Händelsen inträffade den femte juli i fjol. En man i 40-årsåldern kommer in till Coop Forum på Örnäset några minuter innan stängningstid och börjar gå runt glassdisken.

Ett butiksbiträde går då fram till mannen och uppmanar honom att gå till kassan och betala eftersom butiken snart skulle stänga. 40-åringen reagerar inte och fortsätter välja mellan glasspaketen.

När butiksbiträdet för andra gången tilltalar mannen utan att få någon reaktion, höjer han rösten något stående några meter från 40-åringen. Det var då som 40-åringen reagerar, blir arg och kastar ett glasspaket i ansiktet på butiksbiträdet som träffar högra ögonbrynet som börjar blöda.

Artikelbild

| Genrebild.

40-åringen erkänner i förhör att han blivit irriterad av butiksbiträdets tillsägelser och att han till slut dumpade glasspaketet till honom utan någon som helst avsikt att skada honom. 40-åringen hävdar att skadan som butiksbiträdet fick uppstod när han tog emot paketet och själv lyfte den med egna händer mot ansiktet.

I tingsrättens bedömning står det att 40-åringens förklaring till att butiksbiträdet på något märkligt sätt egenhändigt skulle ha slagit glasspaketet mot sitt ansikte är inte sannolikt och kan därför lämnas utan avseende.

40-åringen döms till skyddstillsyn för misshandel samt skadestånd.