Alla tomter gick åt på Sävastön

Under onsdagen släpptes de sista åtta tomterna i Bränna etapp 3 i Sävast. Alla tomter gick också åt." Dessa tomter var de sista vi släppte på Sävastön", säger samhällsbyggnadschefen Lars Andersson.

Här bokades de åtta sista tomterna i etapp Bränna 3 under onsdagen.

Här bokades de åtta sista tomterna i etapp Bränna 3 under onsdagen.

Foto: Bodens kommun

Bodens kommun2019-11-27 14:57

Klockan tio smällde det. Då öppnades tomtbokningen på nätet.

– Bodens kommun har ingen tomtkö, så det är först till kvarn som gäller. Endast en tomt per hushåll är ett förbehåll i köpekontraktet, säger Lars Andersson, samhällsbyggnadschef.

Brännan på Sävastön är ett område som är beläget intill Luleälven.  Bodens kommun har tidigare sålt 66 tomter inom samma område då under Bränna etapp 1 och 2.

– Nu är tomterna slut. Vi har valt att hålla på det här området eftersom vår bedömning är att det är lite mer attraktiva tomter.Man kan se Luleälven på området från tomterna eftersom de ligger lite högre upp. För etapp 3 gäller generösa byggrätter med en maximal byggnadsarea om 250 kvadratmeter.På vissa tomter finns även möjlighet att bygga suterräng eller sluttningshus, säger Lars Andersson.

Enligt mark- och exploateringsingenjören Cecilia Kvibacke tog det bara en minut innan alla tomter var klickade.

– Vi fick sedan sitta på nålar i tio minuter. Man får inte tinga fast en tomt mer än i tio minuter. Sedan måste man fullfölja bokningen eller så går tomten tillbaka till bokningsbar.  Det känns roligt att det finns ett sug efter tomter i Sävast och byggboomen fortsätter. 

– De flesta som bokar på nätet har vi mest troligt träffat tidigare när vi varit ute på träffar och marknadsfört området och alla tomter, säger Kvibacke.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!