– Det stämmer att vi anmält intresse hos konkursförvaltaren. Jag har granskat bokslut och satt mig in i situationen. Men jag vet inte om vi är så intresserade längre, säger han.

På den positiva sidan av vågskålen finns Johan Gunnarstedts genuina intresse för utförsåkningen och hans vilja att sprida den ytterligare.

– Det är för få norrbottningar som åker skidor. Procentuellt sett åker stockholmarna mer utför än norrbottningarna. Om vi har fina anläggningar så kommer fler att åka skidor, och där lockar det med Dundret, det måste jag säga. Sedan tycker jag att berget är fint. Det är riktig fjällkänsla på toppen. Närmaste fjället för Luleåborna och andra vid kusten.

Läs mer: Flera stora spekulanter till Dundret

Inte heller ser Gunnarstedt något hinder i Kåbdalis nuvarande expansionsplaner, att åtagandet skulle bli för stort.

– Nej, snarare tvärt om. Om vi ska expandera ser jag gärna att Dundret är bra också.

Ekonomin är en tung faktor som väger emot i vågskålen.

– De har backat fruktansvärt i driften. Även om man blir av med en del av skuldbördan så är det en tuff utmaning.

Läget är en annan minusfaktor, anser Gunnarstedt.

– Dundret ligger ganska långt från de ställen där det bor mest folk i Norrbotten. Jag har även pratat med folk i Gällivare som kan berget och de saker som jag var intresserade av att göra...det går nog inte att genomföra dem.

Summa summarum?

– Entreprenören i mig vill agera. Det hade varit kul att ha två framgångsrika anläggningar. Men nej, det är nog för lång väg att vandra. Det blir nog inget.