Anton Olofsson

Sillybloggen

Fotbollsbloggen gör ett omtag och satsar enbart silly season. Hädanefter blir det bara rykten och övergångar från den norrbottniska fotbollen. Anton Olofsson, 27, sitter bakom tangentbordet och levererar länets mest initierade läsning.

Tips mottages väldigt tacksamt.

Mejl: anton.olofsson@kuriren.com
Twitter: @antonolofsson89

Tillsammans gör vi det här till något riktigt bra! 

Winroth högaktuell för byaklubben

Luleå Det är mycket nyheter och rykten kring tränare den här tiden på året. Fullt naturligt. Innan spelare vet vilket lag de ska tillhöra vill de självklart ha koll på vem som ska träna.

Ni kanske minns att jag skrev att Mattias Winroth hade 2 förslag på bordet och att 2 hade förkastats? Och att IFK Luleå var en av klubbarna som hade hört av sig. Nu kan jag också ge svaret på vilken klubb som ligger närmast till hands - nämligen Alviks IK.

Winroth har varit tränare i klubbens U17-lag i år, enligt vad bloggen erfar är han nu högaktuell för A-laget.

Sett till den spännande årgången som Alvik haft på just den nivån bör laget ha goda chanser på sikt att avancera till åtminstone trean.

***

Tro det eller ej, men Bergnäset har förlängt kontraktet med en spelare i dag. Erik Lidén blir kvar i klubben.

Anton Olofsson

Notviken värvar talang

Luleå En lite långsam helg vad gäller silly season. Men vi börjar väl med att rekapitulera förra veckans sista nyheter. Det vill säga den om att Emil Johansson förlänger sitt kontrakt, samt att Tobias Pettersson och Karl Pettersson skriver A-lagskontrakt med IFK Luleå.

För klubben är det mycket viktigt att inleda med en nyckelspelare som Emil Johansson. En sådan förlängning kan få andra att vilja stanna för att man visar att man vill något i division 2. Särskilt viktigt är det också att man vann en dragkamp med Bodens BK om mittbacken.

***

Storfors AIK har presenterat tre spelare inför nästa säsong. Det handlar om Filippa Strömbäck, Sanna Nyström och Sofia Dahlén.

***

Ett litet miniavslöjande kan bloggen också komma med. Enligt bra uppgifter har Notviken värvat Lovisa Strang från Svartbjörnsbyn.

Anton Olofsson

Bägge tränarna lämnar

Luleå Tränare, tränare, tränare. Det mesta i flödet handlar om just det.

I går blev det klart att både Johan Norberg och Joel Öhman lämnar sina uppdrag som tränare för Piteå IF. Norberg har sju säsonger bakom sig i föreningen och har varit med på hela PIF:s resa. Kommer sannolikt bli ett kännbart tapp eftersom jag har uppfattat honom som en väldigt driven ledare.

***

Johan Nilsson blir tränare för Storfors damer 2018.

***

Enligt PT.se har Piteå gjort klart med tre spelare till kommande säsong. Det handlar om Julia Karlernäs (som haft ett optionsår som man fortsätter med), Linn Viklund och Linnea Selberg.

***

Strax på sajten så avslöjar vi en viktig kontraktsförlängning för IFK Luleå. Håll utkik!

Anton Olofsson

IFK kunde inte Wärja sig

Luleå Hej bara så smällde det till från IFK Luleå!

På ett bräde kom helt plötsligt massa intressanta nyheter. Men mest färsk först: Kenth Wärja blir assisterande tränare till Brian Wake. Wärja har tidigare haft samma roll i Bodens BK och varit huvudtränare i både Alviks herr- och damlag.

Klart är också att Vladimir Sudar inte blir kvar i klubben. Precis som bloggen var inne på i går så blir det ohållbart att lägga krutet på en målvakt (hur betydelsefull denne än varit) när man har en så pass stor talang som Gustav Stålnacke till förfogande.

Vad gäller Kalixduon Andreas Hedman och Johannes Nilsson är IFK Luleås besked:
* Hedman har fått ett kontraktsförlsag.
* Nilsson vill man gärna ha, men det kommer inte bli av nu i och med att han flyttar till Umeå.

Anton Olofsson

Sparkades efter missnöje

Luleå Hoppsan! Det är sillytätt idag. Jag ska erkänna att sparkningen av Peter Gitselov kom lite överraskande, samtidigt har jag flera gånger under säsongen fått tips om att det ska finnas ett missnöje mot tränaren och att han skulle få lämna Boden. Uppgifterna har dock aldrig kunnat bekräftas - förrän idag när pressmeddelandet kom.

Det har varit besvärligt under säsongen, enligt mina uppgifter, men det är inget som klubben vill kommentera. Bland annat vet jag att vi i media haft problem med att Gitselov låst in laget i en timme efter matcher och han även nobbat intervjuer.

Men jag hör också att spelare nu andas ut när beskedet kommer att han tvingas lämna för att hans ledarstil varit svår.

Andra menar att Gitselov egentligen är en för bra tränare för division 2 och att det är spelarna som inte har hanterat hans kravbild på ett proffsigt sätt.

I vilket fall som helst blev situationen omöjlig till slut.

Vem som tar över? I dagsläget tror jag inte BBK har något tydligt spår, men vi lär bli varse.

***

Appropå Johannes Nilsson i Kalix så berättade Bodens sportchef Christian Samuelsson att Nilsson faktiskt var och provspelade med BBK på försäsongen, men valde då att stanna i Kalix. Så den bjuder jag på som bonusinfo på idag.

Anton Olofsson

11 provspelare inbjudna

Luleå Piteå IF ser över sitt hus inför kommande säsong. I kväll spelar laget en internmatch där flera spelare inom Piteåområdet är inbjudna, skriver laget på sin hemsida. Följande gäller det:

Storfors AIK: Peter Berglund, Filip Berglund, David Norell, Anton Lundmark, Markus Fahlgren Hällström.

Infjärdens SK: Jens Marklund, Fredrik Marklund.

Hemmingsmarks IF: Andreas Grimstad, Isak Olofsson.

Lillpite IF: Viktor Viklund.

Älvsby IF: Jonathan Dahlberg.

***

Lite övrig silly season kring IFK Kalix. Jag skrev tidigare att Johannes Nilsson uppvaktas av Team TG och Umeå FC. Med i bilden ska också IFK Luleå vara som väldigt gärna vill ha honom, enligt uppgifter. Undertecknad har dock lite svårt att se att Nilsson ska välja bort division 1-spel när han dessutom flyttar till Umeå.

En annan Kalixspelare som uppges aktuell för IFK Luleå är Andreas Hedman som har tränat med laget under säsongen.

Kan något vara på väg in till Kalix då? Jo, enligt uppgifter har Juho-Teppo Berg visat sitt intresse för att komma till klubben. I slutändan lär det dock handla om ekonomi. Berg är en farlig målskytt med en härlig speed - men han ska inte vara gratis.

Anton Olofsson

 

Redaktionella bloggar

Läsarbloggar