Magnus Wallin gör sin första vecka som chef på Filmstaden i Luleå och mycket är nytt för 48-åringen – bakom kulisserna. Biosalongerna i sig är han välbekant med.

– Jag har ett stort filmintresse, men det är inte på nördnivå. Jag kan inte rada upp Oscarsvinnare och jag ser inte alla filmer, säger han.

– Men jag gillar bioupplevelsen, doften av popcorn och det maffiga bioljudet. Det tycker jag väldigt mycket om.

Wallin har arbetat som chef de senaste 20 åren på bland annat Systembolaget, Max och Clas Ohlsson och inledde sin karriär på hamburgerrestaurangen som ligger granne med biografen.

– Jag är ingen som vill förvalta och jobba på samma sätt i år efter år. Jag vill in och testa mina idéer och ta del av personalens idéer och erfarenheter, säger han.

Har du möjlighet att förändra mycket på Filmstaden?

– Både ock. På vissa områden är det väldigt låst. Jag kan vara med och påverka vilka filmer som går här, men det är inte jag som har sista ordet.

Vad gillar du själv för typ av film?

– Jag ser gärna djupare filmer och även dokumentärer. Men jag är uppvuxen med "Indiana Jones" och "Die hard" så jag gillar när det är lite show.

Publiken har svikit biosalongerna på senare år till förmån för tittande av tv-serier, men Magnus Wallin tror att det kommer vända.

– Det finns otroligt många serier men jag tror att formatet börjar bli mättat. Det kan vara skönt att komma hit och koppla bort i två timmar utan störningsmoment, säger han.