Artikelbild

| plattfynd. Loppis ett sätt att handla klimatsmart.

 

Spara, spara, spara är alltså vad det handlar om. Men börsen ekar ändå lika tom? Tipsen nedan erbjuder tillfällig lindring.

 

Hur ut din lägenhet

Artikelbild

Definitivt mest pengar och relativt lätt. Kräver dock att du själv har någon annanstans att bo under tiden. Och att du bor något sånär centralt. Tälta på din egen gård kanske inte uppskattas av grannarna, men tälta i skogen är gratis. Bor du på Östermalm är läget attraktivt men Hertsön är ofta väl långt för gröna turister. Turistbyrån hjälper dig med detaljerna, alternativt hyr ut via Blocket.

 

Artikelbild

Sälj grejerna på loppis
Sommarlördag betyder fyndlördag. I Badhusparken i Piteå anordnas regelbunden loppis öppen för alla. Sälj eller fynda själv. Platshyra kostar 140 kronor och vill du låna bord kostar det 60 kronor. Läge för att ta med eget bord alltså. Ingen förhandsbokning krävs, försäljning mellan kl 11.00–15.00.
Du kan förstås också ordna din egen loppis hemma på gården eller i grannskapet. Har du möjligheterna funkar det fint att bara sätta upp en skylt längs vägkanten och hoppas att några lättlurade stockholmare kör förbi.

 

Bloppis
Orkar du inte kånka på bord och massa grejer finns möjligheten att sälja begagnat på nätet. I dag finns välbesökta sajter som Blocket och Tradera men även Bloppisar.se har gjort entré i nätvärlden. En bloppis är mer välsorterad än en vanlig loppis och du slipper rota i klädhögar. Prisnivån är lite högre men desto större chans att tjäna lite pengar. Tänk på att ta tydliga bilder och att skriva ärliga beskrivningar av det du säljer. Tradera och Blocket fungerar på samma sätt, skillnaden är att Tradera är en budgivningssajt medan du på Blocket sätter ett fast pris.

 

Djurutställning
Har du kanske en raskatt som ligger och skräpar i hängmattan medan du sliter för att ha råd till glass? Ställ ut djuret! Borsta, kamma, tvätta och träna. När Norrskenskatten anordnar sin tävling 13-14 september i Arcushallen kanske du fått fason på lurvet. Och vinner prispengar! Kan dock innebära att du går back, anmälningsavgiften är 290 kronor per katt och dag.

Köpstopp
Kanske det effektivaste sättet av alla. Men tråkigt.

!Andra inkomstbringande, dock ej lika lukrativa sätt: Gatumusikant, panta burkar, succéblogga, ta kontakt med en hyrbilsfirma och fråga om de vill anlita dig för att köra hyrda bilar till Stockholm. Kalla det gratis bilsemester.