På måndag är det medlemsmöte i arbetarekommunen. Då ska listan till kommunvalet spikas. Valberedningen har under veckan intervjuat flera toppkandidater och nu kommit fram till ett förslag på en lista. Den toppas av vice kommunalrådet Jan-Ola Eriksson (S).

– Beije har grepp om vad det innebär att vara KS ordförande. Han har också gedigna planer på hur han vill utveckla Haparanda, säger Bengt Westman från valberedningen.

Jan-Ola Eriksson är själv noga med att invänta medlemsmötet innan han börjar prata för mycket om att vara nummer ett på listan.

Artikelbild

| Kommunalrådskandidat. Socialdemokraterna vill att Jan-Ola Eriksson ska bli nästa kommunalråd.

– Från att vara en kandidat till att bli kommunalråd är det en lång väg. Vår kandidat blir klar först på måndag och sen vet vi ju först efter valet vem som blir kommunalråd. Men det är givetvis hedrande att vara etta på valberedningens förslag, säger Eriksson.

Tvåa på den föreslagna listan är Nina Pörhölä och Bengt Westman från valberedningen går själv in som trea.

– Vi har många nya på listan och de andra tyckte att det kan vara bra att jag är med som en slags mentor, säger Westman.

Värt att nämna är att Marléne Haara har fortsatt förtroende inom partiet, även efter alla turer inom socialnämnden. Hon är sjätte namn på valberedningens lista. Nya ordföranden i nämnden, Ulf Eliasson är femma och ovanför honom är riksdagsledamoten Ida Karkiainen.

Artikelbild

– Tyvärr är det mest Haparandabor. Den geografiska spridningen är inte den bästa. Och det är fler män än kvinnor. Men däremot är kvinnorna yngre och kommer att få dominera ändå. Gubbarna är på väg ut, skrockar Bengt Westman.