Gun-Britt Alatalo, 70, efterlyste dels den man som var den förste som tittade in i hennes kraschade bil och frågade hur hon mådde och dels Sofie som stannade hos henne hela tiden medan Räddningstjänsten och ambulanspersonalen arbetade vid olycksplatsen.

Läs mer: Efterlyser hjälpen på vägen

Med Norrbottens medias hjälp har hon nu hittat Sofie, eller Sofia som hjälparen egentligen heter.

Artikelbild

| Upphittad. Gun-Britt Alatalo har hittat Sofia Lundström och tackat henne med en vacker orkidee.

På fredagskvällen tittade Gun-Britt Alatalo in hos Sofia Lundström i Brändön med en blomma och med en stor påse godis till Sofia Lundströms söner.

– Jag visste ju inte riktigt hur många barnen var, säger Gun-Britt Alatalo.

Hon hade efter olyckan letat efter en Sofie i Örarna eller Brändön för att kunna framföra ett tack. Men denna Sofie var svår att finna och därför valde Gun-Britt Alatalo att ge de okända hjälparna en dagens ros på Norrbottens-Kurirens insändarsida. Men eftersom Norrbottens Medias redaktion vet att ingenting är omöjligt för läsarna, fick hon också göra en efterlysning i tidningen och på webben.

Via Facebook uppmärksammade 31-åriga Sofia Lundström efterlysningen. Sedan kunde redaktionen förmedla kontakten mellan de två.

– Jag trodde att hon hade ljust hår. Men det måste ha varit någon mössa eller liknande som gjorde att jag tog fel, säger Gun-Britt Alatalo.

Sofia Lundström har nämligen rött hår.

Nu har Sofia Lundström i alla fall fått sin blomma och Gun-Britt Alatalo har fått tacka för hjälpen på vägen.

– Det måste vara göras, helt enkelt, säger Gun-Britt Alatalo som inte låter älgolyckan hindra henne från att fortsätta köra bil. Snart ska hon börja köra i mörker igen.