Vad gör företaget?

– Vi kommer främst sälja grönsaker som vi själv har odlat ekologiskt. Sedan kommer det väl bli att vi även säljer plantor, växter och saker som man behöver till trädgården. Det är nästa år som vi sätter igång att odla, i år har jag bara provodlat lite. Det kommer bland annat odlas broccoli, blomkol och olika sorters bönor.

Var kommer ni sälja skörden?
Artikelbild

Bland annat kommer företaget odla broccoli.

– På marknader eller på nätet, ganska lokalt i alla fall. Vi riktar oss inte till någon specifik målgrupp, men jag tror nog att barnfamiljer och äldre kommer vara de som handlar mest av oss. Alla som är intresserade av att äta ekologiska, närodlade, grönsaker helt enkelt.

När väcktes ditt intresse för odling?

– Den har jag nog egentligen haft sedan jag var liten, eller i alla fall tonåring. Min mamma har varit intresserad och duktig på växter. När jag själv fick barn fick mitt intresse ligga och vila lite.

Vad var brytpunkten som fick dig att starta företaget?
Artikelbild

I år har företagarna främst provodlat, nästa år ska skörden säljas.

– Det var att jag och min man flyttade hit till Karungi och här har vi en ganska stor tomt. Då berättade jag för Lars att min dröm var att få starta ett eget företag kring det här med odling och växter. Vi bestämde då att: "Nu kör vi" och så gjorde vi det.

Vad har du gjort innan?

– Jag har jobbat inom vården. Nu jobbar jag parallellt med Drömmens Trädgård och Handelsbolag och inom äldreomsorgen. I och med att företaget är säsongsbetonat kommer jag stundtals ha två jobb.

Hur är företagsklimatet i Haparanda?

– Av det jag har upplevt hittills har det varit väldigt positivt.

Vilket är ditt bästa tips till alla som funderar på att strata eget?

– Det är bara att satsa. Man måste våga prova göra det man vill hålla på med.