Efter succén med ”En Skam För Sverige 2” innan nyår, där duon Magnus Betnér och Soran Ismail uppträdde inför fulla hus över hela landet, däribland i Luleå, har det blivit dags för det omaka humorparet att ta ett segervarv genom landet. Den tionde december gör de en extrainsatt föreställning på Kulturens Hus.

– Det är superroligt att vi får komma tillbaka. Jag älskar Luleå och det verkar som att Luleå gillar mig också. Jag kan inte säga att jag minns nåt specifikt från förra gången vi var där, men det måste ju betyda att det gick bra i alla fall (skratt), berättar Magnus Betnér när Duo Nöje når honom på telefon.

Just olikheterna mellan Betnér och Ismail är något som hamnat i fokus i de flesta recensioner av showen, och Magnus Betnér menar att det är olikheterna som är deras styrka.

– Till viss del drar vi samma publik, men också lite olika, så jag tror det blir bättre för båda två när i är tillsammans. Sen funkar det jättebra runtomkring, det skulle inte gå att åka på turné med någon man inte trivs med, speciellt inte en andra turné, då hade man blivit galen.

”En Skam För Sverige 2” är, som namnet antyder, uppföljaren till ”En Skam För Sverige”, som gjorde succé på landets scener 2013. Men utöver namnet finns inte många likheter, tycker Magnus Betnér.

– Man måste ju hitta på ett namn och av ren lathet fick det bli samma en gång till (skratt). Mer än att det är jag och Soran på scen har den här showen ingenting med den första att göra, det är nya skämt och nya ramar. Dessutom gör vi en grej tillsammans på scenen för första gången.

Än så länge finns biljetter kvar till Luleåföreställningen, och Magnus Betnér lovar att bjuda på både skratt och eftertanke.

– Man får skratta mer än på någon annan show som finns i Sverige just nu, och man får tänka efter mer än på de flesta shower i Sverige just nu. Man ska skratta så man kräks men dagen efter ska det ändå finnas något kvar, ”just ja, det där som de sa igår…”. Det är många som kommer med sån respons efteråt och då blir vi väldigt glada.

MISSA INGET, GILLA DUO NÖJE PÅ FACEBOOK!