Stridbloms spelhörna

Jag kommer i denna blogg delge mina egna tankar kring spel som jag anser vara spelvärda. Det kan handla om vilket spel som helst, men främst trav och oddset.

Vad som är viktigt med bloggen är att det varken finns vinstgaranti eller löften. Det är mina egna tankar som jag delar med mig av.

Tänk också på att: Inte stirra blind på vad du kan vinna utan mera fokusera på vad du kan förlora och utgå ifrån det. Det viktiga är att du alltid är i den situationen att du har råd att förlora det du satsar. Väl mött i bloggen.

Fredag och V65

Boden Lunchtrav med V65 på Bodentravet.

Hoppas att vädret bjuder till för då kan det bli riktigt trevligt.

Avdelning 1: En ganska svårlöst inledning på V65. Visst jag håller väl 8 Beufort (Roger Nilsson) som knapp favorit och distansen (2640 meter) skrämmer inte, men jag törs verkligen inte spika. Jag garderar 6 Inbyprinsen (Claes Sjöström) 10 Julius Leejs (Hanna Olofsson) och 1 Selenge (Leif Eriksson) som alla tre kan störa min favorit. Det kommer att handla om hur loppet körs och om Beufort får ett gynsamt lopp kan det bli en ganska enkel seger, men från spår 8 kan det tillstöta en del problem från start.

Avdelning 2: Ett vidöppet kallblodslopp där jag till och med har svårt att hitta en egen favorit, men jag håller en slant på halvskrällen 9 Guldtopp (Per Gustafsson). Visst det finns en del att anmärka på travsäkerheten, men jag tror att om Gustafsson får Guldtopp att trava runt om så finns ekipaget med på målfotot. Jag garderar dock med 10 Faks Kevin (Jan Norberg) och 12 Stjärnvin Linn (Leif Eriksson) som i stort sett aldrig gör bort sig. Sedan tar jag med 3 Farm Major (Roger Nilsson).

Avdelning 3: Här får Luleå Hockey-hästen 6 Jim Sånna (Claes Sjöström) som har visat upp en bra vårform. Jag varnar dock för 8 Givemeheaven Sisu som kan väldigt mycket i sina bästa stunder.

Avdelning 4: Bland de 15 hästarna som radar upp sig bakom bilen har jag hittat en rolig spik. Det blir 9 Louise Lane F (Jenny Engfors) jag vet att det låter kanske halvgalet, men det känns som om ekipaget kan få en ganska bra resa från nionde spår.

Avdelning 5: Ett lopp som skriker en eller många och jag kör på många. om inte 11 Orkidee C.D (Jenny Engfors) vinner radar utmanarna upp sig. 12 Malgomaj B (Petter Lundberg) kan gå som en raket när det vill sig och sedan så tror jag att 6 Shakira Degli Dei (Gunnel Fredriksson) kan dra fältet länge, men frågan är hur länge? 13 Lonely Atlas (Vesa Jokiniemi) får givetvis också plats, men sedan avslutar jag med en egen personlig favorit och det är 7 Tea Party (Christian Månsson) som har en rad vilken knappast skrämmer någon.

Avdelning 6: Här tror jag att 4 Mellby Darling (Sandra Eriksson) som är van vid betydligt tuffare motstånd kommer att vinna. För den som har utrymme att gardera kanske 1 La Fille (Hanna Olofsson) får ett sträck.

Systemet

Avdelning 1: 1-6-8-10

Avdelning 2: 3-9-10-12

Avdelning 3: 6 Jim Sånna

Avdelning 4: 9 Louise Lane F

Avdelning 5: 6-7-11-12-13

Avdelning 6: 4 Mellby Darling

80 rader/Lycka till

V65 på Bodentravet

Luleå Det var ett bra tag sedan jag var inne här, men nu är det tänkt att jag ska återuppta bloggandet. Jag kommer dock ändra en aning i hur jag bloggar. Istället för system till uteslutande V75, V64 och V65 så kommer jag att emellanåt bara lägga in om ett vinnare/plats-spel.

Nu kommer dock ett litet system till fredagens V65 som körs i Boden.

Det finns några riktigt spännande hästar på plats och jag ska göra mitt bästa för att hitta skrällarna som förhoppningsvis slår till på fredag.

Avdelning 1: Redan i första avdelningen dyker ett spikförslag upp och det är 4 Art Nattfari (Sören Östman), men jag törs inte lämna denne ensam på kupongen. Jag kommer att ta med 9 Tyri Svarten (Leif Eriksson) som i stort sett aldrig numera gör ett dåligt lopp.

Avdelning 2: Här blir antagligen 4 Kentucky (Ove A Lindqvist) favorit, men precis som i första avdelningen så lämnar jag inte favoriten ogarderad. Jag plockar med 10 Always On Target (Sandra Eriksson) trots den tråkiga raden. Sedan tar jag också med 3 Kasper Sånna (Ulf Ohlsson) om denne kan fuska bort första varvet så vettetusan om det inte håller hela vägen ut. Slutligen plockar jag med mitt rysardrag i 13 Ari Crowe (Jorma Särkiniva) spåret behöver inte vara en jättenackdel då det kommer att forceras bakifrån och min förhoppning är att Särkiniva kan hitta en lämplig rygg i avancemanget.

Avdelning 3: Här lockar det att spika segermaskinen 6 Dragondamour Sisu (Ulf Ohlsson), men jag gör det inte. Jag chansar så pass att spikar en helt annan häst. 5 Just Wait And See (Ove A Lindqvist) som är en häst med oanade fartresurser. Får Ove A det att flyta för denne tror jag att ekipaget blir svårfångat.

Avdelning 4: Här spikar jag 6 Desuper Filius (Roger Nilsson) inte för att jag tror att det blir en enkel resa, men det känns som om att det är dags för en seger nu. 

Avdelning 5: Svårt lopp och jag kommer att gardera ganska friskt. Jag inleder med 4 Smooth Criminal (Janne Soronen) som är ett formstreck. Sedan tar jag med 6 Tarabuso Jet (Jaakko Alamäki) som jag tror kommer finnas med i striden. Även 13 Beggel Vanaja (Petteri Joki) som jag tror trivs med distansen och av samma skäl får också 3 Blindmaker (John Östman) plats på kupongen. Jag avslutar med min egen rysare 7 Self Future (Ulf Ohlsson) som med en smart styrning definitivt kan utmana om segern.

Avdelning 6: Här finns antagligen fredagens största favorit i 4 Happy Hayley (Claes Sjöström). Visst ekipaget galopperade sist, men det händer antagligen inte igen och då vetetusan vem som ska hinna före i mål. Nej jag väljer att spika storfavoriten.

Systemet

Avdelning 1: 4-9

Avdelning 2: 3-4-10-13

Avdelning 3: 5 Just Wait And See

Avdelning 4: 6 Desuper Filius

Avdelning 5: 3-4-6-7-13

Avdelning 6: 4 Happy Hayley

 

40 rader//Lycka till

Salmelas stjärna

Luleå Här hittar du en intervju med travtränaren Petri Salmela där vi avhandlar såväl hans nya stjärna MakeTheMark som känslan av att det är dags för Elitloppet.

http://kuriren.nu/sport/salmela-varje-ar-helt-unikt-i-sig-8860111.aspx

Elitloppssöndag

Luleå Här hittar du ett systemförslag till V75 på söndag där Elitloppsförsöken ingår.

http://kuriren.nu/sport/kurirens-v75-tips-sa-har-kan-du-dra-in-storkovan-8863406.aspx

V75 Gävle

Luleå Intressant V75-omgång med massor av bra chanser till skrällar. Jag kommer precis som vanligt att försöka hitta några skrällar och hålla ned storleken på systemet för att spara slantar till kommande stortävlingar. Med bara en dryg vecka kvar till Elitloppet så börjar V75 innehålla massor av bra hästar vilket borgar för spännande tävlingar.

Avdelning 1: Här börjar jag med 1 Seedorf O.M.F (Erik Adielsson), men jag anser att det är en favorit i fara. Jag tar också med 5 Bullyoung (Robert Bergh) som trivs på distansen. Sedan så får också 6 Paparazzi M. (Örjan Kihlström) och där stannar jag.

Avdelning 2: INte heller här tror jag på favoriten 6 Tellmeastory (Veijo Heiskanen) nog mycket för att spika. Jag tar också med rysaren 7 Baryton (Johnny Takter) som verkar ha storform. Även 9 Supreme Court (Erik Adielsson) kan vara den som lugggar alla favoriter i detta lopp. Slutligen så tar jag också med 4 Scarlets Mirakel (Peter G Norman) även om hästen inte är helt att lita på, men med ett felfritt lopp så......

Avdelning 3: Här spikar jag dock och det blir favoriten som får mitt streck. 4 Jeppas Maxi (Torbjörn Jansson) borde med ett normalt lopp fälla allt i denna avdelning.

Avdelning 4: Och här kommer andra raka spiken då jag väljer att singla 10 Art Nökkve (Håkan Skoglund) för det känns som ett lite klurigt lopp. Favoriten Tangen Haap och Perssons Skummis känns minst lika bra, men min magkänsla säger något annat och då väljer jag att lita på den.

Avdelning 5: Här tror jag ganska mycket på 5 M.T.King of Cach (Örjan Kihlström) samtidigt som jag tror att det kan bli körning. Därför väljer jag att dubbla systemet med 2 Claudius Zaz (Ulf Ohlsson) och sedan följer också 7 Ceasar Sisu (Jorma Kontio), 4 Cach a Cheque Em (Erik Adielsson9 och slutligen 9 Jeter (Magnus Jakobsson) med av bara farten.

Avdelning 6: Här väljer jag att spika en jätteskräll och det är 14 Kirin de Zeun (Erik Adielsson) jag tror att favoriten 5 Adrians Girl kommer få en tuff resa då han antagligen kommer stöta på patrull när det kommer till att få spets trots att två hästar innanför är strukna. Sedan så är frågan om Adrians Girl kan stå emot när Kihlström sänder fram Augusta. Jag är inte så säker. I den rokaden så tror jag att det öppnar upp sig bakåt i leden och är bara Adielsson med när upploppet börjar så kan det skrälla här.

Avdelning 7: Jag spikar även här, men det känns inte helt enkelt. Hade 9 Food Money (Jennifer Tillman) haft ett bättre spår så hade jag nog inte gjort som jag gör. Nu kanske ni tror att jag väljer 1 Nimbus C.D (Erik Adielsson), men det gör jag inte utan min spik här blir 3 Västerbo Highflyer (Daniel Redén) som antagligen är bättre än senast och då slog han Nimbus C.D som dock var ursäktad av sitt spår (8).

Systemet

Avdelning 1: 1-5-6

Avdelning 2: 4-6-7-9

Avdelning 3: 4 Jeppas Maxi

Avdelning 4: 10 Art Nökkve

Avdelning 5: 2-4-5-7-9

Avdelning 6: 14 Kirin de Zeun

Avdelning 7: 3 Västerbo Highflyer

60 rader/30 kronor

Jag kommer i denna blogg delge mina egna tankar kring spel som jag anser vara spelvärda. Det kan handla om vilket spel som helst, men främst trav och oddset.


Vad som är viktigt med bloggen är att det varken finns vinstgaranti eller löften. Det är mina egna tankar som jag delar med mig av.


Tänk också på att: Inte stirra blind på vad du kan vinna utan mera fokusera på vad du kan förlora och utgå ifrån det. Det viktiga är att du alltid är i den situationen att du har råd att förlora det du satsar. Väl mött i bloggen.

Redaktionella bloggar

Läsarbloggar