Snart kommer statisten Britt Hesselstål Falk från Kiruna att synas i Oscarssammanhang då hon är statist i filmen Thelma vilket Norges Oscarsbidrag.

– Det är ju spännande, jag var ju med i Midnattssol också som prisats. Det var jätteroligt och filmen verkar vara bra, säger Hesselstål.

Det är heller inte varje dag en äkta Kirunarumpa visas upp i filmens finsalonger i Hollywood. I en scen står Britt Hesselstål Falk bredvid huvudrollsinnehavaren Thelma

– Det var inget märkvärdigt med det, som att vara på badis vilket jag är varje vecka så det var ganska enkelt. Jag gjorde scenen, det var inget konstigt då och inget konstigt nu, säger hon skrattande.

Hur var det att stå naken och duscha med kamera och filmcrew?

– Det gick jättebra, jag har spelat lik i Rebecka Martinsson så jag tog ett kliv för mig att kunna ställa mig och göra en sådan scen och man måste koppla bort alla kameror. De får väl se en Kirunarumpa då om jag säger så, men det blir spännande att se hur det ser ut, säger Britt Hesselstål Falk.

Hon har precis kommit hem från Älvsbyn efter en fem dagar lång inspelning av Jägarna.

– Jag får inte säga så mycket eftersom filmen är under produktion. Det är alltid lika roligt att vara med, man blir som en familj på inspelningsplatsen. Nu blir det att börja jobba igen och tar en liten vilopaus, men vi får se vad som dyker upp, säger hon.

Fick du behålla kläderna på?

– Ja då, absolut!, säger Hesselstål Falk och skrattar.

Thelma visas på svenska biografer i december.