AIK leder kvartsfinalserien med 3-1 och är en seger ifrån semifinalspel. Luleå reducerade till 1-2 genom Joonas Vihko och var på väg in i matchen på allvar.

AIK var dock snäppet starkare och hade marginalerna med sig. Och så hade de Victor Fasth som storspelade i kassen. Något som Luleås Johan Gustafsson inte direkt gjorde. Han såg darrig ut.

Matchen avgjordes på en kontring sedan Mattias Persson kastat bort pucken i anfallszonen med Luleå i kontroll.

Kent McDonell fick fritt fram genom mittzonen och hittade in med pucken över Gustafssons axel. 

"Det var dumt att välja Gnaget" sjöng nästan hela publiken på Hovet. AIK har vind i seglen efter ännu en vinst mot Luleå Hockey.

Det började bra för AIK också. Första perioden var jämn, men det var AIK som satte chanserna. 2-0 efter första perioden.
Andra perioden svängde fram och tillbaka mellan lagen. Joonas Vihko satte en reducering några minuter in i perioden, och därefter var Luleå på väg att kämpa sig tillbaka in i matchen på allvar. Men istället var det AIK som kom upp och kunde göra 3-1.

Luleå försökte att hitta lösningar i tredje perioden, men AIK stod upp bra och var det bättre laget, stödda av publiken på ett fullsatt Hovet. Bortalaget lyckades skapa väldigt lite i tredje perioden, och istället var det AIK som kunde kontra in ett fjärde mål och spika slutresultatet 4-1.

- Vi är för bleka helt enkelt. Det ska vi inte vara en sådan här match, men tyvärr är vi det, sade Luleåbacken Janne Sandström till Canal+ Sport efter matchen.

Både spelare och tränare var överens om att Luleå var för dåliga, och att AIK var för bra, i den här matchen.

- Vi möter ett för dagen mycket bättre lag. De vinner alla dueller, åker mer skridskor, de är de bättre laget idag, sade Jonas Rönnqvist till Canal+ Sport.

Luleå får chansen att ta igen på AIK:s ledning på söndag, men slutspelet kan även vara över redan då.

- Vi har ett par lägen som vi borde ha tryckt dit, de hade lite turliga studsar också i början. Vi får se till att trycka in ett par puckar nästa match, sade Janne Sandström.