Malin Lagerwall, 38, avdelningschef för planering vid stadsbyggnadsförvaltningen, har nämligen bestämt sig för att flytta hem till Västerbotten.

Hon har sagt upp sig och ska den 1 augusti börja en tjänst som ansvarig för översiktsplanefrågor inom Umeå kommun.

– Både jag och min man har trivts jättebra i Luleå men han är också från Umeå och vi har sagt att "någon gång ska vi flytta tillbaka". Nu dök det upp ett jobb som passade perfekt, och de växer inte på träd. Dessutom hade jag turen att få det.

Malin Lagerwall fortsätter:

– I kombination med att Umeå är en lite större stad, och dessutom min hemstad, samt alla fördelar som det innebär med att få närmare till familj och vänner så blev det lite för spännande. Umeå är en stad som, liksom Luleå, växer rejält och där det händer mycket. Det känns både roligt och lite skrämmande, säger Malin Lagerwall.

Hon flyttade till Luleå hösten 2002 för en ettårig projektledartjänst på länsstyrelsen, men blev kvar 15 år. I CV:et finns bland annat stadsbyggnadschef samt en politisk karriär inom Socialdemokraterna där hon bland annat var ordförande för miljönämnden och Luleåbo.

– Jag insåg ganska snabbt att jag är en tjänsteperson, inte politiker. Även om jag anser att den tiden var mycket värdefull så var det inte min grej, säger Malin Lagerwall.