• onsdag 26 april 2017
  • Mediesällskapet
  • Familjeannonser
  • Lunchguiden
  • Grannar
  • Karriär i norr
  • Lokus
  • Lohts
Vädersponsor:

Försökte byta droger mot sex

Luleå Läkaren försökte köpa sex och betala med droger.

Kuriren kan i dag avslöja helt nya uppgifter som Socialstyrelsen har missat i sin utredning.

Läkaren, som Kuriren berättat om i ett stort antal artiklar, var anställd vid en vårdcentral när han i december 2009 skickade sms och mms med sexuellt innehåll till kvinnor med missbruksproblem. Han försåg kvinnorna och personer i deras närhet med stora mängder narkotikaklassade läkemedel.

Trots övertrampen fick läkaren Socialstyrelsens förtroende att fortsätta arbeta under pågående utredning. Ärendet tilläts att dra ut på tiden.

Läkaren gick direkt från tjänsten i Norrbotten till arbete för två olika bemanningsföretag.

Sex mot knark
Kuriren kan i dag avslöja att Socialstyrelsen inte har undersökt omfattningen av läkarens maktmissbruk.

Under december 2009 skickade läkaren fem mejl till en patient. Kuriren har tagit del av mejlen i vilka läkaren försöker pressa patienten och en väninna till henne att sälja sexuella tjänster.

Han erbjuder droger mot "gemensam tid...mys...slick och sug...kanske mer". "Om du inte vill det...helt ok...men då blir det inga smärtstillande heller", skriver läkaren.

När svar uteblir hör läkaren åter av sig: "Det jag undrar...är du intresserad av dealen eller inte?".

Nästa gång erbjuder han kvinnorna de narkotikaklassade läkemedlen Tramadol och Oxacand samt skriver: "Kanske någon Benzo du vill ha? Sobril? Stesolid?".

Han skriver också att han vill fotografera en kvinna mot ersättning.

Därefter kommer ett mejl med följande innehåll: "Tänkte höra om du eller väninnan till dig är sugen på lite Tramadol...Treo comp...xanor...oxacand...sobril...annat?"

"Nyfikenhet"
I Socialstyrelsens utredning, som pågått sedan mars 2010, menar läkaren att det "var en helt frivillig och ömsesidig kontakt". Han hävdar också att kvinnorna har tagit initiativen. Läkaren har i förhör också uppgett att han "gick in i denna kontakt av nyfikenhet".

Socialstyrelsen region nord föreslog i månadsskiftet augusti-september att läkaren skulle få behålla sin legitimation med en prövotid på tre år.

Till följd av Kurirens granskning blev utredningen underkänd inom myndigheten. Socialstyrelsens högste tillsynschef Per-Anders Sunesson har bildat en ny enhet, enheten för behörighet, där utredningen görs om.

Sedan i början av augusti är läkaren anställd vid en vårdcentral i Västerbottens läns landsting, där han dagligen träffar patienter. Läkarens nuvarande chef har uttalat sitt fulla förtroende för honom.

Kuriren har utan framgång sökt läkaren.

 
 
  • Mest läst på Kuriren.nu
  • Senaste nytt
  • TT
Skicka in ditt klipp!
DAGAR
TIMMAR
MINUTER
SEKUNDER
TID KVAR TILL FINAL 4 mellan Luleå Basket och Udominate
Här kan du se matchen!