– Man kan inte förstå hur någon kan göra nåt sånt här fruktansvärt säger Kattakutens ordförande Sara Beckman-Larsson Luleå. Det var hennes föreningskamrat Britt-Inger Andersson i Öjebyn, som av en slump hittade den orangetigrerade katthannen på industriområdet.

– Vi är helt chockerade säger Sara Beckman-Larsson som berättar att den döda katten hittades bakom företaget Trico Snickeri på området. Djuret fördes till Djukliniken i Öjebyn där den undersöktes. Djuret hade ingen märkning i form av chip eller tatuering. Ägaren är alltså okänd än så länge.

– Det visar sig att den plågats ihjäl. Den har skador på huvudet förmodligen efter en spark eller slag, den är också skjuten med typ softairgunkulor, berättar Beckman Larsson.

Artikelbild

Dådet kommer att polisanmälas med förhoppningar om att den som attackerat ett försvarslöst djur får känna av konsekvenserna för detta brutala handlande.

–Vi har en tid haft indikationer på att katter attackerats i området Annelund, katter har försvunnit eller kommit hem skadade säger Kattakutens ordförande.

– Håll koll på era katter, hur de mår och uppträder när de kommer hem råder hon bedrövat alla kattägare i Öjebyområdet. Hon uppmanar också eventuella vittnen att höra sig till polisen.