Fler detaljer kommer nu fram om vad som händer i det hus på Murjeksvägen som sedan några timmar bevakats av polis i Vuollerim.

Enligt uppgifter till Norrbottens-Kuriren ska det handlar om ett relativt vanligt handräckningsärende som gått överstyr.

En kvinna som skulle tas om hand och föras till Luleå av polis, lyckades ta sig ut ur polisbilen. Hon rusade in i ett hus i närheten. I en lägenhet i huset fanns fyra personer.

I lägenheten har hon nu förskansat sig med de fyra som gisslan. Hon ska enligt uppgift vara beväpnad med en kniv.

Polisens insatsstyrka i Norrbotten finns på plats. Man har kallat in förstärkning från nationella insatsstyrkan som ska stå till tjänst med en förhandlare som ska försöka tala med kvinnan.

Dramat har pågått sedan före lunch. Fyra beväpnade poliser har bevakat det aktuella huset och sedan 13-tiden finns alltså insatsstyrkan i Norrbotten på plats. Polisen har spärrat av minst en av de vägar som leder mot huset med en polisbil.

Polisen bekräftar att det pågår en polisiär insats i Vuollerim. Man säger sig inte kunna berätta vad det är som händer, när man kan berätta mer eller hur många poliser som medverkar i insatsen.

– Allmänheten bör dock hålla sig borta från fastigheten, uppger polisens informatör Maria Jakobsson.

Är du på plats? Har du bilder? Ring Norrbottens-Kuriren, nyhetschefen, 0920-26 29 00.