Sedan 2005 har Kaj Linna har suttit fängslad för det brutala rånmordet i Kalamark 2004. Han har hela tiden hävdat sin oskuld och skickat in flera resningsansökningar till Högsta domstolen.

Det blev fjärde gången gillt. Den 29 december beviljades en resning och Kaj Linna står nu inför två alternativ. Om den nytillsatte åklagaren väljer att lägga ned den återupptagna förundersökningen släpps Linna fri – utan rättegång. Men om åklagaren bedömer att bevisningen håller ska skuldfrågan prövas på nytt i ny en rättegång.

Sedan tidigare har åklagaren i fallet, Jens Göransson, begärt anstånd i fallet till den 20 februari. Nu begär han ytterligare tid.

Artikelbild

– Efter att jag satt mig in i och gått igenom allt utredningsmaterial öppnade jag den 3 februari 2017 förundersökningen för att genomföra ett antal kompletterande utredningsåtgärder. De omfattar både förhör och teknisk utredning. Utredningen pågår och jag begär anstånd till den 20 mars 2017, säger Jens Göransson i ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten.

Vilka utredningsåtgärder det rör sig om är okänt. Ett antal poliser från enheten för grova brott i Västerbotten är inkopplade i fallet.