Logga in
Logga ut

Anton Olofsson

Sillybloggen

Fotbollsbloggen gör ett omtag och satsar enbart silly season. Hädanefter blir det bara rykten och övergångar från den norrbottniska fotbollen. Anton Olofsson, 28, sitter bakom tangentbordet och levererar länets mest initierade läsning.

Tips mottages väldigt tacksamt.

Mejl: anton.olofsson@norrbottensmedia.se
Twitter: @antonolofsson89

Tillsammans gör vi det här till något riktigt bra! 

Sillysvep!

Luleå I helgen genomfördes Fotbollsgalan på Western Farm. En mycket trevlig tillställning där flera ledare, spelare och domare mycket välförtjänt prisades.

Det var också kul att träffa lite folk som man annars mest surrar med i telefon eller via mejl. Hoppas verkligen att det genomförs även nästa år och att ännu fler lag kan vara på plats. Det är själva behållningen när IFK Kalix, Assi IF, Svartbjörnsbyn, Notviken, och så vidare är på plats.

***

Nog om det. Assi IF meddelade idag att Christina Dineson stannar ytterligare en säsong. Bra förlängning. Det är en av elitettans bästa målvakter och hon har dessutom gästtränat en del med Piteå IF under säsongen.

***

En målvakt som däremot kan lämna (IFK) Kalix är Jens Resin. Enligt uppgifter uppvaktas han av Bodens BK. Även Jacob Josefsson sägs vara i ett par lags blickfång.

***

Fredrik Söderholm vann priset som årets ledare. Mycket välförtjänt. Han berättar att han fortfarande inte har klart med någon ny klubb och det är väl ännu oklart om han kommer träna något nästa år. Ett uppdrag han har tackat nej till är det som huvudtränare för Luleå SK:s damer.

***

Storfors har gjort klart med två bra nyförvärv i form av Pontus Wixner, Piteå, och Isak Olofsson, Hemmingsmark. Framförallt Olofsson är en pålitlig målskytt på division 3-nivå.

***

Piteå IF:s herrar har plockat in Victor Wiklund från Infjärden.

***

Infjärden har gjort klart med Caroline Lindqvist och en ny assisterande tränare i form av Jenny Lindgren som slutar spela på grund av knäskador.

***

Storfors har skrivit fast Hanna Johansson och Lovisa Holmbom.

Herrarna meddelar att Patrik Berg, Ludvig Boman och Hampus Hedquist stannar.

***

I Bergnäset förlänger Simon Wallgren.

Anton Olofsson

WOW vilken värvning

Luleå Okej. Vi kan väl säga så här: Antonia Göransson till Assi såg jag INTE komma. Den värvningen känns faktiskt helt otänkbar, men ändå blev det så. Kalixlaget får alltså ett utlandsproffs med 50 A-landskamper på meritlistan. Ett så starkt nyförvärv har aldrig varit i närheten av hemmalagets omklädningsrum på Billerud Arena tidigare.

Jag vet inte hur Assi har lyckats med det här, men ett står säkert. Laget börjar absolut på pappret närma sig den där toppen som man vill tillhöra. Nu har faktiskt truppen blivit starkare än den man hade i fjol. Så såg det definitivt inte ut för några veckor sedan.

Johanna Antti är ju faktiskt bara ett väldigt litet minus jämfört med fjolåret eftersom hon knappt spelade något. Att hon hade varit en nyckelspelare i år är en annan sak. Och Elin Nilsson ersätts rätt dugligt med Antonia Göransson. På så vis är Amber Simms, Danielle Rice och Ani Sarkisian rena plus i den här truppen. 

Pluskontot: Danielle Rice, Amber Simms, Ani Sarkisian, Antonia Göransson.
Minuskontot: Elin Nilsson, Johanna Antti, Amanda Söderholm.

Nu vet jag inte säkert hur några av nytillskotten används på bästa sätt. Men något sånt här skulle Pierre Persson kunna formera sin 3-5-2-uppställning. Och det är inte en dålig elva...

Christina Dineson
Johanna Andersson-Indira Ilic-Emilia Lundqvist
Antonia Göransson-Fernanda da Silva- Lina Henriksson-Amber Simms-Ani Sarkisian
Emelie Helmvall-Erin Craig

Avb: Frida Björck, Josefine Hansson, Moa Öhman, Klara Grahn, Paulina Hedquist, Danielle Rice, Tilda Westman.

***

Gällivare/Malmberget har förstärkt sin trupp med mittfältaren Adib Azrafshan och mittfältaren/anfallaren Mille Hallo Hamasaid. Båda har bland annat ett förflutet i Dalarna med spel i Falun och Dalkurds U19.

***

Bodens BK kan vara på väg att göra en riktigt bra förstärkning i form av backen Chase Miller som ser ut att återvända. Miller spelade i BBK 2015 och var en av lagets bästa spelare. Skulle bli grymt hård konkurrens i backlinjen med honom.

***

Skummade precis igenom Notvikens hemsida och såg att Lucas Lundqvist, som inte fick kontrakt med Boden, är tillagd i deras trupp. Klar övergång?

***

På samma vis så dyker Azamat Ismailov upp i Kirunas trupp. Han sades tidigare vara klar för GMFF, men efter att migrationsverket stängt i Gällivare så blev det en flytt till Kiruna.

Anton Olofsson

Truppen snart full, Assi?

Luleå Assi fortsätter att värva utländskt. I går blev det klart med mittfältaren/anfallaren Ani Sarkisian, 22. Amerikanskan kommer närmast från University of Michigan där hon var lagkapten. Det ska bli intressant att se vad Sarkisian går för. Kalixlaget har börjat fylla på truppen en hel del nu, men det är ju fortfarande oklart vilken kvalitet som nyförvärven besitter. Det återstår helt enkelt att se när serien drar igång.

Målvakter: Christina ­Dineson, Danielle Rice.
Backar: Indira Ilic, Emilia Lundqvist, Frida Björck, Johanna Andersson, Frida Jacobsson.
Mittfältare: Fernanda da ­Silva, Tilda Westman, ­Paulina Hedquist, Cornelia Wiklund, Lina Henriksson, Josefine Hansson, Amber Simms, Ani Sarkisian.
Anfallare: Erin Craig, ­Emelie Helmvall, Moa ­Öhman, Lina Suup, Klara Grahn.

Jag vet inte riktigt om det är något mer på gång till Assi, men ytterligare en back skulle nog inte skada. Nye tränaren Pierre Persson kör visserligen med en trebackslinje - så egentligen kan man klara sig, men kommer vara skadekänslig.

***

Gällivare/Malmberget gjorde klart med Alun Webb i går. Den snabbe walesaren var ett av få utropstecken i Arnes Bil Cup och det kändes fullt naturligt att han skulle få ett kontrakt. Lär göra en hel del poäng den här säsongen.

Anton Olofsson

Synd för Luleå - viktigt för Kalix

Luleå Det blev en kort sejour i IFK Luleå för Andreas Hedman, 19, som bryter kontraktet och återvänder hem till IFK Kalix.

Jag skulle inte kalla det ett tungt avbräck, men jag tycker det är synd att Luleå tappar honom. Av det jag såg i Arcus så var Hedman en pigg injektion i ett emellanåt ganska statiskt IFK. Han vågade utmana och slå ut sin motståndare, något vi annars såg ganska lite av. Med tanke på hans ålder finns det en väldigt stor potential. 

Nu är det oklart hur mycket speltid yttern/anfallaren hade fått i IFK. Ett som är säkert är att han kommer ha en väldigt stor roll i Kalix. Och än är det inte försent att någon gång i karriär vilja elitsatsa. Förhoppningsvis får vi se Hedman på högre nivå om några säsonger i stället.

Anton Olofsson

Superförstärkning för Piteå

Luleå Sedär. Det blev en förlängning i Piteå för Samuel Naiwo. Det betyder naturligtvis massvis för PIF som, när jag såg laget i Arcus, saknade just en Naiwo i form.

I fjol var han en av länets bästa spelare under första halvan. Sedan sjönk prestation en del på hösten, mycket på grund av en vadskada. Återstår att se om britten är återställd. Det som sades i fjol var att Naiwo inte hade 90 minuter i sig på grund av skadan och att det varit besvärligt att komma tillbaka från den.

I fullt slag är han god för upp emot 30 poäng under en säsong.

Den här förstärkningen innebär också att det blir ett hyperintressant trekejsarslag i Norrbotten. På pappret tycker jag att IFK Luleå har det bästa laget, men man har inte fått ihop det på försäsongen. Det finns några spelare jag sätter ett frågetecken kring.

Bodens BK ligger i förarsätet just nu, med en månad kvar till seriestart. Det är anmärkningsvärt hur fort som Tomas Eriksson har fått ordning på grejerna som ny tränare. Där finns en jättespännande mix av egna talanger, etablerade norrbottningar och spets utifrån.

Men Piteå är inte oävna heller. Det kanske inte är det flashigaste laget, men man har en stomme att jobba vidare på från i fjol. Offensivt finns också vassa killar som Naiwo, Joel Edström, Gustav Nordh, Johannes Lidström och Gustav Rönnbäck-Wallin

Det lär bli en riktig rysare och jämnheten kommer bli nyckeln för att ta hem den här serien.

Anton Olofsson

Duo till Pålänge?

Luleå Det verkar vara i Kalix det fortfarande händer en del grejer. Jag har ju skrivit en del om Assi senaste tiden. Nu får jag även in tips om att Pålänge GIF ser ut att bli starka inför årets division 4-säsong.

Enligt uppgifter tränar både den tidigare Assispelaren Markus Forsberg med laget, men även förre Kalix- och Övertorneåspelaren Viktor Fornelid.

Anton Olofsson

Redaktionella bloggar

Läsarbloggar