Som Norrbottens Media har berättat tidigare så skadade Jonatan Krekula, 26, svårt i en skoterolycka i våras. Han var på väg för att fiska i Jokkmokksfjällen när han körde ut för kanten på en ravin och bröt lårbenet så illa att det krävdes fyra operationer.

Sedan dess har han gått hos sjukgymnast två gånger i veckan och sakta blivit lite bättre. Läkaren bedömde att han skulle kunna börja jobba igen inom ett år efter olyckan. Men efter ett besök hos ortopeden i Gällivare förra månaden fick han ett dystert besked.

– Frakturerna vill inte läka. De ska göra en ny operation och plantera ben från höften och lägga in i frakturerna. Och så ska de byta ut stålplattan som håller ihop mitt ben till märgspik, det sitter inne i benet, det är tydligen en bättre metod för att få det att läka, säger Jonatan Krekula.

Efter skoterkraschen har han haft många turer med Försäkringskassan om fortsatt sjukpenning. De hävdade att händelsen inte var någon olycka. Efter beskedet om en ny operation kände sig Jonatan Krekula osäker över hur det nya beskedet från ortopeden skulle tas emot av Försäkringskassan. Men beskedet blev positivt.

– Jag har fått sjukpenning. Det känns väldigt skönt efter allt krångel, nu vet jag att vi kommer kunna betala våra räkningar och så vidare, säger han.

Efter alla turer så har Jonatan Krekula dåligt förtroende för Försäkringskassan.

– Jag är inte så imponerad över deras bemötande, säger han.