Anton Olofsson

Sillybloggen

Fotbollsbloggen gör ett omtag och satsar enbart silly season. Hädanefter blir det bara rykten och övergångar från den norrbottniska fotbollen. Anton Olofsson, 27, sitter bakom tangentbordet och levererar länets mest initierade läsning.

Tips mottages väldigt tacksamt.

Mejl: anton.olofsson@norrbottensmedia.se
Twitter: @antonolofsson89

Tillsammans gör vi det här till något riktigt bra! 

Sillysvep!

Luleå I helgen genomfördes Fotbollsgalan på Western Farm. En mycket trevlig tillställning där flera ledare, spelare och domare mycket välförtjänt prisades.

Det var också kul att träffa lite folk som man annars mest surrar med i telefon eller via mejl. Hoppas verkligen att det genomförs även nästa år och att ännu fler lag kan vara på plats. Det är själva behållningen när IFK Kalix, Assi IF, Svartbjörnsbyn, Notviken, och så vidare är på plats.

***

Nog om det. Assi IF meddelade idag att Christina Dineson stannar ytterligare en säsong. Bra förlängning. Det är en av elitettans bästa målvakter och hon har dessutom gästtränat en del med Piteå IF under säsongen.

***

En målvakt som däremot kan lämna (IFK) Kalix är Jens Resin. Enligt uppgifter uppvaktas han av Bodens BK. Även Jacob Josefsson sägs vara i ett par lags blickfång.

***

Fredrik Söderholm vann priset som årets ledare. Mycket välförtjänt. Han berättar att han fortfarande inte har klart med någon ny klubb och det är väl ännu oklart om han kommer träna något nästa år. Ett uppdrag han har tackat nej till är det som huvudtränare för Luleå SK:s damer.

***

Storfors har gjort klart med två bra nyförvärv i form av Pontus Wixner, Piteå, och Isak Olofsson, Hemmingsmark. Framförallt Olofsson är en pålitlig målskytt på division 3-nivå.

***

Piteå IF:s herrar har plockat in Victor Wiklund från Infjärden.

***

Infjärden har gjort klart med Caroline Lindqvist och en ny assisterande tränare i form av Jenny Lindgren som slutar spela på grund av knäskador.

***

Storfors har skrivit fast Hanna Johansson och Lovisa Holmbom.

Herrarna meddelar att Patrik Berg, Ludvig Boman och Hampus Hedquist stannar.

***

I Bergnäset förlänger Simon Wallgren.

Anton Olofsson

Guldbiljett i Idol - klar för IFK Luleå

Luleå Det är inte ofta jag skriver om övergångar till akademifotboll, men i dag fick jag ett tips jag var tvungen att kolla upp och landade i just det. Casper Finckelsen uppgavs nämligen lämna Skogså för IFK Luleå.

Så jag ringde Kenth Wärja i IFK:s sportråd och det visade sig stämma - men tanken är alltså inte inledningsvis att Finckelsen ska spela med A-laget.

17-åringen från Sävast beskrivs som en talang, men som har haft problem med skador senaste säsongen. Namnet kanske känns bekant? Jo, det är nämligen så att Finckelsen deltog i Idol i år och fick en guldbiljett efter sitt framträdande med låten "This Town" av Niall Horan.

Så en talang på flera plan med andra ord.

Anton Olofsson

Spear är tillbaka

Luleå Under gårdagen kom ytterligare en nyhet kring Gällivare/Malmberget. Trion Aaron Spear, Jimmy Skog och Azamat Ismailov har skrivit på för klubben. För norrbottningar är Ismailov ett nytt namn. Han spelar ytterback/yttermittfältare och kommer närmast från Färila IF i division 5 Hälsingland.

Att Aaron Spear återvänder efter en sejour i Anundsjö är så klart en fin förstärkning. Visserligen gick laget rätt bra även utan honom i fjol, men han kommer definitivt höja kvaliteten i laget.

***

Enligt uppgifter ska Skogså IF ha gjort klart med Ramin Sultanov från Heden. Har inte sett någon bekräftelse än på det.

***

Enligt PT är Alexander Lindahl klar som assisterande tränare i Lillpite.

***

Lovande målvakten Lina Pekula har skrivit på för Storfors AIK.

Anton Olofsson

Assi tappar till Notviken

Luleå Vi börjar närma oss juletid och det verkar också innebära att det är lite färre övergångar att skriva om.

En nyhet finns dock att rapportera. En ganska bra förstärkning faktiskt. Notviken har nämligen knutit till sig Amanda Söderholm, 18, i fjol i Assi. En defensiv kraft som definitivt stärker laget.

EDIT: Nu under dagen har det också blivit klart att Johanna Antti, 18, har skrivit på ett kontrakt med Piteå IF. Jag skulle inte benämna det som en bomb, men en liten knall är det i alla fall. Med tanke på hennes skadebekymmer var det något oväntat, samtidigt visade yttern i matchen mot Växjö - när hon säsongsdebuterade - vilka fina kvaliteter hon besitter.

Det är svårt att kalla det för ett tapp för Assi eftersom hon knappt spelade i fjol. Samtidigt lär det ha funnits stora planer för henne den här säsongen. Så visst är det en förlust.

***

Dessutom har Gällivare/Malmberget gjort två förstärkningar. Det är Miw Sukloed, senast i Harads, och Mac Chahrour, Kiruna, som har skrivit på för laget. Båda två har ett förflutet i klubben sedan tidigare.

Anton Olofsson

Poängspelare återvänder

Luleå Tre nyheter finns att bjuda på denna måndagsförmiddag.

***

Niklas Wiggefors gör comeback i Bergnäsets AIK. En poängmaskin som tillhörde lagets främsta spelare under division 2-sejouren. Tillbaka efter knäskada.

***

Linn Erixon, som har provspelat senaste tiden, är nu också klar för Notvikens IK. Anfallaren/yttern återvänder alltså till sin tidigare klubb. Målfarlig anfallare som definitivt blir en förstärkning. Samtidigt ett tapp för Alvik.

***

Jacob Roberts har skrivit kontrakt med Bodens BK. Den 19-årige yttern kommer närmast från Hedens IF.

Anton Olofsson

Nytt tränaruppdrag för Gitselov?

Luleå Backen Raimi Sulaimon har förlängt med Bergnäsets AIK. Klubben skriver att han har varit jagad av flera andra lag, och det är också uppgifter som bloggen tagit del av tidigare. Ett tag lät det till och med som att han skulle lämna. Men nu är det alltså klart att den rejäle mittbacken stannar.

***

Gustav Nordh har förlängt med Piteå IF. Det här är en av de största talangerna i Norrbotten just nu och han kan bli väldigt bra. Kommer vara en viktig spelare för Piteå. 5 mål och 2 assist blev det på 24 seriematcher i fjol.

***

Sofia Lund och Lovisa Strang har skrivit på för Notviken och lämnar därmed Svartbjörnsbyn. Ska bli jätteintressant att se Lund, som i fjol gjorde 32 mål, visa upp sig i division 1.

***

Bloggen har tidigare rört lite i sammanslagningsfrågan mellan Svartbjörnsbyn och Hedens herrar. Det senaste budet är att Svartbjörnsbyn ska släppa alla spelare till Heden. Så rent truppmässigt blir det en sammanslagning, men att man spelar under Hedens flagg.

***

Här ett riktigt löst rykte som jag inte vågar säga varken bu eller bä om; Peter Gitselov uppges kunna bli ny tränare för ovan nämnda Heden. Det vore såklart en väldigt stor bomb om han går från division 2 till division 4. Men som sagt vet jag inte sanningshalten i det.

Anton Olofsson

Redaktionella bloggar

Läsarbloggar