1 Nu har ju börjat med yoga i Vittjärv, hur kom det sig?

– Jag känner Nina Olofsson Medin som haft lanthandeln i Vittjärv och hon frågade om jag kunde komma och ha yoga i Vittjärv och jag sa ja, jättegärna. Jag har haft klasser i Boden tidigare, på Yogabalans. Och jag kände att det är dags att expandera. Lokalen i Vittjärv är större, det finns plats för fler och jag vill även undervisa fler dagar i veckan så det känns jättekul. Jag vill gärna ha en lokal som många kan känna sig välkommen i och lokalen i Vittjärv har verkligen det.

2 Hur känns det då, får du inspiration av lokalen?

– Ja, jag tror det. Jag trivs när det är högt i tak och varmt. Den är faktiskt en liten doldis men det är en jättefin lokal, som känns sådär högt i tak och lite kyrka och akustiken är fantastisk. Jag tror att vi behöver hitta lugnet också lite utanför centrum.

3 När drog du igång?

– I onsdags. Tanken är att det ska bli ashtangayoga i tre nivåer; nybörjare, fortsättning och de som har hållit på lite längre som gör i sitt eget tempo och så ska jag ha drop-inklasser som passar alla, lite lugnare gymbaserad yoga. Och så avslutar vi terminen med ett meditationstillfälle. Jag tycker att det är viktigt att yoga och meditation hör ihop, och jag brukar uppmuntra folk att testa det som ett sätt att stressa av.

4 Vilka borde komma och testa?

– Åh, alla som känner att livet är för mycket är de som borde komma. Egentligen alla som har ett jobb där man inte rör sig så mycket eller där det är många ensidiga rörelser. Alla som har mycket på sina axlar, som är stressade, och det gäller ju mammor, pappor och de som jobbar med andra människor eller på andra sätt har mycket stress i sitt arbete.

5 Vad kan yogan ge dem?

– Jag tror att yogan har något att ge alla. Det beror egentligen på ditt fokus vad yogan kan ge. Det finns en fysisk aspekt med yogan, en psykisk aspekt och det finns någon slags inre aspekt, den här livskraften eller meningen. Att ge livet lite mer kvalitet, att känna sig lycklig eller tillfreds med sig själv. Oavsett vilka glasögon man har på sig kommer man till slut att hamna där man behöver titta inåt. Och det är väl det som är så poppis med yogan just nu.

6 Vad är tjusningen med yoga för dig, som gör att du har hållit på i 20 år?

– Dels älskar jag den fysiska kroppens alla möjligheter, men jag tycker också om yogans komplexitet. Det finns så många olika saker att välja på. En vecka kan jag fokusera på rörelserna, en vecka på meditationen, en vecka på relationerna med andra. Det finns så många att inspireras av och inga rätt eller fel. Det som hållit mig igång alla de här åren är att jag verkligen älskar att undervisa, att se folk växa och hitta sig själv, hitta sin grej, lära sig mer och framför allt få verktyg att ta hand om sig själv.

7 Vad tycker du, hur är bodensarna på yoga?

– När jag kommer till Boden träffar jag de elever som har hållit mig igång när det har varit som jobbigast. När jag haft som minst elever är det alltid bodensarna som har varit så energigivande. Jag älskar att ha klass i Boden för de är så himla goa. Det finns mycket dedikation i Boden.

8 Vilken tycker du är den svåraste yogaställningen?

– Oj, det finns många. Men den svåraste är nog att sitta still faktiskt. För mig. Jag tycker om att röra mig så det är min stora utmaning i livet, att sitta still.

9 Vad har du mer på gång i höst?

– Jag är engagerad i Danscentrum norr så vi har lite olika fortbildningsprojekt på gång där. Sedan jobbar jag även i parken, en månad till. Alla blommor i Boden har nog passerat mina händer. Jag älskar blommor och deras energi, det har verkligen varit fantastiskt.