Norrbottens Affärer när entreprenören, fotografen och turistföretagaren Fredrik Broman från Lassbyn på en ostadig linje i Marrakech.

Med sig har han några andra svenska turistföretag.

Och samtliga representanter är från Norrbotten.

Artikelbild

Förutom Fredrik Bromans Aurora Safari Camp (Lassbyn) är även Eric Borgs Pure Lappland (Harads), Kenth Fjellborgs Arctic Journey (Kiruna), och Icehotel (Jukkasjärvi).

– Treehotel har varit med tidigare år, men är inte här nu, säger Fredrik Broman.

Som får uppleva en riktig huggsexa på det han erbjuder.

– Jag sitter redan nu och bokar fotoresor för 2019/2020. Det är helt galet, säger Broman och fortsätter:

– Alla pratar om norra Sverige. Allt från affärstidningar till modemagasin. Det är proppen ur som jag väntat på i halva mitt vuxna liv. Jag har jobbat med fotoresor i östafrika på 90-talet och jag tror att vi är på väg mot densamma turism som de upplevde då, fortsätter han.

Men han vet inte om vi kan mätta alla turister och personer som vill besöka oss i Norrbotten.

– Det är en delikat situation hur vi ska möta upp efterfrågan med upplevelser. Ett angenämt problem för oss att utveckla det med kvalité.

Vad ligger bakom det hela?

– Swedish Lapland har hjälpt oss väldigt mycket med marknadsföringen och fått reseköpare att fokusera på norra Sverige och nu ser vi resultatet av det.

Konferensen pågår i fyra dagar i Marockos turisttäta stad Marrakech.

– Jag stannar i en vecka så jag hinner pusta ut efteråt. Det är väldigt intensivt med intervjuer och föredrag hela tiden, säger Fredrik Broman.