Ny logistikterminal i Luleå ger 20 nya arbetstillfällen

"Denna logistikterminal blir en viktig del i den regionala utvecklingen i Norrbotten", säger Peter Fjällborg, vd Coop Norrbotten om Kyl- och frysexpressens nya terminal i Luleå.

Medarbetare på nya logistikterminalen i Luleå.

Medarbetare på nya logistikterminalen i Luleå.

Foto: Daniel Holmgren

Luleå2021-11-05 13:10

Kyl- och frysexpressen förser dagligvaruhandeln med varor. Nu satsar de i Norrbotten. Den nya terminalen i Luleå innebär att de nu kan leverera varor fler dagar i veckan. 

– Med terminalen i Luleå kommer vi närmare våra kunder i Norrbotten. Vi ökar vår tillgänglighet och kan även erbjuda ett mer komplett erbjudande än tidigare – helhetslösningar som omfattar både lagring, terminalhantering, fjärrtransporter och distribution, säger Jon Widell, vd på Kyl- och frysexpressen nord.

Terminalen invigdes den 29 oktober och omfattar drygt 4 500 kvadratmeter. Det inkluderar kyl- och fryslager, kontor och ytor för tomgods. Transporterna kan också effektiviseras genom ökad samdistribution. På så sätt minskas antalet lastbilar som är ute på väg.  

Bland kunderna finns de största aktörerna inom dagligvaruhandeln. 

– För butikerna i Norrbotten blir detta mycket positivt, med effektivare transporter både för det långväga och det lokala flödet. Det lokala sortimentet kan åka tillsammans med det centrala vilket minskar vårt avtryck i regionen och gynnar våra kunder som sätter stort värde i att kunna handla lokalproducerad mat i Coops butiker. Det gynnar förstås också våra lokala leverantörer som genom en omlastningscentral når ut till alla våra butiker i länet. Denna logistikterminal blir en viktig del i den regionala utvecklingen i Norrbotten, säger Peter Fjällborg, vd Coop Norrbotten.

Satsningen på den nya terminalen ger 20 nya arbetstillfällen i form av lastbilschaufförer, terminalarbetare, transportledare och administrativ personal.

Jon Widell, Kyl- och frysexpressen nord till vänster och Örjan Grandin, vid Coop logistik till höger.
Jon Widell, Kyl- och frysexpressen nord till vänster och Örjan Grandin, vid Coop logistik till höger.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!