Logga in
Logga ut

Stridbloms spelhörna

Jag kommer i denna blogg delge mina egna tankar kring spel som jag anser vara spelvärda. Det kan handla om vilket spel som helst, men främst trav och oddset.

Vad som är viktigt med bloggen är att det varken finns vinstgaranti eller löften. Det är mina egna tankar som jag delar med mig av.

Tänk också på att: Inte stirra blind på vad du kan vinna utan mera fokusera på vad du kan förlora och utgå ifrån det. Det viktiga är att du alltid är i den situationen att du har råd att förlora det du satsar. Väl mött i bloggen.

Skrälltätt, eller?

Boden AVD 1: V64 i Boden inleds med ett ganska så knepigt kallblodslopp. Favoriten 13 Faks Kevin (Stefan Johansson) startar från tillägg precis som vid den senaste starten på Dannero då imponerade han inte speciellt mycket, men samtidigt var det Faks Kevins första start på nästan ett år. Att spika honom är i mitt tycke lite magstarkt och därför garderar jag. Jag tar med 6 Arja Balderina (Ulf Ohlsson) som är kraftigt kuskförstärkt nu. Samt skrällen 11 Skaffer Elden (Ove A Lindqvist). Jag tar också med 4 Risåelden (Christian Månsson) och 7 Ros Svarten (Jami Mikkonen)

Avd 2: Ytterligare en krånglig avdelning. Här gör ekipagen upp över 2640 meter och i min värld så krävs ganska många streck för att känna sig något så när lugn. Jag börjar med 6 Lasting Spell (Jaakko Alamäki) som är en av de bästa hästarna i fältet. Första gardering blir 8 Dwight Sisu (Ulf Ohlsson) som dock måste ha en del tur på vägen från sitt åttonde spår. Nästa gardering blir 11 Listas Hector (Mika Forss) som definitivt kan svepa hela fältet på sista varvet och som tredje gardering väljer jag en riktig rysare i  7 Mad Man Blues (Petteri Joki) som med Joki i sulkyn har vunnit två av tre lopp. Jag tar med ytterligare en och det blir 15 Decamerone F.I (Jukka Pekka Niskanen).

Avd 3: I fyråringsloppet som endast har fem startande väljer jag att spika och det får bli favoriten 3 Selmer I.H (Mika Forss) som imponerade stort senast. Jag gör det dock med en klump i halsen för jag är lite rädd för Salmelatränade 5 Hesiod (Ulf Ohlsson).

Avd 4: Väljer att spika även i detta loppet. Här känns det som om att två hästar (1-8) räcker långt, men jag väljer att spika spårgynnade 1 Tranquillo (Hanna Olfsson).

Avd 5: Hmm knepigt...här kommer 9 Raz Mackenzie (Roger Nilsson) få mycket streck på sig precis som 10 Magnifik Brodde (Mika Forss), men bägge har tillägg och då distansen är 1640 meter så öppnar det givetvis vissa möjligheter. 6 Fantoccini (Kaj Widell) kanske kan lifta med till ett bra läge när de två längst bak avancerar. Jag plockar också med jätterysaren Global Resource (Mika Jauhola) som har läget i loppet. Blir det krångel på vägen fram för tilläggshästarna så kan vem som helst vinna och varför inte då nummer ett.

Avd 6: V64 i Boden avslutas med ett 100 000 kronors lopp. Jag kommer att spika, men det är många om budet här. Jag väljer att spika 5 Rally Esset (Ove A Lindqvist), men det saknas inte utmanare.

Systemet

Avd 1: 4-6-7-11-13

Avd 2: 6-7-8-11-15

Avd 3: 3

Avd 4: 1

Avd 5: 1-6-9-10

Avd 6: 5

100 kronor//Lycka till

 

Skrälldubbel

Luleå Här kommer jag att bjuda på ett lite roligt skrällbetonat dubbeltips till i kväll.

I den första avdelningen blir 4 Stronghold (Thomas Uhrberg) favorit och ganska stor sådan, men det finns verkligen utmanare. En av dem kommer från ett spår långt ut på vingen och det är 6 Ubangi (André Eklundh) och nästa utmanare hittar vi ytterligare ett spår längre ut och det är 7 Buick Brodde (Johnny Takter) som sedan senaste vinsten i oktober haft otur med spårlottningen nu slipper ekipaget bakspår och det kan hjälpa duon till seger.

I den andra avdelningen nöjer jag mig med klart distansgynnade 10 Falcao Boko (Stefan Söderqvist). Det här loppet är otroligt jämnt och det kommer till syven och sist handla om vem som får det bästa förloppet. Jag tror att Söderqvist kan hålla sig ganska kall och låta framspårshästarna köra ihjäl varandra och svepa fältet på upploppet.

 

Systemet

Avd 1: 4-6-7

Avd 2: 10

 

3 rader

Fredag och V65

Boden Lunchtrav med V65 på Bodentravet.

Hoppas att vädret bjuder till för då kan det bli riktigt trevligt.

Avdelning 1: En ganska svårlöst inledning på V65. Visst jag håller väl 8 Beufort (Roger Nilsson) som knapp favorit och distansen (2640 meter) skrämmer inte, men jag törs verkligen inte spika. Jag garderar 6 Inbyprinsen (Claes Sjöström) 10 Julius Leejs (Hanna Olofsson) och 1 Selenge (Leif Eriksson) som alla tre kan störa min favorit. Det kommer att handla om hur loppet körs och om Beufort får ett gynsamt lopp kan det bli en ganska enkel seger, men från spår 8 kan det tillstöta en del problem från start.

Avdelning 2: Ett vidöppet kallblodslopp där jag till och med har svårt att hitta en egen favorit, men jag håller en slant på halvskrällen 9 Guldtopp (Per Gustafsson). Visst det finns en del att anmärka på travsäkerheten, men jag tror att om Gustafsson får Guldtopp att trava runt om så finns ekipaget med på målfotot. Jag garderar dock med 10 Faks Kevin (Jan Norberg) och 12 Stjärnvin Linn (Leif Eriksson) som i stort sett aldrig gör bort sig. Sedan tar jag med 3 Farm Major (Roger Nilsson).

Avdelning 3: Här får Luleå Hockey-hästen 6 Jim Sånna (Claes Sjöström) som har visat upp en bra vårform. Jag varnar dock för 8 Givemeheaven Sisu som kan väldigt mycket i sina bästa stunder.

Avdelning 4: Bland de 15 hästarna som radar upp sig bakom bilen har jag hittat en rolig spik. Det blir 9 Louise Lane F (Jenny Engfors) jag vet att det låter kanske halvgalet, men det känns som om ekipaget kan få en ganska bra resa från nionde spår.

Avdelning 5: Ett lopp som skriker en eller många och jag kör på många. om inte 11 Orkidee C.D (Jenny Engfors) vinner radar utmanarna upp sig. 12 Malgomaj B (Petter Lundberg) kan gå som en raket när det vill sig och sedan så tror jag att 6 Shakira Degli Dei (Gunnel Fredriksson) kan dra fältet länge, men frågan är hur länge? 13 Lonely Atlas (Vesa Jokiniemi) får givetvis också plats, men sedan avslutar jag med en egen personlig favorit och det är 7 Tea Party (Christian Månsson) som har en rad vilken knappast skrämmer någon.

Avdelning 6: Här tror jag att 4 Mellby Darling (Sandra Eriksson) som är van vid betydligt tuffare motstånd kommer att vinna. För den som har utrymme att gardera kanske 1 La Fille (Hanna Olofsson) får ett sträck.

Systemet

Avdelning 1: 1-6-8-10

Avdelning 2: 3-9-10-12

Avdelning 3: 6 Jim Sånna

Avdelning 4: 9 Louise Lane F

Avdelning 5: 6-7-11-12-13

Avdelning 6: 4 Mellby Darling

80 rader/Lycka till

V65 på Bodentravet

Luleå Det var ett bra tag sedan jag var inne här, men nu är det tänkt att jag ska återuppta bloggandet. Jag kommer dock ändra en aning i hur jag bloggar. Istället för system till uteslutande V75, V64 och V65 så kommer jag att emellanåt bara lägga in om ett vinnare/plats-spel.

Nu kommer dock ett litet system till fredagens V65 som körs i Boden.

Det finns några riktigt spännande hästar på plats och jag ska göra mitt bästa för att hitta skrällarna som förhoppningsvis slår till på fredag.

Avdelning 1: Redan i första avdelningen dyker ett spikförslag upp och det är 4 Art Nattfari (Sören Östman), men jag törs inte lämna denne ensam på kupongen. Jag kommer att ta med 9 Tyri Svarten (Leif Eriksson) som i stort sett aldrig numera gör ett dåligt lopp.

Avdelning 2: Här blir antagligen 4 Kentucky (Ove A Lindqvist) favorit, men precis som i första avdelningen så lämnar jag inte favoriten ogarderad. Jag plockar med 10 Always On Target (Sandra Eriksson) trots den tråkiga raden. Sedan tar jag också med 3 Kasper Sånna (Ulf Ohlsson) om denne kan fuska bort första varvet så vettetusan om det inte håller hela vägen ut. Slutligen plockar jag med mitt rysardrag i 13 Ari Crowe (Jorma Särkiniva) spåret behöver inte vara en jättenackdel då det kommer att forceras bakifrån och min förhoppning är att Särkiniva kan hitta en lämplig rygg i avancemanget.

Avdelning 3: Här lockar det att spika segermaskinen 6 Dragondamour Sisu (Ulf Ohlsson), men jag gör det inte. Jag chansar så pass att spikar en helt annan häst. 5 Just Wait And See (Ove A Lindqvist) som är en häst med oanade fartresurser. Får Ove A det att flyta för denne tror jag att ekipaget blir svårfångat.

Avdelning 4: Här spikar jag 6 Desuper Filius (Roger Nilsson) inte för att jag tror att det blir en enkel resa, men det känns som om att det är dags för en seger nu. 

Avdelning 5: Svårt lopp och jag kommer att gardera ganska friskt. Jag inleder med 4 Smooth Criminal (Janne Soronen) som är ett formstreck. Sedan tar jag med 6 Tarabuso Jet (Jaakko Alamäki) som jag tror kommer finnas med i striden. Även 13 Beggel Vanaja (Petteri Joki) som jag tror trivs med distansen och av samma skäl får också 3 Blindmaker (John Östman) plats på kupongen. Jag avslutar med min egen rysare 7 Self Future (Ulf Ohlsson) som med en smart styrning definitivt kan utmana om segern.

Avdelning 6: Här finns antagligen fredagens största favorit i 4 Happy Hayley (Claes Sjöström). Visst ekipaget galopperade sist, men det händer antagligen inte igen och då vetetusan vem som ska hinna före i mål. Nej jag väljer att spika storfavoriten.

Systemet

Avdelning 1: 4-9

Avdelning 2: 3-4-10-13

Avdelning 3: 5 Just Wait And See

Avdelning 4: 6 Desuper Filius

Avdelning 5: 3-4-6-7-13

Avdelning 6: 4 Happy Hayley

 

40 rader//Lycka till

Salmelas stjärna

Luleå Här hittar du en intervju med travtränaren Petri Salmela där vi avhandlar såväl hans nya stjärna MakeTheMark som känslan av att det är dags för Elitloppet.

http://kuriren.nu/sport/salmela-varje-ar-helt-unikt-i-sig-8860111.aspx

Jag kommer i denna blogg delge mina egna tankar kring spel som jag anser vara spelvärda. Det kan handla om vilket spel som helst, men främst trav och oddset.


Vad som är viktigt med bloggen är att det varken finns vinstgaranti eller löften. Det är mina egna tankar som jag delar med mig av.


Tänk också på att: Inte stirra blind på vad du kan vinna utan mera fokusera på vad du kan förlora och utgå ifrån det. Det viktiga är att du alltid är i den situationen att du har råd att förlora det du satsar. Väl mött i bloggen.

Redaktionella bloggar

Läsarbloggar