Britterna kan - och bör - ändra sig om "brexit". Det är Blairs linje, som han på fredagen lade fram inför Open Britain, en organisation skapad som en fortsättning på den EU-vänliga sidan, "bremain", i valrörelsen inför folkomröstningen.

Folk röstade utan vetskap om de verkliga omständigheterna för brexit, säger han i ett tal som lagts ut på Open Britains webbplats.
Allteftersom dessa villkor blir tydliga har de rätten att ändra sig.
Vårt uppdrag är att övertyga dem.

Inget parti

I samband med talet tog Blair frågor från publiken. Han kallar sin linje "en rörelse", och säger att det inte handlar om att bilda något nytt parti. Frågan om han vill ha en ny folkomröstning svarar Blair inte riktigt på, men han verkar inte utesluta en sådan.

Även den nuvarande premiärministern Theresa May förespråkade inför folkomröstningen i juni att Storbritannien skulle stanna kvar inom EU. Men nu har hon en relativt hård utträdeslinje, och säger att det inte går att kompromissa om ja-resultatet att lämna unionen.

I mars

Samtidigt hoppade flera ledande politiker, exempelvis dåvarande premiärministern David Cameron och UKIP-ledaren Nigel Farage, snabbt av efter brexit-resultatet. Det har lett till att många löften och påståenden i folkomröstningens kampanjer blivit hängande i luften.

Det bidrar till motståndet mot brexit-processen fortsätter. Oron tilltar för att det uppstår politisk och juridisk kalabalik om London-regeringen stressar fram ett utträde oavsett om alla regelverk och processer hinner bli klara.

May har lovat att åberopa utträdesartikeln 50, som formellt inleder separationssamtalen, senast i slutet av mars.

Den nu 63-årige Blair var premiärminister 1997-2007, och var de första åren oerhört populär. Sedan blev han mer kontroversiell, och framför allt Irakkriget har solkat ner hans image rejält.