Kvinna våldtogs i sömnen

Haparanda. En 34-årig man åtalas misstänkt för att i påskas ha våldtagit en kvinna medan hon låg och sov. Mannen förnekar brott och påstår att även han sovit under samlaget.
Det var kvinnan själv som anmälde till polisen att en misstänkt våldtäkt ska ha skett i centrala Haparanda den 10 april ifjol. Enligt åtalet har 34-årige mannen genomfört ett fullbordat samlag medan kvinnan sovit.

 

- Det handlar om en så kallad vanmaktsvåldtäkt, eftersom inga hotelser eller våld förekommit. Men då kvinnan har sovit har hon varit i ett hjälplöst tillstånd, säger Peter Jonsson, kammaråklagare vid åklagarkammaren i Umeå.

 

Den åtalade 34-åringen är inte hemmahörande i Haparanda.

 

Det finns DNA-bevis för att ett samlag har ägt rum men 34-åringen förnekar ändå brott.

 

Åklagaren Peter jonsson vill av sekretesskäl inte berätta vad den åtalade 34-åringen anfört för orsaker men uppgifter i åtalet pekar på att han uppgett att även han har sovit under samlaget.

 

En psykiatrisk chefsöverläkare har hörts angående sannolikheten att 34-åringen begått gärningen i sömnen. Dessutom har ett sakkunnigt vittne hörts angående alkoholpåverkan hos de båda inblandade vid tidpunkten för gärningen.

 

Åtalet har dröjt länge av olika orsaker, enligt Peter Jonsson.

 

- Den misstänkte har inte varit frihetsberövad under tiden och dessutom har försvaret har bytts ut och dessutom kommit med sena invändningar. Åtal borde väckts redan i somras, säger han.

 

 
 
  • Mest läst på Kuriren.nu
  • Senaste nytt
  • TT
Skicka in ditt klipp!