Utökad busstrafik till Repisvaara

Kommunstyrelsen har beslutat att utöka busstrafiken till och från Repisvaara. ”Så snart det är möjligt”, säger Jeanette Wäppling.

Kommunstyrelsen har beslutat att utöka busstrafiken till och från bostadsområdet Repisvaara, vid Dundrets fot.

Kommunstyrelsen har beslutat att utöka busstrafiken till och från bostadsområdet Repisvaara, vid Dundrets fot.

Foto: Monica Olofsson

Gällivare kommun2019-11-30 19:00

Kommunstyrelsen i Gällivare skriver i sitt beslut att utökad busstrafik länge efterfrågats från boende på det växande bostadsområdet Repisvaara. Bussarna trafikerar i nuläget sträckan mellan klockan sex på morgonen och fem på eftermiddagen.

– Medborgare har framfört önskemål om utökad busstrafik. Till exempel har vi en del från skidgymnasiet som bor där och inte har tillgång till bil under kvällar och helger. Repisvaara har utvecklats till ett bostadsområde och vi tycker det är viktigt att vi erbjuder möjligheten att kunna åka kollektivt, vi vill ju i största möjliga mån att man ska göra det, säger kommunalråd Jeanette Wäppling, Vänsterpartiet.

Jeanette Wäppling berättar att det finns ett förslag på en tidtabell som i slutändan innebär att linjen så snart som möjligt trafikeras även under just kvällar och helger.

– Vi har inget spikat datum men så snart det är möjligt är det tanken att den nya turlistan ska börja gälla. Turerna kommer till en början inte att gå ändå upp till Dundret men det är något vi tittar över och målet är att de så småningom ska göra det, säger hon.

Gällivare kommun beräknar att skjuta till nästan 1,2 miljoner kronor för att den ansvarige entreprenören ska klara av uppdraget.

– Vi har ett avtal och om vi lägger till sträckor så kostar det en viss summa per kilometer och då har man gjort beräkningen att det är ungefär den summan det kommer att kosta, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!