropstecken i Arnes Bil Cup och det kändes fullt naturligt att han skulle få ett kontrakt. Lär göra en hel del poäng den här säsongen.

Anton Olofsson

Synd för Luleå - viktigt för Kalix

Luleå Det blev en kort sejour i IFK Luleå för Andreas Hedman, 19, som bryter kontraktet och återvänder hem till IFK Kalix.

Jag skulle inte kalla det ett tungt avbräck, men jag tycker det är synd att Luleå tappar honom. Av det jag såg i Arcus så var Hedman en pigg injektion i ett emellanåt ganska statiskt IFK. Han vågade utmana och slå ut sin motståndare, något vi annars såg ganska lite av. Med tanke på hans ålder finns det en väldigt stor potential. 

Nu är det oklart hur mycket speltid yttern/anfallaren hade fått i IFK. Ett som är säkert är att han kommer ha en väldigt stor roll i Kalix. Och än är det inte försent att någon gång i karriär vilja elitsatsa. Förhoppningsvis får vi se Hedman på högre nivå om några säsonger i stället.

Anton Olofsson

Superförstärkning för Piteå

Luleå Sedär. Det blev en förlängning i Piteå för Samuel Naiwo. Det betyder naturligtvis massvis för PIF som, när jag såg laget i Arcus, saknade just en Naiwo i form.

I fjol var han en av länets bästa spelare under första halvan. Sedan sjönk prestation en del på hösten, mycket på grund av en vadskada. Återstår att se om britten är återställd. Det som sades i fjol var att Naiwo inte hade 90 minuter i sig på grund av skadan och att det varit besvärligt att komma tillbaka från den.

I fullt slag är han god för upp emot 30 poäng under en säsong.

Den här förstärkningen innebär också att det blir ett hyperintressant trekejsarslag i Norrbotten. På pappret tycker jag att IFK Luleå har det bästa laget, men man har inte fått ihop det på försäsongen. Det finns några spelare jag sätter ett frågetecken kring.

Bodens BK ligger i förarsätet just nu, med en månad kvar till seriestart. Det är anmärkningsvärt hur fort som Tomas Eriksson har fått ordning på grejerna som ny tränare. Där finns en jättespännande mix av egna talanger, etablerade norrbottningar och spets utifrån.

Men Piteå är inte oävna heller. Det kanske inte är det flashigaste laget, men man har en stomme att jobba vidare på från i fjol. Offensivt finns också vassa killar som Naiwo, Joel Edström, Gustav Nordh, Johannes Lidström och Gustav Rönnbäck-Wallin

Det lär bli en riktig rysare och jämnheten kommer bli nyckeln för att ta hem den här serien.

Anton Olofsson

Duo till Pålänge?

Luleå Det verkar vara i Kalix det fortfarande händer en del grejer. Jag har ju skrivit en del om Assi senaste tiden. Nu får jag även in tips om att Pålänge GIF ser ut att bli starka inför årets division 4-säsong.

Enligt uppgifter tränar både den tidigare Assispelaren Markus Forsberg med laget, men även förre Kalix- och Övertorneåspelaren Viktor Fornelid.

Anton Olofsson

Amerikanskan på plats

Luleå Mm helt fel ute verkar upgiftslämnaren om Assi inte ha varit.

I dag blev det nämligen klart med en amerikansk målvakt i form av Danielle Rice, 22, som närmast kommer från division 1-laget IFK Östersund. Blir intressant att se om hon kan ta upp kampen med Christina Dineson.

Återstår att se då om det också landar en ghanansk anfallare och en holländska?

Anton Olofsson

Redaktionella bloggar

Läsarbloggar