Hans Weinehall tillträdde som vd för Luleå Taxi i oktober 2016. Nu meddelar han att han avgår och kommer att avrunda från slutet av november.

– Jag är Tavelsjöbo och när jag började på Luleå Taxi så var det med i beaktandet att pendling inte alltid är en höjdare för familjen. Det har varit ett jätteintressant år i Luleå, men med tanke på pendlingen och familjen känns det rätt att tacka för mig och önska Luleå Taxi lycka till med en annan bemanning, säger Hans Weinehall till Norrbottens Affärer.

Vem tar över vd-posten?

– Jag meddelade styrelsen och aktieägarna nu i helgen, det är en normal process som kör igång för att rekrytera en efterträda. I den dialogen kommer jag att vara behjälplig, sen får vi se var det landar.

Hur går det för Luleå Taxi?

– Vi försöker klara våra åtaganden och ligger i huvudsak bra till. Vi sköter skolskjutsar, färdtjänst och sjukresor förutom flygtaxi och privatresenärer. Det är full huggning för alla medarbetare, åkerier och förare som är engagerade. Taxibranschen är hela tiden i omvandling, det står aldrig stilla. Det kommer in och byts ut folk, en del har jobbat länge i branschen och en del stannar några år. En hel del som pluggar på LTU jobbar under studietiden, en del blir kvar och en del går vidare.

Hur känns det att lämna vd-rollen?

– När du går från en syssla till en annan är det alltid med blandade känslor. Men jag tror och hoppas på att det ska gå bra för Luleå Taxi, och tror och hoppas att det ska gå bra för mig.

Ett år är en ganska kort tid?

– Jag är till åldern själv, jag är 64 år, och har en möjlighet att göra annat. Jag har jobbat 20 år åt Svenska Taxiförbundet som är branschorganisationen i landet. När jag slutade där var det här ett intressant uppdrag under en kortare tid. Det var något man var medveten om, att jag jobbar på distans. Nu har vi resonerat oss fram till att det vore en fördel att vara mer på hemmaplan, det finns andra värden i livet.

Vad ska du göra istället?

– Jag har en del projekt hemmavid. Jag är ordförande i en av Sveriges största bredbandsföreningar, Tavelsjö byanät, som bygger bredband i Umeå, Vännäs och Vindeln. Det är möjligt att lite mer av min tid kommer ägnas åt detta. Sedan har vi en skogs- och lantbruksfastighet som ger möjlighet att sysselsätta sig. Jag kommer även att ha kvar uppdrag i Norrbotten då jag fortsätter som ordförande i Kalix Taxi. I övrigt vet man inte vad framtiden har att erbjuda, säger Hans Weinehall.