Trollbinder Oilers

Luleå. En lirare gillar en lirare.

 

Så räkna med Linus Omark i Edmonton nästa säsong.

 

- Han kommer att få chansen att åka över, säger Kenta Nilsson, Edmontons Europascout.
Kenta "Mr Magic" Nilsson gjorde sig känd som en riktig lirare under sin aktiva karriär men hans trollkonster resulterade även i mängder av mål och poäng.

 

Precis som Linus Omark.

 

Därför är det inte konstigt att Edmontonscouten fattat tycke för Luleåspelaren.

 

- En mycket duktig spelare. En tuff liten kille, han kommer klara sig bra, säger Kenta Nilsson till Norrbottens-Kuriren.

 

Ser varje match
Han har precis kollat igenom Sveriges match mot Ryssland i LG Hockey Games på TV och han gillar Linus Omarks inställning och mod.

 

- Jag ser varje match han spelar, avslöjar Kenta Nilsson.

 

En annan som gillade vad han såg mot Ryssland var Kevin Prendergast, vice general manager i Edmonton Oilers, och tidigare med huvudansvar för Edmontons spelarrekrytering. Prendergast fanns på plats i Globen för att studera Linus Omark.

 

- Kevin bor hos mig och han var helnöjd, säger Kenta Nilsson som följt Luleåspelaren under lång tid.

 

- Han var bra redan i junior-VM i Leksand och sedan har han bara blivit bättre och bättre.

 

Mot Ryssland försökte Linus Omark sig på en fräckis liknande den han gjorde mot Timrå.

 

Mot Timrå satte han pucken i mål, mot Ryssland räddade målvakten.

 

Finns det utrymme för sådana försök i NHL också?

 

- Visst, men man måste producera också. Om det fungerar så finns det plats (skratt). Men samtidigt är det inte lika lätt att trixa i NHL, det är ju inte direkt Timråbackar han kommer att ha emot sig.

 

Kenta Nilsson har själv trixat in ett par puckar i karriären, mest minnesvärt är kanske hans mål i hemma-VM 1989 där han lurade den amerikanske målvakten ordentligt. Några år senare upprepade Peter Forsberg finten när han avgjorde straffläggningen i OS-finalen i Lillehammer. Trots att Linus Omark gjort succé denna säsong och hänger med i toppen av elitseriens poängliga så finns det inga garantier att han tar en plats i Edmonton, klubben som draftat honom, direkt.

 

- De flesta spelare får räkna med att spela i AHL, så är det. Det är bara hoppas att spelaren får chansen att spela på rätt position, jag tror han kommer klara det bra, konstaterar Kenta Nilsson.

 

 
 
  • Mest läst på Kuriren.nu
  • Senaste nytt
  • TT
Skicka in ditt klipp!
  • Senaste nytt
  • INRIKES/UTRIKES