– Jag brukar ofta säga att det arbete vi gör på Ung Företagsamhet inte får reduceras till att enbart vara en skolfråga, säger Josefin Wäppling Bernárdzon, regionchef Ung Företagsamhet. Att vi låter ungdomar testa starta-driva-avveckla ett företag som en del av sin utbildning är en samhällsfråga och vi är en viktig del av Norrbottens tillväxt. Därför tycker vi att det känns roligt att ha inlett detta samarbete med Luleå Basket som handlar om att vi båda är så mycket mer än bara skola och sport. Vi skapar tillsammans en plattform för Norrbottens nuvarande och framtida företagare.

Monica Wikström-Johansson, klubbdirektör Luleå Basket, ser också detta samarbete som en intressant del i Luleå Baskets arbete.

­– Luleå Basket är så mycket mer än bara en idrottsförening. Vi är en aktör i Norrbottens näringsliv och vi vill bidra till näringslivets utveckling i den mån vi kan. Att jobba med drivna entreprenöriella ungdomar som vill testa driva företag ser vi som en intressant del att vara med på ett hörn. En del UF-företagare blir kanske våra framtida partners, medarbetare, fans eller basketspelare, vem vet, säger Wikström-Johansson?

Under de kommande tre åren kommer länets UF-företagare att erbjudas möjligheter till exponering och säljtillfällen i samband med Luleå Baskets hemmamatcher. Första tillfället är nu på lördag den 18 februari i samband med Kidz Day där UF-företagare från länet kommer att se till att Luleå Energi Arena fylls med aktiviteter och erbjudanden för alla åldar.

­– Vi är två organisationer som är finansierade av Norrbottens näringsliv. Vi ser att vi genom detta samarbete kommer att kunna erbjuda våra finansiärer ytterligare en arena att mötas på och ta del av varandras nätverk, avslutar Wäppling Bernárdzon.