69-årige Bo Lundgren menade att han fått för låg pension och borde ha rätt till hel statlig tjänstepension. Detta hade han också dokumentation på.

Nu har staten, i form av Arbetsgivarverket, och den förre M-ledaren slutit en överenskommelse. Han får därför rätt till 50 761 kronor i månaden och ska få pensionen utbetalad från den 19 september 2016, efter att Statens pensionsverk (SPV) då sänkte hans pension.

Det var efter en tvist med Pensionsverket om att han skulle ha fått för mycket i statsrådspension som pensionen sänktes med 45 procent, enligt Lundgren själv.

Om nu SPV går ut och säger att jag har fått för mycket pension, "nu måste vi minska Bo Lundgrens pension", så blir ju bilden ”jaha den snikne typen, han har fått för mycket pension”.
Nu är jag rätt van vid det som gammal politiker men det känns ändå, alldeles bortsett från att få det jag blev utlovad, skönt att jag har fått rätt.

Förutom att ha varit partiledare för Moderaterna har han många år i statlig tjänst, 28 år i riksdagen, tre som minister och nio år som riksgäldsdirektör. Han har ingen anställning men två styrelseuppdrag kvar.