Anton Olofsson

Sillybloggen

Fotbollsbloggen gör ett omtag och satsar enbart silly season. Hädanefter blir det bara rykten och övergångar från den norrbottniska fotbollen. Anton Olofsson, 27, sitter bakom tangentbordet och levererar länets mest initierade läsning.

Tips mottages väldigt tacksamt.

Mejl: anton.olofsson@kuriren.com
Twitter: @antonolofsson89

Tillsammans gör vi det här till något riktigt bra! 

Kanu tillbaka i Notas

Luleå Jajjemen, Maikano "Kanu" Osman, 30, återvänder till Notviken. På Luleålagets hemsida presenteras han som ny assisterande tränare i division 3-laget och coach för division 4-laget.

***

IFK Kalix verkar ha varit flitiga med papper och penna på sistone. Robin Kattilavaara, Axel Drugge, Alex Öberg Koivumaa, Erik Höglin och Daniel Sandberg har förlängt kontrakten.

***

Hedens IF har också presenterat ett par nya spelare. Det rör sig om David Andersson, Elias Nilsson och Markus Lidberg.

Anton Olofsson

Internationell touch på provspelarna

Luleå Jodå, Gällivare/Malmberget har fler värvningar på gång. Klar i slutet av förra veckan blev anfallaren Jordan Wilson, 19, med meriter från Shrewsbury Town bland annat. Dessutom sägs franske yttern Francis Tsonqqui vara nära en överenskommelse. 

Enligt uppgifter till bloggen ska även en back vid namn Roman Kulikov ha varit aktuell, men det spåret har tydligen lagts ned.

***

IFK Luleå-floppen Granit Buzuku har gjort klart med en ny klubb. Succélaget IFK Timrå i division 2 blir ny adress för honom.

***

Bodens BK har testat Jamie Dell senaste tiden. Matchen i söndags mot Piteå var hans sista framträdande. Ännu har inte BBK tagit något beslut om de ska gå vidare.

***

IFK Kalix har förlängt med duon Simon Gustavsson och Eric Juntti.

***

IFK Luleå testade bosniern Marko Simovic och finländaren Joonas Vanhanen i helgen. Tränaren Fredrik Waara uttalade sig om att han gärna skulle se Simovic i truppen, men att Vanhanen inte tillförde något som inte redan finns i laget. Återstår att se hur IFK Luleå går vidare.

Anton Olofsson

Äntligen rör det på sig

Luleå Det börja röra på sig i Malmfälten. Hela silly season har det varit knäpptyst runt GMFF och Kiruna, men nu är ssaker på gång.

Senaste 2-3 veckorna har Kiruna presenterat ett par spännande namn. Eller vad sägs om Mac Chahrour, Kieren Conibear-Trathen och Anders Mannela? Tre starka kort som definitivt ser till att laget kommer vara högt tippat.

I Gällivare/Malmberget har det tillkommit ett par, för den norrbottniska publiken, mindre kända nyförvärv. Backarna David Iboma och Melvin Banzuzi är två värvningar som jag vet väldigt lite om. Juma Malindwa gör också comeback efter ett halvårs frånvaro från GM - en mycket användbar spelare för tränare Stefan Ryngmark.

***

Samtidigt står det klart att GMFF tappar Kraig Rochester. Han gör precis som Alex Naylor och Samuel Naiwo och väljer Piteå IF. Nu har PIF krokat upp två riktigt vassa yttrar med framförallt en sällsynt speed.

Piteå ska ha in 2-3 spelare till i truppen och letar främst lokalt. Sett till numerären på sin hemsida verkar bredden på mittfältet saknas, även om spetsen är ganska fin.

*** 

I Bodens BK provspelar backen David Andersson och kanadensaren Jamie Dell. Kring Dell lär beslut tas efter söndagens match mot Piteå.

***

Notviken har förstärkt sin trupp med Ebba Berggård från Sävast.

***

Lira har plockat in Simon Hansson, senast i Heden.

***

Kalix tappar duktige Samuel Wiklund som har skrivit på för IFK Umeå. Det blir första spelarförlusten den här säsongen. Klart är att Daniel Gälman, som haft lockrop från Täfteå bland annat, stannar i Kalix.

Anton Olofsson

1 in 2 ut i Notviken

Luleå Först och främst; det händer en hel del grejer i Mediahuset. Kuriren och NSD:s sportredaktion är nu gemensam från och med 1 februari och själv har jag tilldelats sportchefsrollen. Mycket kul och ärorikt.

Av förklarliga skäl har fokus senaste tiden legat på en bra övergång till vårt nya arbetssätt. Samtidigt har sillyn börjat kallna lite lätt.

Men vissa grejer har hänt på sistone:

Notviken har exempelvis gjort två stark värvningar i form av förre Sunnanåmittfältaren Lina Finnholm och Klara Enberg, Storfors. Samtidigt fick jag information av sportansvarige Börje Lööw att Elin Abrahamsson ska plugga i Umeå och inte är aktuell den här säsongen. Jag har dessutom fått tips om att Jennifer Askebrand ska spela för ett lag i Uppsala.

***

Alviks IK har värvat mittfältaren Anna Södersten från Gammelstad.

***

Bergnäset har plockat in backen Alvin Brokvist och anfallaren Ethany Mahoto från IFK Luleås juniorlag.

***

En nyhet som inte nämnts i bloggen än: Barzan Jamshidi har förlängt med IFK Luleå.

Kraig Rochester verkar dock inte vara ett spår man jobbar så hårt på. Han ska nämligen provspela med Piteå den här veckan.

Piteå som för övrigt har förlängt kontraktet med Robert Hammarstedt. En mycket viktig kugge i deras lag den här säsongen. Det kommer inte gå att trycka nog hårt på det.

***

Bloggen snoozade lite väl länge på nyheten att Jacob Josefsson var klar för IFK Kalix så nu har klubben hunnit gå ut med den på sin egen hemsida.

***

Jesper Olsson och Mattias Olofsson förstärker Luleå SK. De kommer från Lira respektive Bergnäset.

***

Det har varit en hel del spelare som lämnat Lira inför den här säsongen. Vilka förstärker då? Jo, det gör Niklas Grau, 34-årig tysk med stor erfarenhet som instruktör i tyska förbundet, Andrew Svenson, snabb och offensiv kraft med Baik som senaste adress, Mikael Karlström och Hugo Rönnbäck, två 18-åringar från IFK Luleås organisation, Serhat Tekes, 19-åring från Stockholm, combackande trion Jonas Häggström, Mattias Robarth och Ludvig Wiklund - samt uppflyttade talangen Shajahan Moradi, 16.

Anton Olofsson

Drömvärvningen blir inte av

Fotboll Vi börjar med en nyhet, Storfors AIK går miste om drömvärvningen av Leo Österberg. Enligt bloggens uppgifter har bolltrollaren valt att fortsätta spela med Heden även kommande säsong.

Synd att vi inte fick se en återförening med Österberg och Andreas Engström (f.d. Lindahl) i Storfors. Det hade varit en intressant duo och intressanta profiler att ha i ett och samma lag.

---

Vi fortsätter med Heden och där ska enligt uppgifter till bloggen vara så att Adam Bergström lämnar klubben för spel med Skogså.

---

Assi har gjort klart med en oerhört viktig spelare till nästa säsong. Johanna Andersson har förlängt sitt kontrakt. Såg DM-finalen mellan Piteå IF och Assi och där imponerade Andersson stort, kan tänka mig att Piteå hörde sig för om ytterbackens tjänster. Men det blir alltså ingen återkomst till Piteå för henne utan spel med Assi i Elitettan.

---

Bloggen har tidigare berättat att GMFF-mittfältaren Ray Spear varit på väg till Anundsjö och nu är övergången klar. Spear kommer att spela med division 2-laget kommande säsong.

När vi ändå är inne på GMFF kan vi konstatera att Mikael Jannok blir spelande assisterande tränare i klubben. Han kommer att vara ledare under träningar men enbart fokusera på att vara spelare när det är dags för match om jag förstod honom rätt. Det är dock oklart vilken position han kommer spela på, han har ju gått från anfallet till backlinjen. Jannok hade en sedan länge inplanerad resa till Mexico där han kommer vara en månad och först när han är tillbaka efter den står det klart vilken roll han får på planen.

Klubben har tidigare skrivit kontrakt med engelsmannen Dean Edwards som även han kommer vara assisterande till Stefan Ryngmark den här säsongen. 

Som Kuriren tidigare berättat har Aaron Spear nu officiellt förlängt sitt kontrakt med GMFF.

Ännu mer GMFF: 20-årige Alex Naylor lämnar klubben och har istället skrivit på för division 2-konkurrenten Piteå IF. Tidigare under försäsongen har även Samuel Naiwo bytt från GMFF till Piteå.

---

IFK Luleå har tidigare i veckan gjort klart med ännu en Piteåspelare i Gustav Rönnbäck Wallin. Kommer bli en nyttig värvning för IFK som får en hårt arbetande mittfältare som har erfarenhet från spel i division 1. Kanske ingen given startspelare i dagsläget men där finns enormt mycket potential. Har varit på väg att få sitt stora genombrott, kanske kommer det i IFK?

Linus Johansson kommer inte till spel kommande säsong och även om han lämnar en liten lucka öppen för en comeback i framtiden så talar det mesta tyvärr för att han gjort sitt i fotbollen. Ett tungt tapp för IFK Luleå som dock inte fick beskedet som någon överraskning då man varit medvetna om backens situation en längre tid. En klasspelare som blir oerhört svår att ersätta.

Kent Vikström

 

 

Redaktionella bloggar

Läsarbloggar