Hårt ljud i Happis med Chaossworn

Det går bra för Haparandametal. Raubtier släpper sin andra skiva den 22 september. Nykomlingarna Chaossworn har skrivit på för Abyss Records i USA och kommer förhoppningsvis att släppa ett album inom en inte alltför avlägsen framtid. Redan nu har bolaget gett ut en Mini-cd med tre låtar.

 

Chaossworn som tidigare var känt som Cryptic death har en lång historia med olika bandkonstellationer.

 

- Det började 2004 med mig och Anton Johansson, säger Niklas Pelli, trummis i bandet.

 

Kommit och gått
Sedan dess har medlemmar kommit och gått under åren. Och när Nicklas bror Andreas Pelli, bas, och Janne Posti, gitarr, kom med 2008 fick bandet sitt nuvarande setting. Bandet har spelat i olika musiktävligar och varit med i workshops genom åren men det har alltid varit mörk musik som äller. 2009 kom så namnbytet till Chaossworn.

 

- Det var som om bandet föddes igen. Jag ser oss inte som samma band längre. Det är framförallt låtmaterialet som utvecklats sedan jag och Andreas kom och den gemensamma stilen och soundet hos oss fyra blir Chaossworn , säger Janne Posti.

 

Hårda influenser
Influenserna till nya skivan har de hämtat i manglande köttkvarnar och historia. Mycket Watain, Desultory och Dismember. Janne Posti säger att allt som kan lyssnas på influerar dem.

 

- Vad gäller mig så kan man nog spåra influenser till de nyaste låtarna från både Behemoth, Kingston Wall, HP Lovecraft och Björk.

 

Han säger att man kan få lika mycket inspiration till en ny låt av att läsa 1800-talshistoria som av en schysst Thin Lizzy-dänga. Det som finns inom en kommer ut på något sätt i alla fall, det gäller bara att hitta rätt katalysator vid rätt tidpunkt.

 

De beskriver sig själva som en samling halvgalna Happisbor som älskar att polera saker till perfektion. Men visionen att vara bäst är det som förenar dem.

 

Nätter är bra
Musiken till nya skivan har skrivits av Janne Posti och Andreas Johansson, Gitarrist och sångare.

 

Låtar författas bäst på natten, när mörkret ligger tungt.

 

- Musik skriver man bäst från sen kväll fram till tidig morgon. Gärna hela låtar i ett svep. Tar jag för långa pauser brukar det skita sig halvvägs och riffen blir liggandes. Inspiration är i mångt och mycket en lögn för att ursäkta lathet, säger Andreas Johansson.

 

Några spelningar har de inte inbokade men hoppas att kunna lira "on the road" så mycket som möjligt.

 

- Vi har kontaktat ett bokningsbolag, men får se om de nappar! Man vill ju alltid ut och lira!

 

 

  Share on facebook Share on Goggle+
  • Mest läst på Kuriren.nu
  • Senaste nytt
  • TT
  • Mest kommenterade
  • Läs också: