Anna Stålnacke driver gymkedjan Gymmet i Luleå, Kiruna och Stockholm, tillsammans med sin sambo Fredrik Gunnelbrand. 28 oktober öppnar de i Uppsala, men nu står det klart att de öppnar ännu ett gym.

I maj 2018 slår gymkedjan upp portarna i Västerås, i en lokal på 1550 kvadratmeter som blir deras största hittills.

– Det är skitkul, vi får fler möjligheter för varje gym vi öppnar. Allt blir lättare, vi får större kassa och kapital att bygga upp ännu maffigare gym. Vi kan utveckla oss själva och göra bättre gym för varje gång. Vi lär oss hela tiden, vad som funkar bra och vad som kan göras bättre. Vi kan alltid bli bättre, säger Anna Stålnacke.

När Norrbottens Affärer pratar med henne befinner hon sig i Kiruna – en av hennes tre hemstäder som hon själv säger. Hon och sambon Fredrik har bostäder i både Kiruna, Luleå och Stockholm, men mest tid spenderar de i Stockholm.

Hur kommer det sig att ni utökar verksamheten?

– Vi har fått förfrågan ifrån olika städer, som tycker att de saknar ett gym som oss. Eftersom det har gått så bra i de städer vi öppnar kan vi ta på oss ett par till städer, säger Anna Stålnacke.

Vad är ert koncept?

– Vi riktar in oss mot alla, men det som urskiljer oss från andra gym är att vi satsar allt på kvalitet. Det ska vara bra utrustning, stänger, vikter och maskiner. Men även bra öppettider, utan att prisbilden behöver bli så mycket dyrare.

Vilka tränar hos er?

– Det är en väldigt blandad målgrupp, allt ifrån de yngsta som är 15 år upp till de i 80-årsåldern. Blandningen är just det som är så roligt, det blir en bra stämning på gymmet då.

Har ni planer på ännu fler gym framöver?

– Det kommer säkert att bli fler. Just nu fokuserar vi på de två nya i Uppsala och Västerås. Men så fort de är i rullning kan vi absolut tänka oss fler.

Vad är ditt framgångsrecept?

– Att lyckas handlar mycket om stämningen på gymmet och den beror ju på medlemmarna. Men de känner av om vi gör något vi brinner för. Vi försöker förnya oss, att det händer saker, och det blir kunderna glada av.

Du har över 95 000 följare på Instagram. Varför är du så populär tror du?

– Många gillar det vi gör och vill se vad som händer om dagarna. Jag försöker tänka på att ge så mycket som möjligt av olika saker, både det som händer på gymmet och min egen träning. Men sedan räcker inte tiden alltid till för att lägga ut så mycket jag hade velat. Det blir ungefär en post om dagen.

Vad är roligast med ditt jobb?

– Att jag får göra så mycket saker. Det finns ingen dag som jag känner att det är tråkigt att vakna upp på morgonen, den känslan kan jag inte minnas när jag hade senast.

Vad gör du annars i höst?

– Vi har en till träningsresa till Los Angeles på gång, direkt när jag kommer hem därifrån får vi lokalen i Uppsala. I samma veva har vi ett samarbete med Better Bodies där vi åker till Luleå, Kiruna och Uppsala. Så det är fullt upp!