Anton Olofsson

Sillybloggen

Fotbollsbloggen gör ett omtag och satsar enbart silly season. Hädanefter blir det bara rykten och övergångar från den norrbottniska fotbollen. Anton Olofsson, 28, sitter bakom tangentbordet och levererar länets mest initierade läsning.

Tips mottages väldigt tacksamt.

Mejl: anton.olofsson@norrbottensmedia.se
Twitter: @antonolofsson89

Tillsammans gör vi det här till något riktigt bra! 

Stänger sillyn - med en podd

Luleå Som ni säkert har märkt så har inläggen kommit allt mer sällan på sistone. Faktiskt inte alls senaste månaden. Visst har det funnits lite smått att skriva om på sillyfronten, men generellt är de flesta trupper mer eller mindre spikade.

Därför nöjer jag mig med sillybloggandet för den här säsongen och planerar att återkomma i november.

Om en månad drar säsongen igång och vi planerar att bevaka fotbollen precis som tidigare. En förhoppning, men inget löfte, är att fortsätta podda då och då. Vi får se hur det blir med det. Hur som helst spelade jag och säljkollega Andreas Selberg in ett 55 minuter långt snack förra veckan. Ni kan lyssna på det HÄR.

Anton Olofsson

Skyttedrottning till Luleå SK

Luleå Bergnäsets AIK har fyllt på truppen med två spelare. Det handlar om målvakten Edwin Pääjärvi, Lira, och backen Ludvig Norberg, Luleå SK.

***

Notvikens IK har värvat Felicia Karlsson från Alviks IK.

***

Kiruna FF har presenterat en ny huvudtränare för damlaget. Det blir Marcus Lindmark.

***

IFK Kalix har presenterat ett bra nyförvärv i form av Robin Parviainen Saxerud som flyttar hem från Stockholm. Dessutom har målvakterna Nils Westring och Axel Drugge förlängt med Kalix. Lämnar gör däremot Robin Kattilavaara och William Kattilavaara som har skrivet på för Pålänge.

***

Luleå SK har värvat innermittfältaren Pontus Sandberg. Kommer närmast från IFK Luleå.

Samtidigt har klubbens damlag gjort en riktigt meriterad förstärkning i form av Elin Forsberg från Alvik. Det finns väl i princip ingen position som Forsberg inte kan spela på. I fjol gjorde hon nio mål som anfallare i division 1 och det borgar för en kul säsong i division 3 för LSK.

Anton Olofsson

Röda maskinen formas

Luleå Det har varit tyst om IFK Kalix under silly season - förutom tappen av Johannes Nilsson (Team TG), Andreas Hedman (IFK Luleå), Eric Juntti (Täfteå) och Jens Resin (Bodens BK).

Här senaste veckan har dock en del positiva nyheter kablats ut också. Följande spelare har förlängt: Joel Waara, Jacob Josefsson, Erik Höglin, Simon Gustavsson och Reza Fahim. Klart är också att Pär Lygren värvas in från Assi.

***

Andreas Pettersson har förlängt sitt kontrakt med U21-landslaget som assisterande tränare.

***

Marcus Roininen förstärker Assi som sportchef tillsammans med Joakim Abrahamsson. Tror det är en smart lösning. Att vara sportchef i elitettan är en uppgift som tar rätt mycket tid och Abrahamsson har sedan tidigare många uppdrag på sin tallrik. 

*** 

Stellan Carlsson tar uppehåll i Piteå på obestämd tid på grund av sjukdom i familjen. Så klart går alla tankar till Stellan och hans familj. Tills vidare kommer den förre assisterande tränaren Andreas Johansson hjälpa till på träningar i Arcushallen. Även Jonas Edholm (nuvarande assisterande) kommer ta ett större ansvar. Sen söker Piteå en annan lösning. Återstår att se vem det kan bli och hur länge denne kan tänkas behövas. Såklart plingar namnet Fredrik Söderholm till i ens tankar. Duktiga tränare finns det massor av i Norrbotten - frågan är bara vem som har möjlighet att trycka in ett allsvenskt uppdrag i sin kalender.

***

Älvsbyns instagram hittar vi nyheter. Herrarna värvar Henok Teosfeldt från Piteås juniorlag. Till damlaget värvas målvakten Lisa Nyberg och utespelaren Hanna Samuelsson.

***

Heden och Svartbjörnsbyn kommer samarbeta under Hedens flagg i år. Tränartrio blir Mattias Morin, Kent Olsson och Daniel Traumer. 

Viktor Nyberg
är också presenterad som första spelaren inför 2018.

***

Alterdalen har gjort klart med Klas Kärrman från Infjärden, Gustav Pekkari från Alvik och William Forsberg från Piteå IF.

Anton Olofsson

Ett löjets skimmer

Luleå Det blir ingen Anna Tamminen i Assi IF. Den finländska målvakten, som anses vara en av landets mest lovande, har nämligen skrivit på för Åland United istället. Rörigt kanske ni tycker? Hon var ju klar för Assi i mellandagarna. Jo, det är lite besvärligt. Parterna var nämligen bara muntligt överens och då tryckte Assi ut nyheten. Men Tamminen gjorde en kovändning. 

Rent sportsligt är det såklart tråkigt att tappa en bra spelare, men just på målvaktssidan har man ju ett fint alternativ i Christina Dineson. Det hade kunnat vara en större smäll på så vis. Däremot så tror jag föreningen har lärt sig en läxa i att inte ta ut något i förskott förrän alla papper är signerade. Det blir ett litet löjets skimmer över hela den här historien.

1 målvakt och 13 utespelare under kontrakt. Det behöver fyllas på en hel del där. Vid liknande tidpunkt i fjol var 2 målvakter och 22 utespelare presenterade. 3 veckor till första träningsmatchen mot Piteå, och då vet jag inte om de utländska spelarna är på plats. Tick, tack.

***

Tif Kiddu, som i fjol inledde säsongen med Gällivare/Malmberget men lämnade för Skellefteå, har skrivit nytt kontrakt med Västerbottensklubben.

***

Bodens BK la upp lite bilder från gårdagens träning. Där noterade jag att den förre Alvik- och Bergnäsetspelaren Lucas Lundqvist var med i grön BBK-tröja. Övergång på g? Vet ej, men ska försöka reda ut det.

UPPDATERAT: Sportchef Christian Samuelsson meddelar att Lundqvist absolut är aktuell och har tränat med laget i 1,5 månad och gjort bra ifrån sig. De ska fortsätta det samarbetet februari ut och sedan tas beslut om det blir kontrakt eller ej.

***

Slutligen; Robert Hammarstedt lägger av som spelare. Han kom till Piteå sista året under division 1 och har spelat både innermittfältare och back. Hans nästa steg inom fotbollskarriären blir att ta över som assisterande tränare i PIF.

Anton Olofsson

College nästa?

Luleå Flera lag har dragit igång träningen. Piteå gjorde det tidigare i veckan, IFK Luleå i går, Assi på måndag. Det innebär ju såklart också att trupperna börjar sätta sig allt mer. Än finns en del luckor i de flesta lagen. PIF dam är väl undantaget.

***

Vi börjar med nyheten om att Moa Öhman kan vara på väg till USA för collegespel efter sommaren. Den 18-årige talangen har tagit kontakt med en form av agentur som hjälper talanger få chansen till college. Just nu är det knapphändigt med info kring det hela - och än är väl inget spikat - men det vore såklart ett tapp för Assi ifall Öhman bara kan spela första halvan av säsongen.

***

Nicklas Larssons sejour som ordförande i IFK Luleå ser ut att bli ettårig. Enligt uppgifter kommer han avgå i samband med årsmötet om tre månader. Själv är han fåordig kring det hela och vill inte kommentera uppgifterna.

***

Slutligen kan vi också nämna att det kritiserade avbytarförslaget om fria byten skrotas. Det kommer istället bli max 5 byten (varav högst tre bytestillfällen, utöver halvtid) under matchen. Bra, tycker bloggen.

Noterbart är att Norrbottens fotbollförbund röstade för att fria byten skulle införas.

Anton Olofsson

Emil Johansson till Alvik

Luleå En liten nyhet har kommit i inkorgen. Det gäller Alviks IK som har gjort en något överraskande, men stark, värvning i form av backen Emil Johansson. Inte IFK-Emil utan Bodens BK-Emil. 

Han har dragits med en del skador och gör nu comeback. Innan dess var han bra i BBK, därför blev jag lite överraskad över att det blir spel i fyran den här säsongen.

Anton Olofsson

Redaktionella bloggar

Läsarbloggar