Redan rekord av Johan Fransson

Luleå. Lagmaskinen går knackigt.

 

Men Johan Fransson fortsätter att briljera.

 

Luleåbacken har redan nu slagit personligt poängrekord.

 

- Det finns mer att ge, säger han.
Inför säsongen var det många som ställde sig frågande till varför Luleå Hockey öppnat famnen igen för den 24-årige backen. Med all rätt.

 

Efter elitseriedebuten 2003/2004 spåddes Fransson en lysande framtid. Framgångarna fortsatte säsongen efter innan Luleåbackens utvecklingskurva plötsligt började peka neråt. Säsongen 2005/2006 var ingen bra period i Franssons hockeykarriär som lämnade Luleå för Göteborg och Frölunda. Sedan följde Finland, Linköping och Lugano - allt inom tre år.

 

"Lärorik period"
Men klubbytena påverkade aldrig självförtroendet, menar Fransson.

 

- Jag har alltid haft bra självförtroende och trott på mig själv och min kapacitet oavsett hur det har gått. Jag känner att det har varit en lärorik period i mitt liv och det är ingenting som jag direkt ångrar, säger han.

 

Och att Luleåbacken tagit lärdom råder det inga tvivel om.

 

För efter 29 omgångar har olyckskorparna tvingats stänga näbben. Statistiken visar på sju mål och nio assist samt plus ett i plus/minusstatistiken.

 

Förra rekordet låg på 14 poäng (5+9) från 2007/2008 med Linköping.

 

- Jag har dålig koll på poängen men nog låter det som att det kan vara bland de bästa siffror jag presterat, säger Fransson som i senaste matchen mot Frölunda höll mycket hög klass.

 

Bland annat kunde han stänka in säsongens sjunde mål. Hög klass är något som varit mer regel än undantag den här säsongen för den offensiva backen.

 

Bra försäsong
Vad det beror på kan han inte svara på.

 

- Det har känts bra hela säsongen, jag har helt enkelt en bra känsla i kroppen just nu. Det kanske beror på att jag har en bra sommarträning och försäsong bakom mig.

 

Johan Fransson är noga med att lyfta fram laget som en bidragande orsak till medvinden. Han beskriver Luleå Hockey 2009/2010 som ett "fantastiskt gäng att vara med i".

 

Förtroendet från Rönnberg/Kyrö har sporrat honom att bli ännu bättre.

 

- Jag försöker hela tiden utvecklas och förbättra mitt spel, på varje träning och varje match.

 

Johan Fransson säger att han har mer att ge och att det just nu bara saknas en detalj som skulle göra hockeylivet ännu bättre.

 

- Det skulle inte skada om vi kunde vinna lite fler matcher, säger han.
 
 
  • Mest läst på Kuriren.nu
  • Senaste nytt
  • TT
Skicka in ditt klipp!