Nu släpps sista attraktiva tomterna

Nu släpps de sista åtta tomterna i Sävast. Det är Bränna etapp 3 som är aktuell."Vi har dessförinnan släppt 67 tomter inom det aktuella området. Vi har sparat de mest attraktiva till sist", säger samhällsbyggnadschef Lars Andersson, Bodens kommun.

Inom det inringade området finns de åtta tomter som släppts.

Inom det inringade området finns de åtta tomter som släppts.

Foto: Bodens kommun

Bodens kommun2019-11-27 09:19

Klockan tio i dag, onsdag, smäller det. Då släpper samhällsbyggnadsförvaltningen tomterna på Sävastön, Brännan Etapp 3. De som är har intresserade  har då möjligheten att boka en tomt av de åtta som släpps.Bokning sker på webben via e-tjänsten ”köp tomt”.

– Bodens kommun har ingen tomtkö, så det är först till kvarn som gäller. Endast en tomt per hushåll är ett förbehåll i köpekontraktet, säger Andersson.

Brännan på Sävastön är ett område som är beläget intill Luleälven.  Bodens kommun har tidigare sålt tomterna inom samma område kallat Bränna etapp 1 och 2.

– Det har då handlat om fler tomter vid varje tomtsläpp. Sammalagt 69 tomter för de två tomtsläppen. Men de här sista åtta tomterna i etapp 3 har vi slut tomter.Vi har valt att hålla på det här området eftersom vår bedömning är att det är lite mer attraktiva tomterna.

– Man kan se Luleälven på området eftersom de här tomterna ligger lite högre upp än intilliggande tomter. På Brännan har man möjlighet att bo bra område i ett växande Sävast, säger Andersson.

För etapp 3 gäller generösa byggrätter med en maximal byggnadsarea om 250 m2. 

– På vissa tomter finns även möjlighet att bygga suterräng eller sluttningshus, säger Lars Andersson.

Samhällsbyggnadschefen Lars Andersson. Bodens kommun.
Samhällsbyggnadschefen Lars Andersson. Bodens kommun.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!