Anton Olofsson

Sillybloggen

Fotbollsbloggen gör ett omtag och satsar enbart silly season. Hädanefter blir det bara rykten och övergångar från den norrbottniska fotbollen. Anton Olofsson, 28, sitter bakom tangentbordet och levererar länets mest initierade läsning.

Tips mottages väldigt tacksamt.

Mejl: anton.olofsson@norrbottensmedia.se
Twitter: @antonolofsson89

Tillsammans gör vi det här till något riktigt bra! 

Gör comeback som målvakt?

Luleå Ny dag, ny förlängning från Piteå IF. Den här gången är det mycket nyttiga mittfältaren Ellen Löfqvist som har förlängt med 1+1 år. En spelare med stor potential som fortfarande har mycket utveckling i sig.

***

Att James Burgin lämnar IFK Luleå är klart sedan tidigare. Nu är han på provspel med Umeå FC, skriver VK.

***

Uppgifter gör gällande att Erik Torstensson ska ha tränat med Bodens BK i veckan - som målvakt. Återstår att se vad det blir av det. "Togga" har tidigare tränat med Bergnäset också.

***

Förslaget till serieindelningen för division 4 har kommit. Ser ut så här:

Norra: Bodens BK 2, Harads, Heden, IFK Luleå 2, Notviken 2, Parkalompolo, Pålänge, Skogså, Svartbjörnsbyn, Övertorneå.
Södra: Alterdalen, Alvik, Ersnäs, Hemmingsmark, Arvidsjaur, Lillpite, Lira, Luleå SK, Piteå IF 2, Storfors AIK 2.

Anton Olofsson

Ett löjets skimmer

Luleå Det blir ingen Anna Tamminen i Assi IF. Den finländska målvakten, som anses vara en av landets mest lovande, har nämligen skrivit på för Åland United istället. Rörigt kanske ni tycker? Hon var ju klar för Assi i mellandagarna. Jo, det är lite besvärligt. Parterna var nämligen bara muntligt överens och då tryckte Assi ut nyheten. Men Tamminen gjorde en kovändning. 

Rent sportsligt är det såklart tråkigt att tappa en bra spelare, men just på målvaktssidan har man ju ett fint alternativ i Christina Dineson. Det hade kunnat vara en större smäll på så vis. Däremot så tror jag föreningen har lärt sig en läxa i att inte ta ut något i förskott förrän alla papper är signerade. Det blir ett litet löjets skimmer över hela den här historien.

1 målvakt och 13 utespelare under kontrakt. Det behöver fyllas på en hel del där. Vid liknande tidpunkt i fjol var 2 målvakter och 22 utespelare presenterade. 3 veckor till första träningsmatchen mot Piteå, och då vet jag inte om de utländska spelarna är på plats. Tick, tack.

***

Tif Kiddu, som i fjol inledde säsongen med Gällivare/Malmberget men lämnade för Skellefteå, har skrivit nytt kontrakt med Västerbottensklubben.

***

Bodens BK la upp lite bilder från gårdagens träning. Där noterade jag att den förre Alvik- och Bergnäsetspelaren Lucas Lundqvist var med i grön BBK-tröja. Övergång på g? Vet ej, men ska försöka reda ut det.

UPPDATERAT: Sportchef Christian Samuelsson meddelar att Lundqvist absolut är aktuell och har tränat med laget i 1,5 månad och gjort bra ifrån sig. De ska fortsätta det samarbetet februari ut och sedan tas beslut om det blir kontrakt eller ej.

***

Slutligen; Robert Hammarstedt lägger av som spelare. Han kom till Piteå sista året under division 1 och har spelat både innermittfältare och back. Hans nästa steg inom fotbollskarriären blir att ta över som assisterande tränare i PIF.

Anton Olofsson

College nästa?

Luleå Flera lag har dragit igång träningen. Piteå gjorde det tidigare i veckan, IFK Luleå i går, Assi på måndag. Det innebär ju såklart också att trupperna börjar sätta sig allt mer. Än finns en del luckor i de flesta lagen. PIF dam är väl undantaget.

***

Vi börjar med nyheten om att Moa Öhman kan vara på väg till USA för collegespel efter sommaren. Den 18-årige talangen har tagit kontakt med en form av agentur som hjälper talanger få chansen till college. Just nu är det knapphändigt med info kring det hela - och än är väl inget spikat - men det vore såklart ett tapp för Assi ifall Öhman bara kan spela första halvan av säsongen.

***

Nicklas Larssons sejour som ordförande i IFK Luleå ser ut att bli ettårig. Enligt uppgifter kommer han avgå i samband med årsmötet om tre månader. Själv är han fåordig kring det hela och vill inte kommentera uppgifterna.

***

Slutligen kan vi också nämna att det kritiserade avbytarförslaget om fria byten skrotas. Det kommer istället bli max 5 byten (varav högst tre bytestillfällen, utöver halvtid) under matchen. Bra, tycker bloggen.

Noterbart är att Norrbottens fotbollförbund röstade för att fria byten skulle införas.

Anton Olofsson

Emil Johansson till Alvik

Luleå En liten nyhet har kommit i inkorgen. Det gäller Alviks IK som har gjort en något överraskande, men stark, värvning i form av backen Emil Johansson. Inte IFK-Emil utan Bodens BK-Emil. 

Han har dragits med en del skador och gör nu comeback. Innan dess var han bra i BBK, därför blev jag lite överraskad över att det blir spel i fyran den här säsongen.

Anton Olofsson

Wakes go-to-guy

Luleå Fem dagar sedan sist. Inte överdrivet mycket att rapportera om, men vissa saker har såklart hänt.

***

Assi har fått klartecken från Frida Björck om ytterligare en säsong. Så klart en nyttig kugge med lokal förankring. Nu är det i princip bara Johanna Andersson av stommen som saknas. Och som det låter är det en tidsfråga innan hon ger tummen upp.

Nya spelare är också på ingång. Återstår att se vilka det kan vara.

***

Redan i oktober bekräftade Brian Wake att han gärna ville ha Rob Clark i IFK Luleå den här säsongen. Det tog nästan tre månader att slutföra dealen men nu är det klart att engelsmannen spelar i kamratklubben 2018. Med tanke på Vladimir Lazarevs skada och Islam Burmans planer på att flytta så är det inte förvånande att man plockar in Clark som är en stabil innermittfältare med hög arbetsmoral. Jag skulle tro att klubben är ute efter en till mittfältare och en anfallare, men vi får se.

Tomas Adell
Fredrik Lundgren - William Olausson - Emil Johansson
Martin Oscarsson - Rob Clark - X - Andréa Kimpala
Axel Uddström - Tetteh Komey - Bamba-Sema N´Gamb

***

Målskytten Hanna Nyberg är klar för Älvsby IF.

***

Simon Marklund stannar i Åtvidaberg.

Anton Olofsson

Det börjar ta sig för BBK

Luleå Sprang över Bodens nyhet om att anfallaren Jack Green värvas från Söderhamn. Det är faktiskt precis en sådan spelare som laget har saknat. Engelsmannen brukar alltid skjuta tvåsiffrigt under en säsong och just en målskytt sökte BBK med ljus och lykta i fjol. Dessutom finns redan lite mer tekniskt skickliga spelare. Att få in en tung kraft centralt är precis vad som behövdes.

BBK har gått lite undar radarn på silly season och jag har tänkt att truppen nog inte är så mycket märkvärdigare än en mittenplacering. Men när jag började peta lite i en tänkbar elva ser det faktiskt inte så pjåkigt ut. Om vi leker med tanken att man kör en 4-3-3 skulle det kunna se ut något sånt här:

Jens Resin
Erik Stenberg - Max Nyqvist - Andreas Wärja - Jakob Johansson Inga
Kevin Roberts - Arish Nouri - Oscar Stjernquist
Max Wårell - Jack Green - Filip Daunfeldt

Det är en startelva med väldigt mycket skills, särskilt offensivt. Sen gäller det såklart att få ihop det också. Jag håller IFK Luleå som ett bättre lag, men BBK ser lite mer spännande ut än Piteå just nu. Dock saknar PIF något namn i truppen. Alla väntar exempelvis på besked kring fjolårets succéman Samuel Naiwo.

***

Bloggen har missat att Lira BK har värvat Jens Sinteús från Trelleborg. Beskrivs som en offensiv kraft, på lagets hemsida.

***

Liras damer i division 3 har gjort klart med mittfältaren Emma Persson som ansluter från Luleå DFC. Samtidigt har Ebba Thiger och Victoria Thiger aviserat en paus från fotbollen.

Det blir också ett tränarbyte. Josefin Josefsson ersätter Katharina Eriksson. Paulo Correia är fortsatt huvudtränare.

***

Notvikens andralag tog klivet upp i division 2. Så här ser truppen ut för stunden: Hedda Oja, Emma Nilsson, Johanna Lindbäck, Veronica Nyström, Matilda Boström, Linda Hellander, Josefin Palmgren Mella, Antonia Henriksson, Ida Sundberg, Ida Rydström, Caroline Gyllander, Klara Sjödin, Josefin Blomberg, Tilda Angerud, Josefin Norberg, Ebba Berggård, Izabelle Otmalm, Linn Larsson, Petra Engström, Jenny Öhman, Vilma Hedman, Fanny Kohkoinen.

Anton Olofsson

Redaktionella bloggar

Läsarbloggar