LÄS: Här hittar du Norrbottens-Kurirens e-tidning

LÄS: Här hittar du NSD:s e-tidning

Det ihållande snöandet under gårdagen och natten ställer till det för tidningsutdelarna, som fick börja nattskiftet med att skotta.

Artikelbild

| Insnöade. Många postlådor ute i länet är lite svåra att komma åt. Här fastnade en av bilarna när den skulle fram till lådorna.

Plogningen har inte hängt med och det är svårigheter med att komma åt insnöade postlådor. I Luleå till exempel, där det på fredagsmorgonen är blött under snön, fastnade flera av tidningsbilarna i djup snö redan när de skulle ta sig ut.

På grund av snö i norr och snö som har blivit regn i kustlandet så har det inte gått att dela ut några tidningar alls på dessa orter under natten.

Uppdatering från klockan 10.27:

Boden

Artikelbild

| Tungt. Den här synen mötte ett av tidningsbuden i natt.

Under natten och morgonen problem i centrum, Sävast, Torpgärda, Trångfors, Fagernäs. Utdelning pågår. Vissa områden får vänta till i morgon.

Ej utdelade områden: Stationsgatan, Brännagatan, Kungsgatan, Torggatan, Prinsgatan, Kvarngatan, Almgatan, Ringvägen, Garvaregatan, Kyrkgatan, Brogatan, Lillågatan, Mejerigränd, Lulevägen, Björkelund och Bodsvedjan.

Artikelbild

Gällivare

Sen start på grund av försenad transport. Utdelning försvåras av att det inte är snöröjt.

Haparanda

Tidningen delas ut i alla distrikt under dagen. Beräknas vara klart klockan 18.

Kalix

Ej påbörjat.

Kiruna

Sen start på utdelningen på grund av att transporten försenats.

Luleå

Stora förseningar i centrala Luleå och Gammelstad. Utdelning pågår. Delar av Alvik, Klöverträsk, Myrbacken och Gäddvik får tidningen i morgon. Nickbyvägen, Altersundsvägen, Tallbackavägen, Metsundsvägen, Södra Ängesbyvägen och Uddenvägen får tidningen i morgon. Halva Södra Ängesbyn har delats ut.

Pajala

Stora förseningar, utdelning under dagen.

Piteå

Utdelning pågår, i vissa områden delas tidningen ut imorgon. Outdelat i Svensbyn, Lillpite, Pålberget, Arnemark, Böle, Långnäs, Djupviken, Roknäs, Sjulsmark och Bergsviken.

Töre

Ej påbörjat.

Älvsbyn

Utdelning pågår, beräknas klart under förmiddagen.

Överkalix

Tidningen har inte gått att dela ut i Bränna, Gyljen, Sandsjärv, Räktjärv, Mjölan, Kangis, Hedensbyn, Landet, Svedjan. Nya försök görs under dagen.

Övertorneå

Utdelningen fortsätter under eftermiddagen i delar av Övertorneå centralort, Hedenäset, Ruskola, Rova, Alkullen, Luppio, Bäckesta och Armasjärvi.