Ridklubben är äldre än så men flyttade från Puoitak till nuvarande plats 1985. En höstdag för 30 år sedan reds alla hästar från gamla stallet till det nya under pompa och ståt. Klubbmedlemmarna fick äntligen ett ridhus att rida i. Nu spelade det ingen roll om det var minus 20, barnen kunde rida i alla fall. Borta var dagarna med blåfrusna tår.

Många minnen lever kvar i de 30-åriga väggarna. Alla hästar "från förr" är borta nu, men den häst som levde längst hette Wera och levde fram till 2009 då hon var 34 år.

Spiltor har blivit boxar. Ett ridhus har blivit två. Små ridknattar blir stora och ridklubben har fostrat såväl sina ridlärare som sin ridskolechef.

Artikelbild

| Då det begav sig. Maria Åhlén framför fotot från 1985 då hästarna reds ner från Pouitak till nya anläggningen.

Tillförordnad ridskolechef Maria Åhlén var med på invigningen 1985 då hon agerade värdinna under invigningen.

– Det är bättre standard och bättre kvalité nu men man är lite mer bekväm nu, säger hon.

Hästintresserade barn har alltid funnits och numera rider 230 medlemmar varje vecka. Det totala antalet medlemmar uppgår till 330. Ridlärarna är fyra till antalet, total personalstyrka är nio.

– Vi har jättelång kö för både barn och vuxna. Vi hade faktiskt behövt ytterligare en ridlärare under helgen för att få ner kön lite, säger ridlärare Annelie Pettersson.

Artikelbild

| Hästbiten. Hästen Pärra tillsamman med Vanja Eriksson, Annelie Pettersson och Maria Åhlén.

På lördag väntar jubileumsfirande med en Luciashow signerat ungdomssektionen. På kvällen blir det fest för ett 80-tal gamla och nya medlemmar med middag och underhållning.