Anton Olofsson

Sillybloggen

Fotbollsbloggen gör ett omtag och satsar enbart silly season. Hädanefter blir det bara rykten och övergångar från den norrbottniska fotbollen. Anton Olofsson, 27, sitter bakom tangentbordet och levererar länets mest initierade läsning.

Tips mottages väldigt tacksamt.

Mejl: anton.olofsson@kuriren.com
Twitter: @antonolofsson89

Tillsammans gör vi det här till något riktigt bra! 

Stänger sillyn - med en podd

Luleå Som ni säkert har märkt så har inläggen kommit allt mer sällan på sistone. Faktiskt inte alls senaste månaden. Visst har det funnits lite smått att skriva om på sillyfronten, men generellt är de flesta trupper mer eller mindre spikade.

Därför nöjer jag mig med sillybloggandet för den här säsongen och planerar att återkomma i november.

Om en månad drar säsongen igång och vi planerar att bevaka fotbollen precis som tidigare. En förhoppning, men inget löfte, är att fortsätta podda då och då. Vi får se hur det blir med det. Hur som helst spelade jag och säljkollega Andreas Selberg in ett 55 minuter långt snack förra veckan. Ni kan lyssna på det HÄR.

Anton Olofsson

Kanu tillbaka i Notas

Luleå Jajjemen, Maikano "Kanu" Osman, 30, återvänder till Notviken. På Luleålagets hemsida presenteras han som ny assisterande tränare i division 3-laget och coach för division 4-laget.

***

IFK Kalix verkar ha varit flitiga med papper och penna på sistone. Robin Kattilavaara, Axel Drugge, Alex Öberg Koivumaa, Erik Höglin och Daniel Sandberg har förlängt kontrakten.

***

Hedens IF har också presenterat ett par nya spelare. Det rör sig om David Andersson, Elias Nilsson och Markus Lidberg.

Anton Olofsson

Internationell touch på provspelarna

Luleå Jodå, Gällivare/Malmberget har fler värvningar på gång. Klar i slutet av förra veckan blev anfallaren Jordan Wilson, 19, med meriter från Shrewsbury Town bland annat. Dessutom sägs franske yttern Francis Tsonqqui vara nära en överenskommelse. 

Enligt uppgifter till bloggen ska även en back vid namn Roman Kulikov ha varit aktuell, men det spåret har tydligen lagts ned.

***

IFK Luleå-floppen Granit Buzuku har gjort klart med en ny klubb. Succélaget IFK Timrå i division 2 blir ny adress för honom.

***

Bodens BK har testat Jamie Dell senaste tiden. Matchen i söndags mot Piteå var hans sista framträdande. Ännu har inte BBK tagit något beslut om de ska gå vidare.

***

IFK Kalix har förlängt med duon Simon Gustavsson och Eric Juntti.

***

IFK Luleå testade bosniern Marko Simovic och finländaren Joonas Vanhanen i helgen. Tränaren Fredrik Waara uttalade sig om att han gärna skulle se Simovic i truppen, men att Vanhanen inte tillförde något som inte redan finns i laget. Återstår att se hur IFK Luleå går vidare.

Anton Olofsson

Äntligen rör det på sig

Luleå Det börja röra på sig i Malmfälten. Hela silly season har det varit knäpptyst runt GMFF och Kiruna, men nu är ssaker på gång.

Senaste 2-3 veckorna har Kiruna presenterat ett par spännande namn. Eller vad sägs om Mac Chahrour, Kieren Conibear-Trathen och Anders Mannela? Tre starka kort som definitivt ser till att laget kommer vara högt tippat.

I Gällivare/Malmberget har det tillkommit ett par, för den norrbottniska publiken, mindre kända nyförvärv. Backarna David Iboma och Melvin Banzuzi är två värvningar som jag vet väldigt lite om. Juma Malindwa gör också comeback efter ett halvårs frånvaro från GM - en mycket användbar spelare för tränare Stefan Ryngmark.

***

Samtidigt står det klart att GMFF tappar Kraig Rochester. Han gör precis som Alex Naylor och Samuel Naiwo och väljer Piteå IF. Nu har PIF krokat upp två riktigt vassa yttrar med framförallt en sällsynt speed.

Piteå ska ha in 2-3 spelare till i truppen och letar främst lokalt. Sett till numerären på sin hemsida verkar bredden på mittfältet saknas, även om spetsen är ganska fin.

*** 

I Bodens BK provspelar backen David Andersson och kanadensaren Jamie Dell. Kring Dell lär beslut tas efter söndagens match mot Piteå.

***

Notviken har förstärkt sin trupp med Ebba Berggård från Sävast.

***

Lira har plockat in Simon Hansson, senast i Heden.

***

Kalix tappar duktige Samuel Wiklund som har skrivit på för IFK Umeå. Det blir första spelarförlusten den här säsongen. Klart är att Daniel Gälman, som haft lockrop från Täfteå bland annat, stannar i Kalix.

Anton Olofsson

1 in 2 ut i Notviken

Luleå Först och främst; det händer en hel del grejer i Mediahuset. Kuriren och NSD:s sportredaktion är nu gemensam från och med 1 februari och själv har jag tilldelats sportchefsrollen. Mycket kul och ärorikt.

Av förklarliga skäl har fokus senaste tiden legat på en bra övergång till vårt nya arbetssätt. Samtidigt har sillyn börjat kallna lite lätt.

Men vissa grejer har hänt på sistone:

Notviken har exempelvis gjort två stark värvningar i form av förre Sunnanåmittfältaren Lina Finnholm och Klara Enberg, Storfors. Samtidigt fick jag information av sportansvarige Börje Lööw att Elin Abrahamsson ska plugga i Umeå och inte är aktuell den här säsongen. Jag har dessutom fått tips om att Jennifer Askebrand ska spela för ett lag i Uppsala.

***

Alviks IK har värvat mittfältaren Anna Södersten från Gammelstad.

***

Bergnäset har plockat in backen Alvin Brokvist och anfallaren Ethany Mahoto från IFK Luleås juniorlag.

***

En nyhet som inte nämnts i bloggen än: Barzan Jamshidi har förlängt med IFK Luleå.

Kraig Rochester verkar dock inte vara ett spår man jobbar så hårt på. Han ska nämligen provspela med Piteå den här veckan.

Piteå som för övrigt har förlängt kontraktet med Robert Hammarstedt. En mycket viktig kugge i deras lag den här säsongen. Det kommer inte gå att trycka nog hårt på det.

***

Bloggen snoozade lite väl länge på nyheten att Jacob Josefsson var klar för IFK Kalix så nu har klubben hunnit gå ut med den på sin egen hemsida.

***

Jesper Olsson och Mattias Olofsson förstärker Luleå SK. De kommer från Lira respektive Bergnäset.

***

Det har varit en hel del spelare som lämnat Lira inför den här säsongen. Vilka förstärker då? Jo, det gör Niklas Grau, 34-årig tysk med stor erfarenhet som instruktör i tyska förbundet, Andrew Svenson, snabb och offensiv kraft med Baik som senaste adress, Mikael Karlström och Hugo Rönnbäck, två 18-åringar från IFK Luleås organisation, Serhat Tekes, 19-åring från Stockholm, combackande trion Jonas Häggström, Mattias Robarth och Ludvig Wiklund - samt uppflyttade talangen Shajahan Moradi, 16.

Anton Olofsson

Redaktionella bloggar

Läsarbloggar