Den nya träningshallen för hundar är ett efterlängtat inslag för både fyr- och tvåbenta i Luleå. Cecilia Rönnbäck, Louise Tardén, Anna Niskanen, Anette Sjödin och Åsa Nordström är initiativtagare till den 200 kvadratmeter stora hallen som ligger belägen i Svartöstaden.

– Vi ville ha någonstans att träna inomhus under framförallt vinterhalvåret för att inte släpa efter med vår hundträning. Vi ligger lite i bakvattnet om man jämför med södra Sverige om man tittar på träning. Vi får en ganska kort säsong. Vi har tränat ihop ett tag och kände att vi vill ha någonstans att vara här i Luleå, berättar Louise Tardén.

Tidigare har gänget varit tvungna att pendla till Kalix och Piteå för att ha en lokal att träna hund i.

Artikelbild

| Stora och små. Mara är bara tolv veckor gammal och är av rasen malinois som är en vanligt förekommande tjänstehund.

Är det brist på träningshallar i Luleå?

– Det finns lokaler i stan men många är kombinerade hunddagis och där har de ofta egen kursverksamhet. Det blir inte så mycket tid för uthyrning och man har fått slåss om tiderna. Ska man boka några timmar har man fått åka en längre sväng, berättar Louise.

Fokushallen kommer att erbjuda kurser, föreläsningar och uthyrning till alla hundägare, föreningar och företag. Här kommer man att kunna köra rallylydnad, tävlingslydnad, nose work och vanlig vardagslydnad.

– Behovet av inomhuslokal är ganska stort och tittar man på responsen som vi fått så är det ett väldigt uppskattat initiativ. Vi tror absolut att det kommer tas emot positivt, säger Louise Tardén.

Artikelbild

| Initiativtagare. Cecilia Rönnbäck, Anna Niskanen, Louise Tardén, Åsa Nordström och Annette Sjödin.

Den femte september är det dags för invigning av Fokushallen. Förutom en rundvisning av den nya lokalen kommer det även att bjudas på snacks och bubbel.

– Vi hoppas att många kommer. Vi ska även köra lite utlottningar. Det kommer att komma mer information om invigningen på vår facebooksida.