Anton Olofsson

Sillybloggen

Fotbollsbloggen gör ett omtag och satsar enbart silly season. Hädanefter blir det bara rykten och övergångar från den norrbottniska fotbollen. Anton Olofsson, 27, sitter bakom tangentbordet och levererar länets mest initierade läsning.

Tips mottages väldigt tacksamt.

Mejl: anton.olofsson@norrbottensmedia.se
Twitter: @antonolofsson89

Tillsammans gör vi det här till något riktigt bra! 

Stänger sillyn - med en podd

Luleå Som ni säkert har märkt så har inläggen kommit allt mer sällan på sistone. Faktiskt inte alls senaste månaden. Visst har det funnits lite smått att skriva om på sillyfronten, men generellt är de flesta trupper mer eller mindre spikade.

Därför nöjer jag mig med sillybloggandet för den här säsongen och planerar att återkomma i november.

Om en månad drar säsongen igång och vi planerar att bevaka fotbollen precis som tidigare. En förhoppning, men inget löfte, är att fortsätta podda då och då. Vi får se hur det blir med det. Hur som helst spelade jag och säljkollega Andreas Selberg in ett 55 minuter långt snack förra veckan. Ni kan lyssna på det HÄR.

Anton Olofsson

Elvan börjar forma sig

Luleå Sådärja. Det sker lite grejer. IFK Luleå har på två dagar dels gjort klart med talangen Andreas Hedman från IFK Kalix, men även förlängt kontraktet med Tetteh Komey. Just Komey var det stor dragkamp kring och att IFK vann den matchen betyder naturligtvis jättemycket. En frisk Komey är tvåans kanske allra vassaste målskytt.

Jag gillar ju att spekulera lite i startelvor och vad som kan tänkas saknas i lagen. I en 4-4-2-uppställning är det väl något sånt här i IFK just nu:

Tomas Adell
Fredrik Lundgren - Emil Johansson - William Olausson - X
Andreas Hedman - Vladimir Lazarev - Islam Burman - X
Tetteh Komey - X

Med andra ord några platser kvar att tillsätta. Barzan Jamshidi och Jonatan Vikström vill säkerligen vara med och slåss om en startplats. 

I övrigt vill nog IFK väldigt gärna se Gustav Rönnbäck-Wallin förlänga. Martin Oscarsson tror jag också att man gärna ser på en kant.

***

Appropå kantspelare så anser jag att den bästa vänsterbacken från Norrbotten är Jakob Johansson-Inga som har en grym vänsterfot och flera uppsidor i sitt spel. Han har nu förlängt sitt kontrakt med Bodens BK. Precis som mittfältaren Kevin Brännström.

***

Det blev en trejd på målvaktssidan mellan Piteå och Linköping. Hilda Carlén lämnar och Cajsa Andersson ersätter på ett tvåårskontrakt. Sett till Carléns prestationer under sin tid i Piteå, och att hon är given andramålvakt i landslaget, blir det ett tapp för Piteå.

Klubben har för övrigt förlängt med Elin Bragnum.

***

Slutligen är nu bloggens avslöjande bekräftat. Robin Vikström blir assisterande tränare i Alviks herrlag.

Anton Olofsson

Ännu en tränare till Alvik

Luleå En lite lugnare vecka det här, men vi tar det vi får. Här är det senaste.

***

Pontus Wixner lämnar Piteå IF, meddelar klubben på sin hemsida. Oklart vad hans nya klubb blir. Motivationen var anledningen och då antar jag att det kan bli spel i någon klubb i Piteåtrakten i lägre division.

***
Vad jag hör är Alviks IK på väg att göra klart med en assisterande tränare till Mattias Winroth. Det ska bli den tidigare assisterande tränaren i Svartbjörnsbyn, Robin Vikström.

***

Slutligen; ingen sillynyhet men kul ändå. Alva Lodén, Piteå, och Tilda Westman, Assi, har blivit uttagna F16-landslaget. Hugo Bergman, Alvik, är uttagen i P15-landslaget. Det är läger på Bosön som väntar för samtliga tre.

Anton Olofsson

Ett hejdundrandes sillysvep

Luleå Här är man ledig några dagar och visst visar det sig vara silly seasons nyhetstätaste period. Nåja bara att bita i och försöka sammanfatta allt som hänt.

***

Jonatan Vikström, Sebastian Wigerbäck, Fredrik Lundgren och Tomas Adell har alla skrivit kontrakt med IFK Luleå. Piteåvärvningarna är särskilt tunga i det här läget eftersom samtliga Norrbottenslag varit ute efter duon. Med Lundgren i backlinjen har IFK förstärkt den lagdelen jämfört med i fjol. Det vågar jag påstå utan att veta vad som händer med James Burgin och Martin Oscarsson. Men mest intressant ska det bli att se vart Lundgren ska spela. Mittbackarna lär knappast rubbas. Ytterback? Defensiv mittfältare? Trebackslinje? För in i elvan måste han i alla fall.

***

Piteå IF har inte bara tappat spelare. De har också förstärkt med Andreas Grimstad från Hemmingsmark samt förlängt kontraktet med Alex Naylor. Just Naylor är en nyckel på mitten och gjorde 5 mål och 10 assist i år.

***

Kort efter bloggens avslöjande om att Erik Torstensson tränar med Bodens BK kom också beskedet att de har skrivit ett kontrakt. "Togga" återvänder alltså som målvakt in sin tidigare klubb.

Dessutom har viktiga Oscar Stjernquist och Max Nyqvist förlängt sina avtal. Utöver det flyttas också talangerna Elton Bandh, Joakim Häggström och Nils Frisk upp i A-laget. Moise Swedi (som Alvik har varit intresserade av) kommer också tillhöra A-laget men även klubbens U17-lag.

***

Enligt obekräftade uppgifter ska Alinoti Swedi vara klar för Skogså efter en sejour i Heden.

***

Emelie Lövgren och Lena Blomkvist har förlängt sina kontrakt med Piteå IF 1+1 år. Enligt PT fanns intresse från Assi för Blomkvist.

I övrigt har nämnda tidning en intressant artikel efter avslutningen om lite olika uppgifter kring spelare.
Mest intressant: Cajsa Andersson, Linköping, kan ersätta Hilda Carlén. Kalmar rycker i Frida Abrahamsson. Hanna Pettersson lär sluta. Josefin Johansson, Nina Jakobsson, Elin Bragnum och Ronja Aronsson är långt framme i förhandlingen med PIF.

***

Assi har förlängt med anfallaren Erin Craig som hade en väldigt fin utveckling under höstsäsongen i elitettan.

***

Svartbjörnsbyn lägger ned sitt herrlag. Tråkigt eftersom klubben faktiskt kvalat upp till fyran nästa säsong. Älvsbyn erbjuds istället platsen.

***

Emma Häggström har gjort klart med Infjärden inför kommande säsong.

Anton Olofsson

Gör comeback som målvakt?

Luleå Ny dag, ny förlängning från Piteå IF. Den här gången är det mycket nyttiga mittfältaren Ellen Löfqvist som har förlängt med 1+1 år. En spelare med stor potential som fortfarande har mycket utveckling i sig.

***

Att James Burgin lämnar IFK Luleå är klart sedan tidigare. Nu är han på provspel med Umeå FC, skriver VK.

***

Uppgifter gör gällande att Erik Torstensson ska ha tränat med Bodens BK i veckan - som målvakt. Återstår att se vad det blir av det. "Togga" har tidigare tränat med Bergnäset också.

***

Förslaget till serieindelningen för division 4 har kommit. Ser ut så här:

Norra: Bodens BK 2, Harads, Heden, IFK Luleå 2, Notviken 2, Parkalompolo, Pålänge, Skogså, Svartbjörnsbyn, Övertorneå.
Södra: Alterdalen, Alvik, Ersnäs, Hemmingsmark, Arvidsjaur, Lillpite, Lira, Luleå SK, Piteå IF 2, Storfors AIK 2.

Anton Olofsson

TUNGA namn som landar

Luleå Det var inget dåligt pressmeddelande som Piteå IF skickade ut för cirka en timme sedan. Faith Ikidi och June Pedersen, två av lagets bästa spelare, har förlängt sina kontrakt med två år (klausul i Pedersens avtal efter en säsong).

I en silly season som i år verkligen handlar om att skicka signaler så kan klubben knappast ha sänt ett tydligare budskap. Man har ambitionen att fortsätta slåss om medaljer kommande år.

Efter klara tapp av Lotta Ökvist och Felicia Karlsson, samt att Hilda Carlén med allra största sannolikhet spelar i Linköping kommande säsong, så behövdes det verkligen lite positiva besked.

Nu har Madelen Janogy och Cecilia Edlund sedan tidigare också skrivit nya avtal så en startelva börjar forma sig.

***

I Piteås herrlag finns också en liten nyhet, nämligen att Elvis Mani har förlängt sitt kontrakt med två år. 20-åringen gjorde 16 mål i fjol i division 4 södra. Återstår dock att se om Mani kommer få stanna kvar i Sverige, han utvisas nämligen nu i november. 

***

Jag har tidigare skrivit lite grand om Kiruna FF, där det just nu är rätt lugnt och inte presenteras så mycket. En liten nyhet är dock att skyttekungen Adam Johnson sägs närma sig ett nytt kontrakt. Vore en tung förlängning i så fall.

Anton Olofsson

Redaktionella bloggar

Läsarbloggar