Hemnet listar de tio hetaste bostäderna i landet just nu. På fjärde plats hittar vi ett hus för försäljning på Pepparvägen 13 i Sävast. Utgångspriset på villan som har en läcker pool och ett stort och inbjudande trädäck ligger på 2 095 000 kronor.

Jörgen Åström, mäklare på Angeläget Fastighetsförmedling, är ansvarig över försäljningen.

– I synnerhet är det fina bilder som visar husets karaktär. Att de har en mindre pool, altan, inglasat uterum, viddbyggt garage och renoverat kök med köksö, braskamin. Det är många faktorer som gör att intresset ökar.

Artikelbild

| Drömboende. Huset har en boarea på 140 kvadratmeter.

Ägarna av villan är Johanna Riekkola och Marcus Lundberg. De bygger ett nytt hus på Hästbyvägen, Södra Bränslan, mellan Sävast och Boden och planerar inflytt i höst.

– Vi såg att sidvisningarna sköt i höjden när annonsen kom ut. Det var 2000 sidvisningar på en dag. Det är riktigt roligt för då kan man verkligen känna att allt slit man lagt ned på att fixa i ordning inför fotograferingen gett resultat. Man hoppas såklart att intresset ska matcha budgivningen, säger Johanna Riekkola.

Den 28 juni är det dags för allmän visning för de som är intresserade.

– Vi har någon som vill se det före visning. Det är roligt för oss och i synnerhet för säljaren. Det är ett fint hus och de har jobbat hårt med det under alla år. Det visar att om man ombesörjer huset så skapas det ett stort intresse, säger Jörgen Åström.

Artikelbild

| Braskamin.

Hur är det på bostadsmarknanden under sommaren?

– Vi tycker att intresset är lika bra nu som i mars-maj. Både i Luleå och Boden. Det är ett helt annat socialt flöde i dag. Man behöver inte vänta på att saker ska komma ut i pappersform, utan du kan vara utomlands och ändå upptäcka den där stugan eller huset. Det gör att man inte bommar lika mycket och att intresset alltid finns.