Filmen ”Jägarna” hade premiär för snart 20 år sedan, och handlar om polismannen Erik (Rolf Lassgård) som återvänder till sin hemstad efter en längre tid. Första filmen spelades i till stora delar i Älvsbyn. Filmen fick 2011 en uppföljare i ”Jägarna 2” som spelades in i Överkalix.

Filmen Jägarna blev flerfaldigt Guldbagge-nominerad för sin mörka kriminalhistoria om mord och maktkamp på landsbygden i Norrbotten.

Rolf Lassgård spelar Erik även i den kommande tv-serien, som har premiär på C More 2018 och därefter sänds i TV4 och återigen är Norrbotten platsen där tv-serien ska spelas in. Valet föll på Överkalix än en gång.

Artikelbild

| Rollbesättaren Lena Winther instruerade tjejerna inför provfilmningen.

I tv-serien återvänder Erik till sin hemstad ännu en gång, men denna gång stannar han för gott. Jägaren ett och två regisserades av Kjell Sundvall men nu kommer Jens Jonsson, känd från bland annat Snabba cash att basa över tv-serien. Serien kommer bestå av sex delar.

Två tjejer som vill vara med i tv-serien är Thea Gustafsson, 13 år och hennes kompis Johanna Lind, 14. På lördagen fick de träffa rollbesättaren Lena Winther. Hennes uppdrag är att hitta två tjejer i åldrarna 13 till 20 år.

– Jag vill hemskt gärna vara med i tv-serien, sade Thea Gustafsson.

– Jag vill bli skådis, sade kompisen Johanna Lind.

Artikelbild

| Luleåtjejerna Johanna Lind och Thea Gustafsson provfilmade i helgen för en roll i tv-serien Jägarna.

Båda har en viss erfarenhet att stå i ramljuset. Johanna Lind har redan erfarenhet av film och båda är exponerade genom att det är med och tävlar i cheerleading.

Om Luleåtjejerna får en roll i tv-serien återstår att se.